reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Dziś rozmawiałam z mamą o jej ciążach. Historia wzruszająca. Na 4 powody ma tylko dwoje dzieci. Wszystkie kończyły się przedwcześnie- myślę, że miała problem z szyjką, plus konflikt krwi jedno z dzieci jeszcze zachorowało na zoltaczke. I tak sobie sobie myślę, że medycyna przez te 30 , 40 lat tak ewoluwała, że te problemy z którymi spotkała się moja mama w obecnych czasach nie są problemami. Dobrze, że jesteśmy tu i teraz 👍 i jeszcze jedna myśl -jakie my kobiety jesteśmy silne 💪

reklama
Też tak mam 😔 Dzisiaj myślałam już, żeby na następnej wizycie zapytać lekarkę, jak sobie pomóc, bo do porodu będę łysa... A podobno w ciąży włosy pięknieją 🙈🙈🙈 Jak zawsze- nie wszystkim🤪
Sok z pokrzywy działa super ale trzeba minimum 3 miesiące pic .

Właśnie szykuje mała do przedszkola , odprowadzę ja i biorę się za ogarnianie mieszkania 🙈

Podczytuję grupę od pewnego czasu, jestem po prenatalnych, więc chyba mam już odwagę dołączyć.
Termin z OM mam na 30.04, a wg usg 23.04. Czyli jestem na etapie mniej więcej 14 tygodnia :)
Objawy ustąpiły jak ręką odjął z końcem 12 tygodnia. Teraz oprócz zmęczenia nie czuję zbyt wiele.
Na usg w 12 tygodniu widać ładnie, że rośnie chłopak :)
Jestem w Krakowa 😉

Hej! Super, też jestem z Krakowa :)

Za mną kolejna noc z milionem pobudek bez powodu 😂 może to organizm już sie przyzwyczaja do nocnego wstawania 😀

Też tak mam 😔 Dzisiaj myślałam już, żeby na następnej wizycie zapytać lekarkę, jak sobie pomóc, bo do porodu będę łysa... A podobno w ciąży włosy pięknieją 🙈🙈🙈 Jak zawsze- nie wszystkim🤪
Z włosami w ciąży prawda leży po środku 😊 "są inne" to na pewno tylko w różne strony😊 jedni z kręconych maja nagle proste innym mniej się przetłuszczają a jeszcze innej osobie z puchu zrobią się piękne gładkie😊 więc czasem na plus czasem na minus 😊 tak samo mitem jest ze w ciąży przybywa włosów, no nie. Pod wpływem hormonów włos ma wydłużony cykl życia dlatego wypada ich mniej więc mamy ich więcej😊 aczkolwiek taka hustwka hormonów jaka jest na początku ciąży powoduje niestabilizacje włosów ale w dalszych tygodniach hormony się stabilizują i będzie lepiej 😊

Cześć Dziewczyny :)
Ostatnich parę dni w ogóle się nie odzywałam, ale starałam się w miarę możliwości czytać wszystkie posty.
Ostatnie trzy dni pracowałam dodatkowo w teatrze, więc trochę ficzynie zmęczona jestem. Najgorsza była niedziela - 11h na nogach 🙈
Starałam się też nie odzywać, bo jak czytałam, ile z Was jest przeziębionych i się źle czuje, a ja biegam do dodatkowej pracy i czuję się super, to było mi głupio... Jedynie to czasami mnie coś zakłuje, pociagnie, czy właśnie włosy mi wypadają. No i nie mieszczę się w żadne spodnie :p
Z dobrych wieści, to chyba zaczynam lekko czuć ruchy Małej... A przynajmniej tak mi się wydaje, bo nigdy wcześniej w ciąży nie byłam. Ruchy odczuwam bliżej zewnętrznych powłok brzucha, w okolicach pępka, więc myślę, że to może być to 🤩
Dzisiaj 17+4, a najblższa wizyta u gine 3 listopada. 15 listopada połówkowe (w 20+2).

Miłego dnia wszystkim! :)

reklama
Podczytuję grupę od pewnego czasu, jestem po prenatalnych, więc chyba mam już odwagę dołączyć.
Termin z OM mam na 30.04, a wg usg 23.04. Czyli jestem na etapie mniej więcej 14 tygodnia :)
Objawy ustąpiły jak ręką odjął z końcem 12 tygodnia. Teraz oprócz zmęczenia nie czuję zbyt wiele.
Na usg w 12 tygodniu widać ładnie, że rośnie chłopak :)
Jestem w Krakowa 😉

O to podobnie do mnie. Ja mam termin na 29.04. z OM i na 25.04 z USG 😀

Do góry