reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Nie wiem dziewczyny, odnoszę takie wrażenie że wy miałyście tyle już badań i wgl. A ja dziś miałam 2 usg odkąd się dowiedziałam o ciąży, gdzie sprawdzał czy wszystko jest w porządku z kończynami kręgosłupem kością nosową i główka czy to jest prenatalne? To moja pierwsza ciąża i jestem nieco przewrażliwiona.

reklama
Nie wiem dziewczyny, odnoszę takie wrażenie że wy miałyście tyle już badań i wgl. A ja dziś miałam 2 usg odkąd się dowiedziałam o ciąży, gdzie sprawdzał czy wszystko jest w porządku z kończynami kręgosłupem kością nosową i główka czy to jest prenatalne? To moja pierwsza ciąża i jestem nieco przewrażliwiona.
tak, to jest to osławione USG prenatalne :)

Jak nic się nie działo złego, to te 2 USG są ok. U mnie było więcej bo na 1 jeszcze nie było serduszka i trzeba było powtórzyć po ok 2 tygodniach, potem prenatalne i dodatkowe USG kiedy miałam plamienia żeby sprawdzić czy wszystko ok.

Dziękuję 💜 są momenty, kiedy czuję się jak dziecko we mgle i potrzebuje odpowiedzi jak krowie na rowie 😂
spokojnie, też tak nieraz miałam przy synu i wszystko było nowe, wszystko doczytać musiałam itp. W tej ciąży aż mi wręcz tego czegoś brakuje bo jest się bardziej świadomym i gdzieś ta magia ulatuje :) także ciesz się tym szukaniem informacji i jak potrzebujesz, śmiało pytaj :)

Jak nic się nie działo złego, to te 2 USG są ok. U mnie było więcej bo na 1 jeszcze nie było serduszka i trzeba było powtórzyć po ok 2 tygodniach, potem prenatalne i dodatkowe USG kiedy miałam plamienia żeby sprawdzić czy wszystko ok.
Rozumiem uspokoiłaś mnie. Ja miałam plamienia przed pierwszą wizytą zaraz, ale podczas badania okazało się, że wszystko jest w porządku z maleństwem. U mnie badania pokazują, że między 24 a 29 kwietnia powinnam rodzić, ale mam przeczucie że to może być majówka. 😂

spokojnie, też tak nieraz miałam przy synu i wszystko było nowe, wszystko doczytać musiałam itp. W tej ciąży aż mi wręcz tego czegoś brakuje bo jest się bardziej świadomym i gdzieś ta magia ulatuje :) także ciesz się tym szukaniem informacji i jak potrzebujesz, śmiało pytaj :)
Dziękuję!💜 Tak się cieszę, że na to forum trafiłam i to całkiem przypadkiem, kiedy już zrezygnowana szukałam wsparcia u kogoś kto mnie zrozumie. A w następnym miesiącu okazuje się, że jestem w ciąży. Tego najwyraźniej potrzebowałam 😃

Rozumiem uspokoiłaś mnie. Ja miałam plamienia przed pierwszą wizytą zaraz, ale podczas badania okazało się, że wszystko jest w porządku z maleństwem. U mnie badania pokazują, że między 24 a 29 kwietnia powinnam rodzić, ale mam przeczucie że to może być majówka. 😂
no to ja też typową kwietniówką nie będę bo termin OM 4.04 ale USG 31.03 i planowana CC więc szybciej prawdopodobnie :)

reklama
Dziękuję!💜 Tak się cieszę, że na to forum trafiłam i to całkiem przypadkiem, kiedy już zrezygnowana szukałam wsparcia u kogoś kto mnie zrozumie. A w następnym miesiącu okazuje się, że jestem w ciąży. Tego najwyraźniej potrzebowałam 😃
ja byłam w ciąży z synem tu na forum, młody za miesiąc kończy 5 lat, a ja nadal mam kontakt z częścią mam (co prawda już inne kanały niż forum ale jest), nawet z niektórymi udało się osobiście poznać. Dużo mi to dało jeśli chodzi o wsparcie więc jak najbardziej polecam.

Do góry