olka11135
Fanka BB :)
Po co reagujesz? Nie masz ciekawszych zajęć? Idz z rodzina do kina, restauracji albo zaplanuj urlop w ciepłych krajach poki nie jesteś na zwolnieniu i możesz wychodzić z domu, zamiast siać ferment po wątkach.
Czytałam na innych wątkach zupełnie przypadkowo Twoje odpowiedzi, wszystkie są kpiące i wyśmiewają osobę, której odpowiadasz. Widocznie masz jakiś problem, próbujesz się dowartościować czy co?
Niestety nie mam Pozwolisz, że będę sobie sama ustalać co kiedy robię i z kim
a wiesz ze zgodnie z konstytucją nikt z nas nie ma prawa ingerować w płodność innych? Wiesz o tym że nie można nikogo zmusić do antykoncepcji ? Dlaczego uważasz że Ty najlepiej wiesz co dla innych było by dobre i jak powinni żyć?
Margines społeczny nie jest niczym niezwykłym w każdym kraju niezależne od ustroju czy świadczeń socjalnych istnieje. Widzę że pojęcie eugenikę jest Ci bliskie.
Jeśli.nie jesteś zadowolona z krajowych rozwiązań systemowych to powinnaś pomyśleć raczej o kandydowaniu na jakiś wyższy urzad krajowy zamiast próbować podnosić ciśnienia grupie ciężarnych kobiet.
Tak, w Polsce nie interesujemy się dziećmi. Szczególnie które już są. Ty możesz uważać, że to spoko. Ja uważam, że nie. Może potem nie czytalibyśmy takich artykułów:
Śmierć 15-miesięcznego dziecka. Ruch śledczych
Policja wspólnie z prokuraturą prowadzą śledztwo w sprawie śmierci 15-miesięcznego dziecka w Piastowie w województwie mazowieckim.
wiadomosci.onet.pl
Zabójstwo dziecka w Wilanowie. Nowe informacje w sprawie tragedii
— Miła kobieta, uśmiechnięta. Jej dzieci też, grzeczne, ułożone, bawiły się razem z naszymi. Jestem w szoku, że coś takiego się tu wydarzyło — mówi Onetowi jedna z mieszkanek bloku przy Wilanowskiej w Warszawie. To w tym budynku policjanci znaleźli ciało miesięcznej dziewczynki oraz dwóch jej...
wiadomosci.onet.pl
To tylko przykłady z ostatnich tygodni. Utrzymanie dziecka tanie nie jest
Dlatego uważam, że bardzo potrzebne jest w Polsce coś na wzór barneverent. Ty możesz popierać np. picie alkoholu w ciąży bo nikt nie ma prawa zabraniać. Ja nie muszę