reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Jeju dziewczyny musiałam nadrobić czytanie. Nie było mnie przez dwa dni .najstarsza zlapala jelitowke w przedszkolu , przeszło jej to na młodszą poszło o i tak to .
U mnie cc z powodu choroby oczu. Nie mogę wykonywać wysilkowych rzeczy .
Kurczę, nie slyszalam żeby clotri nie można było korzystać w 1 trymestrze .
Zresztą lekarzem nie jestem .
Nalezalam kiedyś do forum z starszą córką jak byłam w ciazy to kobietki uzywaly...
Hmm myślę że jak przepisał lekarz to wie co robi.
Jak się czujecie ?
Ja od wczoraj dziwacznie..całe piersi bolą jak podczas okresu A nawet gorzej ...
Miała któras z Was tak ?
P.s Kasienka ja też mam.na 20.04
Mnie na początku piersi bolały dość mocno. Później przeszło jakoś w 9-10tc, a w 12tc wróciło, ale już nie tak mocno. Czuje kiedy dotknę, w nocy jak się przewracam, a najbardziej bolą jak zdejmuje stanik.

reklama
Ja to samo .jakbym dosłownie kamienie miała.
A jeszcze gorzej że muszę mieć chyba już nawet większy rozmiar 😁😂może w sobotę wyrusze na zakupy

Mnie na samym początku bolały. To był mój pierwszy objaw 😉 tak, ja zamierzam karmić piersią - mam nadzieję, że obędzie się bez problemów, bo wiem, że różnie bywa

Ja też chciałabym karmić piersią:-) mój syn był na mm a to z tego względu bo był miesiąc w szpitalu zaraz po urodzeniu a był w całkowicie innym mieście to podawali mu mm i się przyzwyczaił i mojego już nie chciał :-( dlatego chciałabym teraz kp... Ale życie jak zwykle nam pokaże...

Kasienko co przeszlas to Twoje ..❤
Ja w pierwszej karmilam ale krótko około 3 miesięcy, corka miała tak ostre dziaselka już od pierwszych dni że szok ...3 miesiące i to ponad moje siły nie dałam rady więcej. Jak odstawilam,zatrzymalam laktacja niby się udało .wszystko dobrze ,zaszłam w druga ciążę i w trakcie miałam laktacje ...nie obeszlo sie bez wizyty w szpitalu z powodu zapalenia piersi .odciagalam i nic to nie dało. Leków w ciszy brać nie można i mialam wesoło...
Przy młodszej bardzo długo karmilam wszystko dobrze było.
A co będzie przy trzeciej gwieździe, czas pokaże będę próbować jak jak i Wy .❤

reklama
Kasienka mnie też w dwóch poprzednich nie bolały ani na okres .
Dziewczyny czy zamierzacie karmić piersia ?
mnie przy synu całą ciążę nie bolały, a w tej już jakoś lekko ponad tydzień po owulacji zaczęły i jeszcze nie przestały, a dziś 16+4.
Ja bardzo bym chciała karmić piersią ale zobaczymy jak wyjdzie. Z synem mimo szczerych chęci się nie udało, bardzo to przeżyłam bo się nakręcałam całą ciążę na kp. Teraz podchodzę z lekkim dystansem by aż tak nie bolało ale z chęciami. Poprzednio sporo zawinił stres- ciąża była książkowa do końca, a po porodzie okazało się, że mały ma trochę problemów zdrowotnych, widziałam go tylko na zdjęciach, na ręce mogłam go wziąć dopiero w 6 dobie itp. Przez to wszystko nabawiłam się depresji poporodowej i mleko się zatrzymało.

Do góry