reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Tak w ogóle to ja jestem doskonałym przykładem bezobjawowej ciąży, bo ja prócz bólu piersi (który tak swoją drogą już prawie całkowicie zniknął) podczas ciąży czuję się lepiej niż przed nią 🤣
Super! Pozazdrościć 😍 Ja tez nie miałam żadnych objawów aż tu nagle 7+2 bodajże wybiło i jak piorun strzelił: omdlenia, zaparcia, zgaga, dzisiaj nawet pierwsze wymioty 😅 Wczesniwj po za awersja do jedzenia i spuchniętym piersiami tez zero śladów ciąży 😀

Gratulacje! 😍 Na kiedy masz planowany termin porodu? Zaczęły się prenatalne, więc ruszam z listą. 😄

Z tego co dziewczyny pisały mam na razie listę dat prenatalnych i będę je zmieniać na daty porodu +dodawać kolejne dziewczyny. 😁
kasza_lotekX
Leah17.wrz
Hotaru17.wrz
lepsze zycie 202117.wrz
UniCat20.wrz
ancyssko21.wrz
Ann8101.paź
Sandra230707.paź
Kropka2908.paź
M_imi12.paź
Paolx14.paź
Anuuula14.paź
TePati_9515.paź
Cześć dziewczyny,
Ja jestem z Wami prawie od początku mało się udzielam, ale czytam co u Was. Gratuluję wszystkim ☺️ U mnie prenatalne 13.10
Ostatnia wizyta 14.09 i bobas miał 1,67cm.

Gratulacje! 😍 Na kiedy masz planowany termin porodu? Zaczęły się prenatalne, więc ruszam z listą. 😄

Z tego co dziewczyny pisały mam na razie listę dat prenatalnych i będę je zmieniać na daty porodu +dodawać kolejne dziewczyny. 😁
kasza_lotekX
Leah17.wrz
Hotaru17.wrz
lepsze zycie 202117.wrz
UniCat20.wrz
ancyssko21.wrz
Ann8101.paź
Sandra230707.paź
Kropka2908.paź
M_imi12.paź
Paolx14.paź
Anuuula14.paź
TePati_9515.paź
4 kwietnia ! 😍

Super! Pozazdrościć 😍 Ja tez nie miałam żadnych objawów aż tu nagle 7+2 bodajże wybiło i jak piorun strzelił: omdlenia, zaparcia, zgaga, dzisiaj nawet pierwsze wymioty 😅 Wczesniwj po za awersja do jedzenia i spuchniętym piersiami tez zero śladów ciąży 😀
U mnie wg usg 9+5 więc mam nadzieję, że taki brak objawów utrzyma się już do końca 😅

O jejku ja mam takie szalone sny, ze po prostu codziennie śmieje się sama z siebie. Ostatnio śniło mi się, ze idę na ślub do Kylie Jenner i Kim Kardashian pożycza mi sukienkę, ale nagle wpada moja mama i oskarża mnie o kradzież t-shirtu po czym przyjeżdzają służby specjalne i sprawdzają czy koszulka jest oryginalna 😂😂 Nawet nie interpretowałem tego z sennikiem bo od czego by tu zacząć 😂😂😂
Mnie się ostatnio śniło ze szlam na spacer i nagle leniwiec wybija szybę w aucie, wsiada do środka na śmiejące kierowcy i się uśmiecha🤣 zryta głowa 😂

W pierwszym wypadku nie wiadomo a w drugim w badaniu genetycznym wyszła trisomia 21 plus w badaniach immunologicznych okazało się że (najpewniej w czasie pierwszego poronienia, której najprawdopodobniej było czystym przypadkiem) mój organizm wytworzył przeciwciała "przeciwko mężowi". Także jakiejś pewnej przyczyny nie ma. Mogło być to albo to albo to albo przypadek. 🤷🏻‍♀️
O kurczę, bardzo mi przykro :( straszne doświadczenia.. teraz musi być już dobrze, jesteś obstawiona lekami❤️

Ja mam usg prenatalne 01.10 ale u swojego lekarza, nie ma on certyfikatu ale ma wszystko pomierzyć. Dodatkowo chyba zrobie prywatnie pappe i wolna betę hcg, bo na stronie fmf jest kalkulator i można samemu wpisać dane i obliczyć 🤔

reklama
Dziewczynki, idę dziś na imprezę firmową i w związku z tym takie może głupie pytanie czy mogę tańcować do woli? Ciąży nie mam zagrożonej ale sportów nie uprawiam i raczej senny tryb życia teraz prowadzę, jak potańuje to czy nie naraze dzidzi na dyskomfort???🙈🙈🙈
pewnie. Kiedyś byłam na weselu to kobitka tańcowała w 8 miesiącu

Do góry