reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Po co reagujesz? Nie masz ciekawszych zajęć? Idz z rodzina do kina, restauracji albo zaplanuj urlop w ciepłych krajach poki nie jesteś na zwolnieniu i możesz wychodzić z domu, zamiast siać ferment po wątkach.
Czytałam na innych wątkach zupełnie przypadkowo Twoje odpowiedzi, wszystkie są kpiące i wyśmiewają osobę, której odpowiadasz. Widocznie masz jakiś problem, próbujesz się dowartościować czy co?

Niestety nie mam :D Pozwolisz, że będę sobie sama ustalać co kiedy robię i z kim :p

a wiesz ze zgodnie z konstytucją nikt z nas nie ma prawa ingerować w płodność innych? Wiesz o tym że nie można nikogo zmusić do antykoncepcji ? Dlaczego uważasz że Ty najlepiej wiesz co dla innych było by dobre i jak powinni żyć?

Margines społeczny nie jest niczym niezwykłym w każdym kraju niezależne od ustroju czy świadczeń socjalnych istnieje. Widzę że pojęcie eugenikę jest Ci bliskie.
Jeśli.nie jesteś zadowolona z krajowych rozwiązań systemowych to powinnaś pomyśleć raczej o kandydowaniu na jakiś wyższy urzad krajowy zamiast próbować podnosić ciśnienia grupie ciężarnych kobiet.

Tak, w Polsce nie interesujemy się dziećmi. Szczególnie które już są. Ty możesz uważać, że to spoko. Ja uważam, że nie. Może potem nie czytalibyśmy takich artykułów:

To tylko przykłady z ostatnich tygodni. Utrzymanie dziecka tanie nie jest

307695226_2590104794464629_8463618257657965429_n.jpg

Dlatego uważam, że bardzo potrzebne jest w Polsce coś na wzór barneverent. Ty możesz popierać np. picie alkoholu w ciąży bo nikt nie ma prawa zabraniać. Ja nie muszę

reklama
Niestety nie mam :D Pozwolisz, że będę sobie sama ustalać co kiedy robię i z kim :p

Tak, w Polsce nie interesujemy się dziećmi. Szczególnie które już są. Ty możesz uważać, że to spoko. Ja uważam, że nie. Może potem nie czytalibyśmy takich artykułów:

To tylko przykłady z ostatnich tygodni. Utrzymanie dziecka tanie nie jest

Zobacz załącznik 1444143

Dlatego uważam, że bardzo potrzebne jest w Polsce coś na wzór barneverent. Ty możesz popierać np. picie alkoholu w ciąży bo nikt nie ma prawa zabraniać. Ja nie muszę

a po co w moją stronę te personalne przytyki?już wczoraj odpowiadałaś ta ten mój post. Nuda?
Nic na temat moich przekonań nie wiesz i nie życzę sobie jakichkolwiek insynuacji pod moim adresem.
Chcesz porozmawiać to proszę bardzo ale merytorycznie. Wiadomości z Onetu niewiele mają wspólnego z wiarygodnym dziennikarstem.

a po co w moją stronę te personalne przytyki?już wczoraj odpowiadałaś ta ten mój post. Nuda?
Nic na temat moich przekonań nie wiesz i nie życzę sobie jakichkolwiek insynuacji pod moim adresem.
Chcesz porozmawiać to proszę bardzo ale merytorycznie. Wiadomości z Onetu niewiele mają wspólnego z wiarygodnym dziennikarstem.

A co ma portal do zabójstwa dziecka przez rodziców? Równie dobrze mogę to wysłać z każdego innego źródła, łącznie z notatką policyjną jak potrzebujesz. Co widzisz nie merytorycznego w tym, że dzieci w patologicznych rodzinach mają kiepsko i nie powinno być takich sytuacja? Przecież to ty bronisz prawa do posiadania dziecka przez każdego bo ma konstytucyjne prawo, a to że potem takie dziecko zakatuje no to ups. Ja tak jak napisałam, zawsze stoję po stronie dzieci, Ty stanęłaś po stronie prawa do posiadania dziecka jak jakiej zabawki. Cytuję tylko Ciebie

A co ma portal do zabójstwa dziecka przez rodziców? Równie dobrze mogę to wysłać z każdego innego źródła, łącznie z notatką policyjną jak potrzebujesz. Co widzisz nie merytorycznego w tym, że dzieci w patologicznych rodzinach mają kiepsko i nie powinno być takich sytuacja? Przecież to ty bronisz prawa do posiadania dziecka przez każdego bo ma konstytucyjne prawo, a to że potem takie dziecko zakatuje no to ups. Ja tak jak napisałam, zawsze stoję po stronie dzieci, Ty stanęłaś po stronie prawa do posiadania dziecka jak jakiej zabawki. Cytuję tylko Ciebie

