reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

Mi to się milion imion podobało, ale mąż wszystkie odrzucił. Najbardziej bym chyba chciała Borys albo Igor, ale mąż powiedział, że z tych rosyjsko brzmiących może być jedynie Wiktor, to już wolałam Piotrka. 😁

Ja się wczoraj wepchnęłam w kolejkę. Musiałam jechać do PGE 40 km, wchodzę i tłum ludzi, okienka 4, stałam ze 20 minut, dobrze że miałam ze sobą wodę. Potem zwolniło się miejsce siedzące i kolejne 20 minut czekania. Wreszcie była moja kolej, przy okienku byłam z 15 minut, ale Pan nie był w stanie wszystkiego zrobić, więc powiedział, żeby iść do okienka obok. No więc stanęłam pierwsza w kolejce i od razu słyszę za sobą, że halo, teraz nie moja kolej, więc odpowiadam, że Pan mnie odesłał, ale to nie znaczy że będę stała od nowa w kolejce, a Pani do mnie dlaczego nie, więc mówię, że jestem tutaj od godziny, a poza tym jestem w ciąży i proszę sobie odpuścić.

Brzmi jak nic, ale dla mnie to były wyżyny asertywności wobec obcej osoby, więc adrenalina mi skoczyła aż mi się ręce trzęsly. 😂

reklama
Mi to się milion imion podobało, ale mąż mi wszystkie odrzucił. Najbardziej bym chyba chciała Borys albo Igor, ale mąż powiedział, że z tych rosyjsko brzmiących może być jedynie Wiktor, to już wolałam Piotrka. 😁

Ja się wczoraj wepchnęłam w kolejkę. Myślałam jechać do PGE 40 km, wchodzę i tłum ludzi, okienka 4, stałam ze 20 minut, dobrze że miałam ze sobą wodę. Potem zwolniło się miejsce siedzące i kolejne 20 minut czekania. Wreszcie była moja kolej, przy okienku byłam z 15 minut, ale Pan nie był w stanie wszystkiego zrobić, więc powiedział, żeby iść do okienka obok. No więc stanęłam pierwsza w kolejce i od razu słyszę za sobą, że halo, teraz nie moja kolej, więc odpowiadam, że Pan mnie odesłał, ale to nie znaczy że będę stała od nowa w kolejce, a Pani do mnie dlaczego nie, więc mówię, że jestem tutaj od godziny, a poza tym jestem w ciąży i proszę sobie odpuścić.

Brzmi jak nic, ale dla mnie to były wyżyny asertywności wobec obcej osoby, więc adrenalina mi skoczyła aż mi się ręce trzęsly. 😂
Potrafią wyprowadzić z równowagi, mi się tak wtryniaja jak z daleka mnie widzą mimo że brzuch już mam wyraźnie z przodu 😬.... Najgorsze są kobiety😑 zero empatii i zrozumienia , a same nie mają co w domu robić i plączą się żeby czlowieka wkurzyć...
Jeśli chodzi o Borys to myślałam o tym ale mój M wyczytał że to mongolskie imie🤣 i stwierdził że nie chce mongola 😅 głupek... w każdym razie ma być dziewczynka i dalej spekulacje (zaostrzone dyskusje) 🤣🤣

No dziewczyny, takiego piątku się nie spodziewałam😁 Jestem po badaniu, wszystko jest okej, wiek ciąży 15+3, więc w sumie na razie dwa dni mniej niż pierwotnie, ale nie ma co przesądzać, dalej liczę na 18.04 😁
Jestem jeszcze trochę skonfundowana, bo tak bardoz bardoz bardzo chciałam córeczkę... No i masz babo, będzie chłopiec 😍💙 załączam wam fotę mojego ufoluda, na razie chyba zostaniemy przy Aleksandrze, ale myślimy jeszcze, oboje jesteśmy w szoku. Trochę mi smutno, musiałam powiedzieć bye bye Mariannie, bo Mariana w życiu nie chcę, no nie leży już mi to imię. A tak mi pasowało,bo najbliższa rodzina Janusz, Maria i Janina, więc byłby miks wszystkich. No ale kochać będę tak samo, ale jestem trochę zawiedziona, czekam kiedy minie pierwszy szok 🙈✌️

Załączniki

• 166c007a-dbf0-46f2-9315-ebc033fde7bb.jpg
    166c007a-dbf0-46f2-9315-ebc033fde7bb.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 71
No dziewczyny, takiego piątku się nie spodziewałam😁 Jestem po badaniu, wszystko jest okej, wiek ciąży 15+3, więc w sumie na razie dwa dni mniej niż pierwotnie, ale nie ma co przesądzać, dalej liczę na 18.04 😁
Jestem jeszcze trochę skonfundowana, bo tak bardoz bardoz bardzo chciałam córeczkę... No i masz babo, będzie chłopiec 😍💙 załączam wam fotę mojego ufoluda, na razie chyba zostaniemy przy Aleksandrze, ale myślimy jeszcze, oboje jesteśmy w szoku. Trochę mi smutno, musiałam powiedzieć bye bye Mariannie, bo Mariana w życiu nie chcę, no nie leży już mi to imię. A tak mi pasowało,bo najbliższa rodzina Janusz, Maria i Janina, więc byłby miks wszystkich. No ale kochać będę tak samo, ale jestem trochę zawiedziona, czekam kiedy minie pierwszy szok 🙈✌️
Gratuluję ❤️

Nam też najbliżej do Aleksandra, ale żebym była pewna na 100 % to nie ma mowy 🤪

reklama
Do góry