reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Cześć dziewczynki,
Gratuluję pomyślnych wizyt i nie mogę doczekać sie swojej wtorkowej :D
Dziś miałam w pracy taki zjazd, w glowie mi sie krecilo, slabo mi bylo, myslalam że usnę na stojaco. Potem po jedzeniu odeszło jak ręką odjął.. po pracy odebralam swoj glukometr i teraz w koncu bede i ją mieć świadomość tych cukrów :D
Podpowiedzcie kiedy sobie mierzycie ten cukier? Na czczo i potem 1h po posilku? A przed samym spaniem albo ew w nocy?

Napewno na czczo, a po posiłku chyba po 2h , godzina to za mało.

reklama
@pietraczkaa właśnie byłam 2h po jedzeniu i taki zjazd, no ale dobrze ze przeszlo.. chyba ze to anemia sie daje we znaki, bo hemoglobine mialam ostatnio 11,9, norma od 12, a mogla się pogłębić..
Ale z drugiej strony od tamtej pory jakoś dziwnie dobrze sie czuję, zgaga mi przeszła, mdłości mniejsze, mam wiecej energii, jak wrocilam to nawet za sprzatanie się wzielam.. no teraz to az sie boje, ze cos zlego się stało 🙄🙄🙄

@Darina87 a trzymasz diete na wszelki wypadek czy nie? Ja sie strasznie schizuje, ze mogę miec te cukrzyce i ze jej nie wyłapie i że zaszkodzę tym dziecku albo co gorsza serce przestanie bić 😵 dobrze, ze juz ten glukometr mam, obym go nie zajezdzila 😂

Hej, dziewczyny powiedzcie mi proszę bo u was świeży temat, czy miałyście plamienie implantacyjne trwające aż tydzień? Zazwyczaj jest to do 3 dni a mi dochodzi już prawie tydzień, zaczynam się trochę obawiać, dodam że to byłaby druga ciąża, test będę robić za parę dni.

Cześć dziewczynki,
Gratuluję pomyślnych wizyt i nie mogę doczekać sie swojej wtorkowej :D
Dziś miałam w pracy taki zjazd, w glowie mi sie krecilo, slabo mi bylo, myslalam że usnę na stojaco. Potem po jedzeniu odeszło jak ręką odjął.. po pracy odebralam swoj glukometr i teraz w koncu bede i ją mieć świadomość tych cukrów :D
Podpowiedzcie kiedy sobie mierzycie ten cukier? Na czczo i potem 1h po posilku? A przed samym spaniem albo ew w nocy?
ja w ciąży z synem miałam spadki cukru i m.in. tak to się objawiało. Jak już masz glukometr, to poza na czczo i po posiłku mierzyła bym cukry przy takim właśnie samopoczuciu, jeszcze przed jedzeniem i 1h po.

Hej, dziewczyny powiedzcie mi proszę bo u was świeży temat, czy miałyście plamienie implantacyjne trwające aż tydzień? Zazwyczaj jest to do 3 dni a mi dochodzi już prawie tydzień, zaczynam się trochę obawiać, dodam że to byłaby druga ciąża, test będę robić za parę dni.
ja miałam 2 razy takie plamienie ale z synem to było kilka godzin, teraz ok 2 dni

Bonzur,
Po prawda z tą loterią, bo nawet jak będziesz jadła te same rzeczy i
To cukier i tak będzie inny 😡 i jak tam doradzili coś? Czego nie wiedziałaś?
Ja chyba póki jeszcze badań nie mam wybiorę się do przychodni, może dadzą mi glukometr 🙃
Powinni dać w aptece z tego co dziewczyny pisały tutaj 🙂
No trochę się dowiedziałam, na przykład o tym posiłku nocnym, który u mnie jest największym problemem, że powinien być syty, i zasadniczo tłusty, oczywiscie tłuszcze zdrowe itp więc nad tym popracuje bo reszta jest mi znana, i rezygnuje z pomidora wieczorem bo też podobno wybija rano 🙄 dali 2 tygodnie na próbę, jeśli nie będzie poprawy to zgłosić się po insulinę 🤷

@pietraczkaa właśnie byłam 2h po jedzeniu i taki zjazd, no ale dobrze ze przeszlo.. chyba ze to anemia sie daje we znaki, bo hemoglobine mialam ostatnio 11,9, norma od 12, a mogla się pogłębić..
Ale z drugiej strony od tamtej pory jakoś dziwnie dobrze sie czuję, zgaga mi przeszła, mdłości mniejsze, mam wiecej energii, jak wrocilam to nawet za sprzatanie się wzielam.. no teraz to az sie boje, ze cos zlego się stało 🙄🙄🙄

@Darina87 a trzymasz diete na wszelki wypadek czy nie? Ja sie strasznie schizuje, ze mogę miec te cukrzyce i ze jej nie wyłapie i że zaszkodzę tym dziecku albo co gorsza serce przestanie bić 😵 dobrze, ze juz ten glukometr mam, obym go nie zajezdzila 😂
Mogłaś mieć takie zjazdy, mogły być tez zupełnie przypadkowe o losowe, nie ma co się martwić na zapas 😊 zazdroszczę tej energii, ja rano ledwo wstaje z łóżka, po pracy już marzę żeby iść znowu do lozka 😂 ciężko jest ostatnio, mocy mam -100 a żyć trzeba, jeszcze dzisiaj znowu cały dzień poza domem. Nie lubię takich dni

Mogłaś mieć takie zjazdy, mogły być tez zupełnie przypadkowe o losowe, nie ma co się martwić na zapas 😊 zazdroszczę tej energii, ja rano ledwo wstaje z łóżka, po pracy już marzę żeby iść znowu do lozka 😂 ciężko jest ostatnio, mocy mam -100 a żyć trzeba, jeszcze dzisiaj znowu cały dzień poza domem. Nie lubię takich dni
No właśnie wczoraj miałam pierwszy dzień taki odkad sie dowiedzialam o ciąży 😂 bo ogolnie tez sie czulam jak dętka, mialam juz wyrzuty sumienia, ze zamiast pobawic sie z corka, ja idę pod kołdrę 🙄 ale mam nadzieje, że wrócą mi troche jednak te mdłości, bo teraz tez sie martwie l, ze mi przeszło 😂😂😂

Jak dobrze, ze w końcu piątek ♥️♥️♥️

reklama
Do góry