Czy myślisz, ze któraś z nas popiera przemoc wobec dzieci, znęcanie się, zabójstwa? Żadna z nas tego nie popiera, ale to nie zmienia faktu, ze każdy ma prawo do posiadania dziecka czy nam się to podoba czy nie!

portal i to źródło mają tyle że podają te informacje które czytelnik chętnie przeczyta a nie te które akurat są zgodne z prawdą.
Wypisujesz jakieś bardzo ogólnikowe hasła "rodzina patologiczna" czy że "mają kiepsko". Kompletnie nie wiem o kim i o jakiej sytuacji mówisz Ty zresztą też nie. Po prostu rzucasz chwytliwe hasła licząc na to że kogoś sprowokujesz. Ja prawa nie bronie tylko przestrzegam. I nic o posiadaniu dzieci jako zabawki nie pisalam - to Twoja niestety bledna interpretacja. Byli w historii tacy którzy wybierali rasy lepsze i ludzi bardziej wartościowych (ale chyba musisz doczytać)
Jak stoisz po stronie dzieci to odpuść już sobie te prowokacje.

Czy myślisz, ze któraś z nas popiera przemoc wobec dzieci, znęcanie się, zabójstwa? Żadna z nas tego nie popiera, ale to nie zmienia faktu, ze każdy ma prawo do posiadania dziecka czy nam się to podoba czy nie!
to bez sensu przecież wiadomo że chodzi o to żeby wywołać zamęt. Za 5 minut okaże się że ja sama jestem przykładem patolni a moje dzieci w domu przechodzą katusze. To ma być woda na ten młyn. Bez sensu są próby tłumaczenia bo to nie są rozmowy na temat tylko bełkot tego co slina na język przyniesie.

Może Ty nie, koleżanka Aaanna tak bo od tego zaczęła się dyskusja, że ktoś woli ryzykować życiem swojego dziecka dla pracy np. na magazynie

U kwietniowych mamy to mnie już nic nie zdziwi bo tu już mamy popieranie lewych zwolnień, ciąże wbrew nauce (3 dni po owulacji), obżeranie się cukrem w cukrzycy (co również działa na szkodę dziecka), wywyższanie się po przez pseudo znajomość języków (patrzcie jaka jestem światowa), wyzywanie i obrażanie innych użytkowników więc to wsparcie dla kobiet np. pijących w ciąży czy potem znęcających się czy zabijających swoje dziecko na spokojnie wpasowuje się w tę narrację 🤷‍♀️

No i nie mówiłam. 🤣🤣🤣🤣 jakie to było oczywiste- okazuje się teraz że ja jestem pracownica magazynu ryzykując życie własnego dziecka.
Masakra ale prowokacja. Przepraszam ale odpadam, próbowałam rozmawiać ale raczej się nie da. Spoko życzę Ci wszystkiego dobrego poszukaj sobie innego jelenia.

A ten cały barnevernet odbierał może i nadal odbiera dzieci całkiem normalnym rodzinom. I było wiele głośnych spraw rowniez Polaków, którym dzieci zostały odebrane bezpodstawnie. Bo jakiś urzędnik uznał, ze jak matka dała dziecku chipsy to się nie nadaje. Albo zobaczyli, ze jest w domu alkohol to już patologia. Czyli, że jak dostanę od znajomych na urodziny butelkę wina to mam ja wylać, zakopać? Bo jak sobie ja zostawie albo będę kiedyś w przyszłości chciał się go napić to już jestem margines i trzeba dzieci zabierać?

reklama
Może Ty nie, koleżanka Aaanna tak bo od tego zaczęła się dyskusja, że ktoś woli ryzykować życiem swojego dziecka dla pracy np. na magazynie

U kwietniowych mamy to mnie już nic nie zdziwi bo tu już mamy popieranie lewych zwolnień, ciąże wbrew nauce (3 dni po owulacji), obżeranie się cukrem w cukrzycy (co również działa na szkodę dziecka), wywyższanie się po przez pseudo znajomość języków (patrzcie jaka jestem światowa), wyzywanie i obrażanie innych użytkowników więc to wsparcie dla kobiet np. pijących w ciąży czy potem znęcających się czy zabijających swoje dziecko na spokojnie wpasowuje się w tę narrację 🤷‍♀️

Ty chyba serio masz problem ze sobą, żeby nas oceniać w taki sposób. Nie znasz nas, guzik o nas wiesz. Z kilku postów to się można dowiedzieć tyle co nic, bo pisać można wszystko. Nawet Ty siebie możesz tutaj idealizować. A do ideału to masz za daleko żeby w tym życiu dotrzeć. A dodatkowo Ty sobie interpretujesz to co ktoś napisze jak Ci wygodnie, nawet czytanie ze zrozumieniem u Ciebie leży. Cóż nie każdy musi być wykształcony.

Do góry