Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moja babcia zawsze mówiła, że jak cera idealna to będzie chłopak, a jak z wypryskami to dziewczynka takie zabobony.Włosy wypadają wypadają przy myciu, czesaniu. Z natury mam gęste włosy wiec myślę, że nie będzie tak źle. Ale cera? Jak u modelki Zawsze miałam jakieś wypryski jak nastolatka a teraz idealna cera.
No to przy pierwszej ciazy mi sie sprawdzilo i oznaczaloby ze tym razem rowniez dziewczynkaMoja babcia zawsze mówiła, że jak cera idealna to będzie chłopak, a jak z wypryskami to dziewczynka takie zabobony.
Chyba bym zwariowała ze szczęścia gdyby się sprawdziłoMoja babcia zawsze mówiła, że jak cera idealna to będzie chłopak, a jak z wypryskami to dziewczynka takie zabobony.
Ja po cichu liczę, że będzie dziewczynka ale przeczucie mam na chłopakaChyba bym zwariowała ze szczęścia gdyby się sprawdziło
Chodzi o test PAPPA, czy np. Nifty? Ja ostatecznie planuje zrobić pierwsze z wymienionych badań, a gdy będzie coś budziło wątpliwości to wykonam NiftyA ja mam takie pytanie czy robicie/robilyście przy USG genetycznym dodatkowo badania z krwi?
PappaChodzi o test PAPPA, czy np. Nifty? Ja ostatecznie planuje zrobić pierwsze z wymienionych badań, a gdy będzie coś budziło wątpliwości to wykonam Nifty
Jeżeli chodzi o PAPPA to akurat od samego początku byłam pewna, ze je będę robiła. Jak rozumiem masz wątpliwości ?Pappa
Tak,bo naczytałam sie że często zdarza się że wychodzi źle,szacuje jedynie ryzyko wystąpienia wady,a później i tak trzeba pogłębić diagnostykę. Mój lekarz mówi że jeśli wynik USG budziłby jakieś wątpliwości to warto go zrobićJeżeli chodzi o PAPPA to akurat od samego początku byłam pewna, ze je będę robiła. Jak rozumiem masz wątpliwości ?