reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

Dziewczyny. Jakie macie sposoby na wzdęcia? Wieczorami mam tak duży brzuch, że aż boli. Dodam, że nie jem jakoś dużo i ograniczam potrawy wzdymajace. Ciagle mam - 0,5 kg względem wagi sprzed ciąży. Mam wrażenie że jelita mam ściśnięte teraz jakoś wyżej 😝

reklama
Dziewczyny. Jakie macie sposoby na wzdęcia? Wieczorami mam tak duży brzuch, że aż boli. Dodam, że nie jem jakoś dużo i ograniczam potrawy wzdymajace. Ciagle mam - 0,5 kg względem wagi sprzed ciąży. Mam wrażenie że jelita mam ściśnięte teraz jakoś wyżej 😝
Ja wieczorami też mam brzuch jak balon..

Wy się budzicie skoro świt, a mnie ciężko się zwlec z łóżka na 9. 😂 Taki mamy ciążowy układ, że mąż wstaje do Kluska, a ten się budzi 7-8, a ja go zmieniam dopiero jak musi zaczynać pracę i w praktyce wychodzi, że wtedy dopiero się podnoszę z wyra. 😅 Jakbym nie miała żadnych obowiązków to mogłabym przespać całą ciążę. 😁
Ja jak musze to biorę normalnie es pumisan. Teraz w ciąży już ze 3 razy musiałam wziąć, bo było źle i domowymi sposobami to można zapobiegać, ale do leczenia mięta czy melisa są u mnie zdecydowanie za słabe. Ja nie mogę absolutnie rosołu i bardzo tłustych rzeczy. Nie mogę się też szybko położyć po jedzeniu. Z tym, że u mnie wiadomo wieczorem brzuch jest większy, ale wzdęcia z niczym się nie da pomylić, ja wtedy mam wrażenie, że mi brzuch rozsadzi, nie mogę się wyprostować, tylko chodzę skulona i brzuch pod samymi żebrami robi się ogromny, znacznie większy niż dolna 'fałda'.

Ja wieczorami też mam brzuch jak balon..
To samo u mnie 🙈 Plus ostatnio mam wrażenie, że ciągle sapię 🤦🏻‍♀️ łażę i sapię bo jakoś ciężej mi się oddycha. Jak byłam w przychodni to tak sobie stoję i posapuję, pani mówi do mnie z recepcji, że może do toalety bo tam jest, a ja, że nie dziękuję, ja sobie tak tylko sapię. 🙊😅

Mam ten sam problem, ale miałam go już przed ciążą.. :)
To samo u mnie 🙈 Plus ostatnio mam wrażenie, że ciągle sapię 🤦🏻‍♀️ łażę i sapię bo jakoś ciężej mi się oddycha. Jak byłam w przychodni to tak sobie stoję i posapuję, pani mówi do mnie z recepcji, że może do toalety bo tam jest, a ja, że nie dziękuję, ja sobie tak tylko sapię. 🙊😅

Ojejjj:D

No i znowu się utożsamiam :D też mi się ciężej oddycha, wczoraj spotkałam się z koleżanką w kawiarni i w pewnym momencie już opadłam na fotelu i ciężko było mi coś powiedzieć.. nie ma lekko :D

Ja rozmawialam ostatnio z położną i poradziła mi na to espumisan, można spokojnie brac w ciazy bo nie przenika do krwi czy cos takiego i nie ma wpływu na dzidzie 🙂 ja brałam juz ze 2 razy po 1 kaps aby sobie pomoc

Ja mam już 2.5 kg 😂 z jednej strony cieszę się bo w ciąży na początku to kilo ponad mi ubylo...dziewczyny maja rację espumisan pomaga

Ja też mam bebzol jak balon po całym dniu🙈i leżę i sobie tak głaszczę te moje kanapki w żołądku 😁

Dziś mam wizytę u gina i oczywiście się stresuje nie wiem czemu. A jutro jadę do Wrocławia, bo są już moje wyniki badań w kierunku WZW. Nawet nie biorę pod uwagę tego, że coś mogłoby byc źle...😔

reklama
Ja też mam bebzol jak balon po całym dniu🙈i leżę i sobie tak głaszczę te moje kanapki w żołądku 😁

Dziś mam wizytę u gina i oczywiście się stresuje nie wiem czemu. A jutro jadę do Wrocławia, bo są już moje wyniki badań w kierunku WZW. Nawet nie biorę pod uwagę tego, że coś mogłoby byc źle...😔
Ja też wizyta dziś, ale dopiero wieczorem i jak normalnie się niczym staram nie stresować, to w dzień wizyty jest masakra.

Do góry