reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
Po prostu nie lubię łamania prawa. A już namawiania do tego totalnie nie rozumiem 🤷‍♀️ Ale tak jak napisałam każdy ma swoją moralność.
Forum jest publiczne i każdy ma do niego dostęp (nawet bez zakładania konta)
ale kto łamie prawo?
Prawo do wystawiania L4 ma lekarz, to prawo nadaje mu ZUS. Jeśli Lekarz zgodnie z własną wiedza widzi wskazania do jego wystawiania to je wystawia. Pacjent nie ma nic do tego, może prosić i błagać a jeśli takich wskazań nie będzie to L4 nie dostanie. A ZUS jeśli widzi podstawy do sprawdzenia czy L4 było wystawione słusznie podejmuje decyzje o kontroli.
Kto tu łamie prawo?
Jeśli jesteś pracownikiem ZUS to myślę że ciężarne nie są ta grupa która wymaga kontroli w największym zakresie. Są tacy którzy łażą od jednego specjalisty do innego podając 1000 dolegliwości żeby uzyskać po 2-3 tyg. zwolnień miesiącami.

Przeziębiłam się 🤧
Najpewniej zaraziło mnie młodsze dziecko, które ostatnio też było chore. Teraz ja kicham i smarkam. Opilam się wczoraj mleka z miodem i liczę na cud.
Oby jakoś udało się wykaraskac.
Sezon na czapkę i inhalator uważam za otwarty.🤣🤣

Witam Was Dziewczyny :-)
Trzymajcie dziś za mnie kciuki... mam wizytę o 15:30 i mam niesamowity stres... Oby biło serduszko.....

I tak,jak dla mnie temat L4 też jest zamknięty...

A co do Admina.. kompletnie też się do tego nie nadaje bo się na tym nie znam i wg.. I moje prawie 2letnie dziecko też zabiera mi dużo czasu..

Witam też nowe koleżanki :-)

Ja trzymam kciuki za Was jeśli któraś z Was wizytuje razem ze mną:-)
Ja jutro 8.10, też się bez powodu stresuję 🙈

Myśle, ze ta dyskusja zmierza w niewłaściwym kierunku. Koniec końców zawsze nawiązuje do tej samej kwestii.
Jest mi trochę wstyd, ze wciągnęłam się w te dywagacje, bo takie dyskusje zawsze zwiększają antagonizmy między forumowiczkami. Aktualnie poziom dyskusji zszedł do przepychanek czy forum ma charakter publiczny oraz tego, która z nas placi większe składki i w konsekwencji niejako ma „większe prawo” do zwolnienia lekarskiego. Z tego punktu do granicy absurdu bardzo krótka droga…
Dajmy już spokój. Popatrzcie ile w życiu mamy problemów, z iloma przykrościami niejedna z nas musiała się zmierzyc. Brak ciąży, utracone ciąże, bolesne badania, chore dzieciątka i wiele innych. Tutaj jesteśmy po to, żeby znaleźć wsparcie, konstruktywna krytykę (podkreślam słowo konstruktywna), czy dobra radę.
Do zobaczenia w prywatnym wątku, trzymajcie się zdrowo! 😘

Gdzie tam jest informacja, że masz prawo z tego tytuły do zwolnienia lekarskiego?
To pracodawca powinien Cię zwolnić ze świadczenia pracy z zachowaniem wynagrodzenia.
No i wyjechanie do rodziny to wakacje z itaki? :)
A kto tu pisał o wakacjach z Itaki ?? Wyjazd do rodziny a wakacje za granica to dwie różne kwestie

Kasiu daj spokój, bo tutaj akurat nie przegadasz. Ona i tak wie najlepiej, że na l4 jeździmy na wakacje zamiast odpocząć w domu.
Chyba masz racje, jeśli dla jednych wyjście do sklepu po nowe spodnie ( bo w stare się już nie mieścisz ) to łamanie prawa to dla mnie brak słów…

Co do wątku prywatnego jestem jak najbardziej za ;)

Chyba masz racje, jeśli dla jednych wyjście do sklepu po nowe spodnie ( bo w stare się już nie mieścisz ) to łamanie prawa to dla mnie brak słów…

Co do wątku prywatnego jestem jak najbardziej za ;)
A nic nie mów. Ja otwarcie przyznaje, że jeśli lepiej się czuje idę na spacerek, bo jeśli się nie ruszam to mam mega wzdęcia i zaparcia.

Tak ten wątek prywatny to dobra opcja.

reklama
Przeziębiłam się 🤧
Najpewniej zaraziło mnie młodsze dziecko, które ostatnio też było chore. Teraz ja kicham i smarkam. Opilam się wczoraj mleka z miodem i liczę na cud.
Oby jakoś udało się wykaraskac.
Sezon na czapkę i inhalator uważam za otwarty.🤣🤣
Mnie dla odmiany znowu złapało zapalenie pecherza… Masakra jakaś a wizyta dopiero w piątek ;/

Do góry