reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Ja się wkręcać w kolejna gownoburze nie będę.
Ale w tych wcześniejszych wypowiedziach dało się odczuć ze kobiety na zwolnieniu to pasożyty, które zamiast pracować naciągają ZUS i wylegują się na wyspach. Wywyższanie, wymądrzanie i traktowanie innych jako gorszych.
Poza tym to nie forum prawne i nikt nie pytał o prawne porady dotyczące zwolnienia. A tutaj Olka zafundowała kilka stron swoich wywodów, kiedy każdy pisał, ze nas to nie interesuje.

reklama
I nam groziła kontrolami z ZUSU bo jej zdaniem źle korzystamy z L4 😂😂 zrobiła jedną wielką aferę, bo jej zdaniem każda z nas jedzie na zagraniczne wakacje na l4 🤣 psychoOlka 😂😂
Gratuluje ciąży, ale mam nadzieje, ze nie przekażesz dziecku wartości takich jakie posiadasz, nie wpoisz mu, ze można o ludziach mówić „psycholka” .

Ja się wkręcać w kolejna gownoburze nie będę.
Ale w tych wcześniejszych wypowiedziach dało się odczuć ze kobiety na zwolnieniu to pasożyty, które zamiast pracować naciągają ZUS i wylegują się na wyspach. Wywyższanie, wymądrzanie i traktowanie innych jako gorszych.
Poza tym to nie forum prawne i nikt nie pytał o prawne porady dotyczące zwolnienia. A tutaj Olka zafundowała kilka stron swoich wywodów, kiedy każdy pisał, ze nas to nie interesuje.
ja tam poszłam jak tylko test pozytywny zobaczyłam hahahhaha

Czekam ;)

Edit. Od razu uprzedzam nie wywyższam się bo ciężko to robić mając wiedzę na podstawie 7 letniego dziecka z podstawówki. I po prostu jako mama wielodzietna mam już swój wypracowany system i przekonania, których nie zmienię na podstawie przekonań pierworódek
no niestety, ale ilosc stron mnie pokonala, a mam ciekawsze zajęcia niż Twoja osoba. W każdym razie chodziło o przytyk w temacie odprowadzania składek. Jesli chodzi o ciemnogród nigdzie nie nazwalas zadnej z nas otwarcie, napisalam ze Ty traktujesz nas jak ciemnogród. Dziewczyno my naprawde znamy przepisy!
P,S nie jestem pierworódka, ale uważam ze Twoja wielodzietność to tez zaden powód do wywyższania się.

Szkoda nerwów na takie przepychanki Kobietki.
A ja się z Wami niestety żegnam. Było mi bardzo miło z Wami tutaj być i trzymam za każdą z Was kciuki i aby każda bez stresu dotarła do szczęśliwego porodu💓.
Wczoraj poroniłam w szpitalu sama, ale dziś miałam zabieg łyżeczkowania jeszcze, bo po moich krwotokach co 2 dzień było tam jeszcze sporo skrzepów i gorączkuje. To była nierówna walka dla mnie.. już nie dawałam rady.
Może znajdę jakiegoś specjalistę od mojej patologicznej macicy i kiedyś będzie dobrze:).
Trzymaj się!

no niestety, ale ilosc stron mnie pokonala, a mam ciekawsze zajęcia niż Twoja osoba. W każdym razie chodziło o przytyk w temacie odprowadzania składek. Jesli chodzi o ciemnogród nigdzie nie nazwalas zadnej z nas otwarcie, napisalam ze Ty traktujesz nas jak ciemnogród. Dziewczyno my naprawde znamy przepisy!
P,S nie jestem pierworódka, ale uważam ze Twoja wielodzietność to tez zaden powód do wywyższania się.

To że Ty odbierasz sobie moje posty tak jak chcesz (bo każdy patrzy przez swój pryzmat) to nie jest mój problem. Napisałaś, pozwól że jeszcze raz zacytuję (i wrzucę screen zanim go usuniesz) że wyzywałam was od gorszej warstwy społecznej, ciemnogrodu. Kiedy poprosiłam o dowody to oczywiście odwracasz kota ogonem. Nigdy nikogo tutaj nie wyzywałam. Wręcz przeciwnie to ja zostałam tu wyzywana kilkukrotnie, a teraz jeszcze dodatkowo wyśmiewacie się z chorób psychicznych (to między innymi przez to w Polsce rocznie 12 tysięcy ludzi próbuje odebrać sobie życie bo wstydzi się iść do psychiatry). Po raz kolejny podkreślę to świadczy wyłącznie o was. I tak czuję się lepsza bo mi do głowy nie przyszło kogoś wyzywać (nawet w internetowej dyskusji) o wyśmiewaniu chorób psychicznych nawet nie wspomnę.

W wątku mam prawo się ujawnić kiedy uznam to za stosowne. Nie ma obowiązku meldowania się po pozytywnym teście i spijając sobie śmietankę z dziubków. Ja odniosłam się tylko i wyłączni do polecenia pójścia na L4 jak najszybciej bez wskazań medycznych i mam prawo, bo to z moich podatków idą pieniądze na takie osoby 🤷‍♀️

Przechwytywanie.JPG

reklama
Ja sie dziewczyny żegnam. Szkoda mi nerwôw na
To że Ty odbierasz sobie moje posty tak jak chcesz (bo każdy patrzy przez swój pryzmat) to nie jest mój problem. Napisałaś, pozwól że jeszcze raz zacytuję (i wrzucę screen zanim go usuniesz) że wyzywałam was od gorszej warstwy społecznej, ciemnogrodu. Kiedy poprosiłam o dowody to oczywiście odwracasz kota ogonem. Nigdy nikogo tutaj nie wyzywałam. Wręcz przeciwnie to ja zostałam tu wyzywana kilkukrotnie, a teraz jeszcze dodatkowo wyśmiewacie się z chorób psychicznych (to między innymi przez to w Polsce rocznie 12 tysięcy ludzi próbuje odebrać sobie życie bo wstydzi się iść do psychiatry). Po raz kolejny podkreślę to świadczy wyłącznie o was. I tak czuję się lepsza bo mi do głowy nie przyszło kogoś wyzywać (nawet w internetowej dyskusji) o wyśmiewaniu chorób psychicznych nawet nie wspomnę.

W wątku mam prawo się ujawnić kiedy uznam to za stosowne. Nie ma obowiązku meldowania się po pozytywnym teście i spijając sobie śmietankę z dziubków. Ja odniosłam się tylko i wyłączni do polecenia pójścia na L4 jak najszybciej bez wskazań medycznych i mam prawo, bo to z moich podatków idą pieniądze na takie osoby 🤷‍♀️

Zobacz załącznik 1443949
Dziewczyno czy Ty jestes powazna? O czym Ty piszesz? Wskaz proszę gdzie smiałam się z chorób psychicznych???

Do góry