Może tym że ciąża rośnie i uciska gdzieś na pęcherz ?Kurczę, właśnie mam to samo takie parcie na pęcherz, głównie wieczorami i trudności z oddawaniem moczu,- wyniki idealne, tez za bardzo nie wiem czym to jest spowodowane
reklama
Daj znać po wizycie.Mam
Mam podobnie właśnie ;/ jutro wizyta wiec się zapytam o co chodzi.. generalnie w moczu czysto ale w morfologii wyszły leukocyty, neutrofile i ig podwyższone. Może to świadczyć o infekcji ale jutro dopiero konsultacja :/
Cześć, witam się z Wami ciepło dopiero teraz, chociaż na forum zaglądam od jakiegoś czasu jestem w 10 tygodniu ciąży, termin na 12 kwietnia (w urodziny męża ) To moja pierwsza ciąża, mam 29 lat. Wczoraj byłam na badaniu, dzidziuś ma 3,7 cm, skakał i machał do nas! 5 października mam test Pappa i badania prenatalne. Ciąża na szczęście rozwija się prawidłowo, ale ja od 6 tygodnia czuję się bardzo źle. Ogólna niemoc zrobienia czegokolwiek, mdłości, wymioty, zawroty głowy przy wstawaniu, ssanie w żołądku, awersja do jedzenia, picia, wszelkich zapachów. Ostatnio na szczęście jest trochę lepiej i więcej jem no i piję wodę, czego przez jakiś tydzień nie dałam rady robić, chociaż zawsze piłam jej dużo. Zaczęła mi się zgaga, zaparcia, brzuch już mam lekko widoczny od kilku dni (lekarz też potwierdził wczoraj że widać, więc to jednak nie mój wymysł ) Od początku ciąży nie noszę swoich dżinsów, bo mnie uwierały. Pod koniec 7 tygodnia przeszłam na L4 na razie na jakiś czas. Ginekolog przepisał mi tabletki Xonvea na wymioty. Pomagają, ale skutki uboczne to ostre zawroty głowy (jakbym była kompletnie pijana), senność nie do opanowania (dosłownie nie mogłam utrzymać otwartych powiek). Lekarz zmniejszył mi dawkę z 2 do 1 tabletki, a teraz biorę 1/4 tabletki. Powodują też suchość w ustach więc w nocy kilka-kilkanascie razy muszę napić się wody. Czy któraś z Was brała te tabletki?
Od początku ciąży brałam też duphaston i wczoraj go odstawiłam.
Trzymam za nas wszystkie kciuki, żeby dzieciątka się rozwijały, a my żebyśmy się dobrze czuły
Trzymam za nas wszystkie kciuki, żeby dzieciątka się rozwijały, a my żebyśmy się dobrze czuły
cześć, ja też brałam Xonvea i odstawiłam mimo, że pod koniec 12tc dalej mnie bardzo męczy właśnie przez to samopoczucie po nich. Dostałam je aby pomogły mi pracować przy mdłościach, a to było jeszcze gorsze.Cześć, witam się z Wami ciepło dopiero teraz, chociaż na forum zaglądam od jakiegoś czasu jestem w 10 tygodniu ciąży, termin na 12 kwietnia (w urodziny męża ) To moja pierwsza ciąża, mam 29 lat. Wczoraj byłam na badaniu, dzidziuś ma 3,7 cm, skakał i machał do nas! 5 października mam test Pappa i badania prenatalne. Ciąża na szczęście rozwija się prawidłowo, ale ja od 6 tygodnia czuję się bardzo źle. Ogólna niemoc zrobienia czegokolwiek, mdłości, wymioty, zawroty głowy przy wstawaniu, ssanie w żołądku, awersja do jedzenia, picia, wszelkich zapachów. Ostatnio na szczęście jest trochę lepiej i więcej jem no i piję wodę, czego przez jakiś tydzień nie dałam rady robić, chociaż zawsze piłam jej dużo. Zaczęła mi się zgaga, zaparcia, brzuch już mam lekko widoczny od kilku dni (lekarz też potwierdził wczoraj że widać, więc to jednak nie mój wymysł ) Od początku ciąży nie noszę swoich dżinsów, bo mnie uwierały. Pod koniec 7 tygodnia przeszłam na L4 na razie na jakiś czas. Ginekolog przepisał mi tabletki Xonvea na wymioty. Pomagają, ale skutki uboczne to ostre zawroty głowy (jakbym była kompletnie pijana), senność nie do opanowania (dosłownie nie mogłam utrzymać otwartych powiek). Lekarz zmniejszył mi dawkę z 2 do 1 tabletki, a teraz biorę 1/4 tabletki. Powodują też suchość w ustach więc w nocy kilka-kilkanascie razy muszę napić się wody. Czy któraś z Was brała te tabletki?
aleksandra39
Fanka BB :)
Dzień Dobry witam się po 12 latach ! Mam 12 letnią córkę Oliwię, i aktulanie jestem w 11 tygodniu ciązy
Termin mam między 2-12.04 )) Mam 39 lat więc troszkę się obawiam o zdrowie maluszka
Termin mam między 2-12.04 )) Mam 39 lat więc troszkę się obawiam o zdrowie maluszka
lpmagda
Dziewczyny mam pytanko czuję się teraz kretynka, ale czy badanie pappa i pappa-a to to samo?
Siedzę od wczoraj i czytam co warto zrobić i właśnie dotarło do mnie, że pappa-a już mam zrobione i w połączeniu z usg to juz przecież jest ten tzw test podwójny
Siedzę od wczoraj i czytam co warto zrobić i właśnie dotarło do mnie, że pappa-a już mam zrobione i w połączeniu z usg to juz przecież jest ten tzw test podwójny
mi wydaje się, że to jest to samo, ogólnie spotkałam się z zapisem PAPP-A albo PAPPA i chodzi o to samoDziewczyny mam pytanko czuję się teraz kretynka, ale czy badanie pappa i pappa-a to to samo?
lpmagda
Super dzięki właśnie czytam, że chyba roztrząsam drugie, nieistniejące badanie. To by wyjaśniało dlaczego w necie nie mogę znaleźć różnicy między jednym a drugim hehe dziękimi wydaje się, że to jest to samo, ogólnie spotkałam się z zapisem PAPP-A albo PAPPA i chodzi o to samo
reklama
pietraczkaa
A może po prostu już mdłości ustąpily i teraz będzie tylko lepiejNo właśnie wczoraj miałam pierwszy dzień taki odkad sie dowiedzialam o ciąży bo ogolnie tez sie czulam jak dętka, mialam juz wyrzuty sumienia, ze zamiast pobawic sie z corka, ja idę pod kołdrę ale mam nadzieje, że wrócą mi troche jednak te mdłości, bo teraz tez sie martwie l, ze mi przeszło
Jak dobrze, ze w końcu piątek
Nooo, masakra ten tydzień był