reklama
M_imi
Fanka BB :)
Dziewczyny dawno mnie nie było, ale jakiś tak masa pracy
Mam pytanko, ile trwa u Was takie standardowe USG w ciąży? Czy lekarz wszystko dokładnie sprawdza na każdej wizycie? Powiem Wam, ze do tej pory byłam ogólnie zadowolona z mojego ginekologa, był zawsze bardzo dociekliwy i nie lekceważył żadnych rzeczy (nawet jak znalazł jakaś torbiel to zawsze zlecał komplety badań itp). Na początku ciąży tez wszystko dokładnie sprawdzał, ale od 2-3 wizyt USG jest bardzo po łebkach. Patrzy czy serce bije (jak się rusza to nawet tego nie sprawdza dokładnie), czy nic się nie odkleja i tyle. Nie dostaje tez zazwyczaj nigdy zdjęcia. Mówi, ze dokładne badania to będą połówkowe. I nie wiem, czy taki jest standard jak nic się nie dzieje w ciąży, czy jednak powinien coś więcej mierzyć i kontrolować?
U mnie do tej pory wszystkie wizyty trwały 45-60 min, USG mam wrażenie dokładne, ze sprawdzaniem Dzieciaczków, łożysk czy wszystko ok, ostatnio (w 11 tyg.) wydaje mi się, że przeziorność karkowa też mierzył (ale nic nie mówił głośno), później sprawdzanie szyjki etc. Także na fotelu na pewno z 15 min-20 min siedzę. Foteczki dostajemy zawsze a ostatnio nawet Mężowi powiedział, żeby wziął telefon i sobie nagrywał to co widać na monitorze.
Marta_1991
Nieee...Dziewczyny, czy jesteście zaszczepione przeciwko Covid?
Ola0207
NieDziewczyny, czy jesteście zaszczepione przeciwko Covid?
M_imi
Dziewczyny, czy jesteście zaszczepione przeciwko Covid?
Ja tak i aktualnie czekam na trzecią dawkę (uzgodnione z lekarzem prowadzącym i immunologiem).
TePati_95
Ja przyjęłam pierwsza dawkę, po czym po miesiącu dowiedziałam się ze jestem w ciąży i moja położna doradziła mi bym się wstrzymała z druga dawką - sama zreszta chciałam się wstrzymać bo jeszcze wtedy o tych szczepionkach panowały różne mity i jakoś nie byłam przekonana. Zamierzam o tym porozmawiać teraz na wizycie z lekarzem prowadzącym i zobacze co powie..Dziewczyny, czy jesteście zaszczepione przeciwko Covid?
Dzięki, ja też nie, trochę się boję, bo teraz tyle tych zarażeń..lekarz mi mówił, że można w drugim trymestrze się szczepić, ale ja mam mega mieszane uczucia...Nieee...
Ipekakuana
Dziewczyny, czy jesteście zaszczepione przeciwko Covid?
Ja dwoma dawkami przed ciąża, zastanawiam się co robić z trzecią dawka.
Kassiula87
Raz na jakiś czas można nic się nie stanie [emoji6] ja po makreli nigdy nie miałam przekroczonego cukru [emoji106]
Dziewczyny pytanie z innej beczki. Czy jadłyście w ciąży makrele? Ja dzisiaj kupując usłyszałam że absolutnie w ciąży nie można a na diecie cukrzycowej z karowej mam właśnie kanapki z pasta z.Makreli ...zglupiec można... Mój cukier na czczo dalej 92,93...a przeziębienie się rozchulalo nos zatkany, gardło jak żyletki i nie mogę odkalsnac bo klatka tak boli. Ech jak nigdy nie choruje to teraz musiałam [emoji52]
reklama
Zgadza się, 5 dziewczyn z pierwszej listy się nie udziela, więc je oznaczyłam, jak będą chciały dołączyć to może się odezwą, bo widzę że część z nich się loguje, ale się nie odzywają.@Ann_81 faktycznie na tej liście ktora dodałaś i udostępniła @Andromedaa jest kilka nicków (2 max 3?), które w ogóle się już nie udzielają lub nawet ich nie pamiętam już.. myślę, że takie osoby też nie powinny trafić do zamkniętej grupy? Prośba o zweryfikowanie przed podaniem ostatecznej listy
Myślę, że przez te ostatnie tygodnie stworzylyśmy tu fajną grupę, z którą można pogadać i się wspierać oraz wspólnie przeżywać ten czas - dzięki wszystkim !!
Aktualna lista -36 osób poniżej +zdjęcie.
Myślę, że poczekamy jeszcze do soboty czy ktoś jeszcze się zgłosi i wtedy wyślę listę z prośbą o założenie wątku.
agula301 |
ancyssko |
Andromedaa |
Ann81 |
Anuuula |
Bernadkaa |
Colorful92 |
Gocha 05 |
Ipekakuana |
Joasia M |
Karimigotka |
kasiarem1 |