reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Dziewczyny cieszę się z Waszych dobrych wieści po wizytach ❤️
Sama nie mogę się już doczekać. A wizyta dopiero 28.
Czuję się fatalnie, jeśli mam być szczera. Dziś już wjechały suszone śliwki, bo rozdęta jestem jak krowa. Te ciągłe mdłości doprowadzają mnie do szału, senność i jak to nazywam trep w gębie.
No to ponarzekałam sobie 🙈
Znam ten ból 🙈 ja czasem wstaje w nocy bo wymioty męczą :/ i te ciagle mdłości… pocieszam się ze już 12 tydzień wiec mam nadzieje ze za chwile będzie lepiej ;)

reklama
Mam

Mam podobnie właśnie ;/ jutro wizyta wiec się zapytam o co chodzi.. generalnie w moczu czysto ale w morfologii wyszły leukocyty, neutrofile i ig podwyższone. Może to świadczyć o infekcji ale jutro dopiero konsultacja :/
U mnie wyszły leukocyty ze pytała czy nic mi się nie dzieje - mówię ze kompletnie nic ... kazała powtórzyć i fajtycznie umyć się i z połowy moczu dopiero walić do kubeczka ;-) od razu lepsze wyniki :p może to tylko złe pobrana próbka ;) ja bym za pare dni
Powtórzyła i opcjonalnie sok z żurawiny do diety ;-)

Tylko m
U mnie wyszły leukocyty ze pytała czy nic mi się nie dzieje - mówię ze kompletnie nic ... kazała powtórzyć i fajtycznie umyć się i z połowy moczu dopiero walić do kubeczka ;-) od razu lepsze wyniki :p może to tylko złe pobrana próbka ;) ja bym za pare dni
Powtórzyła i opcjonalnie sok z żurawiny do diety ;-
Tylko mi to w krwi wyszło 🙈 w moczu czysto

Cześć dziewczynki,
Gratuluję pomyślnych wizyt i nie mogę doczekać sie swojej wtorkowej :D
Dziś miałam w pracy taki zjazd, w glowie mi sie krecilo, slabo mi bylo, myslalam że usnę na stojaco. Potem po jedzeniu odeszło jak ręką odjął.. po pracy odebralam swoj glukometr i teraz w koncu bede i ją mieć świadomość tych cukrów :D
Podpowiedzcie kiedy sobie mierzycie ten cukier? Na czczo i potem 1h po posilku? A przed samym spaniem albo ew w nocy?

Ooo! Do jakiego lekarza chodzisz?
Bo ja idę teraz w poniedziałek do Dr Bartkowiaka w aldemedzie. A prywatnie chodzę do dr Adamusa.
Idę do Wojciecha Grada do Polikliniki 28 września, a dla potwierdzenia ciąży poszłam do Waśińskiego z Wigoru ale nie chciałabym aby prowadził mi ciążę.. Zraziłam się do niego po moim porodzie.. ale to długa historia..
A co do Bartkowiaka.. Bardzo dobry lekarz tykę że ciężko było się do niego dostac jak dzwoniłam wcześniej.. :-) ale tak ogólnie to byłam u niego kilka razy i bardzo fajny konkretny lekarz.. :-)

Idę do Wojciecha Grada do Polikliniki 28 września, a dla potwierdzenia ciąży poszłam do Waśińskiego z Wigoru ale nie chciałabym aby prowadził mi ciążę.. Zraziłam się do niego po moim porodzie.. ale to długa historia..
A co do Bartkowiaka.. Bardzo dobry lekarz tykę że ciężko było się do niego dostac jak dzwoniłam wcześniej.. :-) ale tak ogólnie to byłam u niego kilka razy i bardzo fajny konkretny lekarz.. :-)
Ja poszłam do niego do gabinetu i powiedziałam że ma mnie przyjąć bo jestem w ciąży. Z grymasem dal mi termin na 19 września.
Ja się właśnie zastanawiam czy po prostu nie prowadzić ciąży na nfz i prywatnie.

Cześć dziewczynki,
Dziś miałam w pracy taki zjazd, w glowie mi sie krecilo, slabo mi bylo, myslalam że usnę na stojaco. Potem po jedzeniu odeszło jak ręką odjął.. po pracy odebralam swoj glukometr i teraz w koncu bede i ją mieć świadomość tych cukrów :D
Podpowiedzcie kiedy sobie mierzycie ten cukier? Na czczo i potem 1h po posilku? A przed samym spaniem albo ew w nocy?
Ja zawsze rano po chwili jak wstanę. I później 1h po każdym posiłku.

Cześć dziewczynki,
Po obudzeniu
I godzinę po głównych posiłkach. W nocy póki co nie mierze 😃

Może faktycznie organizm głodny tak zareagował. Trzeba jeść jednak w miarę regularnie. Dla mnie to też ciężkie, najbardziej w pracy ale jakoś trzeba próbować 🙂

reklama
Do góry