reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Super! 😍 Ja też na tym Twoim USG chyba widzę siusiaka. 😂 Za kilka dni będziesz miała pewność na 100%. 😊
Właśnie w tym sens, że na żadnym zdj nie ma 🙈 jeśli myślisz o tym samym zdj co ja to pani doktor powiedziała mi, że to akurat pępowina 😂 nie zrobiła akurat wtedy zdj i wgl był problem, żeby dojść właśnie tam 😂 pukała nawet delikatnie sprzętem w mój brzuch żeby się okręcił😁

reklama

Załączniki

• 20211008_185027.jpg
    20211008_185027.jpg
    297 KB · Wyświetleń: 90
Jakby miała zgadywać to tutaj. 😂
Też to widzę ale to chyba nie to 😂 uwierz mi, że przesortowałam neta i czasem babki pisały, że dziewczynki a ja widziałam siusiaka ale często pępowina i nóżki robią złudzenia 🙈 na moje też powiedziałabym, że to siusiak 😂 jestem ciekawa czy pani doktor dobrze widziała 🤔

Najlepiej jak wchodziłyśmy z przyjaciółką w do samochodu i mowie do niej tak " może moja mała Nataszka, robi sobie ze mnie jaja co?" koleżanka pękła ze śmiechu i kazała mi za dużo nie myśleć bo narządy płciowe o tym czasie są bardzo do siebie podobne - podobno mówiła to pani doktor ale musiałam już chyba jej nie słuchać 🤣
Najlepsze jest to, że marzyłam o córusi a 2 razy śnił mi się chłopczyk więc jakoś mnie to nie dziwi.. Chociaż troszkę szkoda 😁 będzie drugi mamy synek ❤️

Najlepiej jak wchodziłyśmy z przyjaciółką w do samochodu i mowie do niej tak " może moja mała Nataszka, robi sobie ze mnie jaja co?" koleżanka pękła ze śmiechu i kazała mi za dużo nie myśleć bo narządy płciowe o tym czasie są bardzo do siebie podobne - podobno mówiła to pani doktor ale musiałam już chyba jej nie słuchać 🤣
Najlepsze jest to, że marzyłam o córusi a 2 razy śnił mi się chłopczyk więc jakoś mnie to nie dziwi.. Chociaż troszkę szkoda 😁 będzie drugi mamy synek ❤️
😅 Ja już nawet dzisiaj nie pytałam z tych emocji czy coś tam widać, zaczekam do prenatalnych. Z resztą jedno usilnie próbowało fikołka zrobić ale waliło głową w ściankę owodni a drugie wylegiwali się rozkosznie na pleckach i ja tam nie widziałam możliwości podglądnięcia. 🙈

A jak w końcu miałaś przez powłoki brzuszne? U mnie lekarz dzisiaj najpierw próbował waginalnie ale w końcu mówi, że zrobimy przez brzuch będzie lepiej widać. I jak powiedział tak zrobił. 🤷🏻‍♀️

😅 Ja już nawet dzisiaj nie pytałam z tych emocji czy coś tam widać, zaczekam do prenatalnych. Z resztą jedno usilnie próbowało fikołka zrobić ale waliło głową w ściankę owodni a drugie wylegiwali się rozkosznie na pleckach i ja tam nie widziałam możliwości podglądnięcia. 🙈

A jak w końcu miałaś przez powłoki brzuszne? U mnie lekarz dzisiaj najpierw próbował waginalnie ale w końcu mówi, że zrobimy przez brzuch będzie lepiej widać. I jak powiedział tak zrobił. 🤷🏻‍♀️
Przez powłoki brzuszne 😁 ale wcześniej zabrała mnie na samolot, żeby sprawdzić czy śluz jest okej i wgl 😊
W zeszłym roku też byłam w ciąży bliźniaczej ale niestety się nie udało.. Bałam się strasznie a teraz nawet Ci zazdroszczę 🥰

Przez powłoki brzuszne 😁 ale wcześniej zabrała mnie na samolot, żeby sprawdzić czy śluz jest okej i wgl 😊
W zeszłym roku też byłam w ciąży bliźniaczej ale niestety się nie udało.. Bałam się strasznie a teraz nawet Ci zazdroszczę 🥰
My jakoś na luzie do tego podeszliśmy (może po tych naszych przejściach już), że ważne żeby wszystko było dobrze i żeby dzieciaczki rosły zdrowe i silne a z całą resztą sobie jakoś poradzimy. 🙂 A wiadomość o podwójnej ciąży w sumie nas ucieszyła. 🙂

Ja już po prenatalnych, dziecko nie do końca chciało współpracować i dużo się ruszało 🙈 ale wszystko udało się pomierzyć i wszystko jest okej 🥰 na 99,8% chłopak 😊 zdjęcia nie wrzucę bo słabe powychodziły 😂

@Anuuula kompletnie nie było problemu z tym, żeby mąż wszedł ze mną. Para przede mną też była razem :) jak tylko dla formalności dopytałam czy mąż też może wejść ze mną to tylko się zaśmiał „jak własny to musi” 😅 mam nadzieję, że Twój lekarz też będzie miał takie podejście 😊

Hurrraaa superrrr!
U mnie też nie chciało współpracować, w dodatku mięśniak przeszkadzał i zasłaniał więc usg było częściowo przez brzuch a częściowo dopochwowo :) ale póki co wszystko okej! 😍 teraz czekamy na wyniki z krwi.
znam już płeć, ale nie napiszę tu dziś, bo chcę jutro mężowi zrobić niespodziankę - musiał pojechać na jeden dzień do rodziny a mogłam na laptopie zostawić włączone forum, także jak to czytasz to nic sie nie dowiesz 🤣🤣

reklama
Dzień dobry w ten piękny chłodny poranek. Podobno zaatakował nas antycyklon, stąd zapewne mój wczorajszy ból głowy. Jakie macie plany na sobotę? Ja po krwawieniu aż do prenatalnych postanowiłam leżeć w łóżku, bo tylko tyle mogę zrobić...oszczędzać się. Partner będzie w zasadzie cały dzień poza domem więc zostaje mi książka i telewizor. Od swoich rodziców naprzywozil wczoraj pyszności więc w sumie nie muszę pichcić, ale chodzi za mną pieczony kurczak więc dzisiaj uruchomię piekarnik. To na szczęście nie wymaga wysiłku, a efekt zdecydowanie podniesie mi poziom endorfin😁🤤

Do góry