reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Dziewczyny ja już po ! Według usg nie ma się do czego przyczepić wszystko w porządku, dzieciątko ruchliwe, szalało wszystko w normie :) Magiczna wizyta :)
No i prawdopodobnie będzie dziewczynka :)
Gratulacje! 😍 Na kiedy masz planowany termin porodu? Zaczęły się prenatalne, więc ruszam z listą. 😄

Z tego co dziewczyny pisały mam na razie listę dat prenatalnych i będę je zmieniać na daty porodu +dodawać kolejne dziewczyny. 😁
kasza_lotekX
Leah17.wrz
Hotaru17.wrz
lepsze zycie 202117.wrz
UniCat20.wrz
ancyssko21.wrz
Ann8101.paź
Sandra230707.paź
Kropka2908.paź
M_imi12.paź
Paolx14.paź
Anuuula14.paź
TePati_9515.paź

reklama
A czym się różni prenatalne od zwykłego usg ? Bo wydaje mi się ze jest w ten sam sposób robiony co zwykle prawda ? Jeśli głupie pytanie to przepraszam ale pierwszy raz do tego podchodzę 😄

A czym się różni prenatalne od zwykłego usg ? Bo wydaje mi się ze jest w ten sam sposób robiony co zwykle prawda ? Jeśli głupie pytanie to przepraszam ale pierwszy raz do tego podchodzę 😄
Też jestem "zielona" w temacie, ale wydaje mi się, że na USG prenatalnym jest mierzonych dużo więcej rzeczy, jakieś przezierności karkowe itd.

Trzymamy kciuki! ✊ Z ciekawości spytam - cały lipiec i sierpień udzielałaś się na marcowych mamach, termin masz na 21.03, więc skąd pomysł, żeby dołączyć do naszej kwietniowej grupy? 😅
Szczęściara, ile ja bym dala za córeczke 🤭❤️ u nqs wszyscy na nią liczą.. Tatuś, braciszek 😂 gratulacje, najważniejsze zdrówko ✊❤️❤️

Jak byłam w ciąży z synem wybrałam same imiona męskie, żadne dla dziewczynki mi się nie podobało 😅 teraz mam pełną listę imion dla dziewczynki więc zobaczymy 🤭 coś dla chłopa a też wybrałam 😊 Kurcze ale marzą mi się sukieneczki i wgl.. Niech będzie jakaś równowaga w domu 😂
Ja wczoraj z mężem zrobiłam wstępną selekcję imion dla dziewczynki (odrzucaliśmy te, które nam się absolutnie nie podobają) i zostało nam 36 do wyboru. 😂 Będziemy drogą eliminacji pozbywać się kolejnych, a potem pomyślimy o chłopcu. Mąż nagle wczoraj zapałał wielką miłością do imienia Gabriela i Gabriel, więc zobaczymy. 🤣

Ja przy 2 synu tak bardzo chcialam corke ze jak sie dowiedzialam w 16 tyg ze bedzie drugi syn to z depresji przez miesiac nie wychodzilam. Nie moglam dojsc do siebie. Suma sumarum skonczylam na 4 synach 😂 i pewnie 5 w drodze.
Przez to nie chce się właśnie tak nastawiać na córkę ale coś mi nie wychodzi 🤭😂

Badanie prenatalne jest na dobrym, dokladnym sprzecie robione przez lekarzy ktorzy maja certyfikat ktory ich upowaznia do wykonania takiego badania. Jest mierzone duzo parametrow z duza dokladnoscia jak wlasnie np fald karkowy dziecka, kosc nosowa, dlugosc kosci udowych itp. Zwykle usg obejmuje zmierzenie ilosci wod, dlugosci ogolnej plodu, zmierzenia akcji serca.

Gratulacje! 😍 Na kiedy masz planowany termin porodu? Zaczęły się prenatalne, więc ruszam z listą. 😄

Z tego co dziewczyny pisały mam na razie listę dat prenatalnych i będę je zmieniać na daty porodu +dodawać kolejne dziewczyny. 😁
kasza_lotekX
Leah17.wrz
Hotaru17.wrz
lepsze zycie 202117.wrz
UniCat20.wrz
ancyssko21.wrz
Ann8101.paź
Sandra230707.paź
Kropka2908.paź
M_imi12.paź
Paolx14.paź
Anuuula14.paź
TePati_9515.paź
12.10😉

kasza_lotekX
Leah17.wrz
Hotaru17.wrz
lepsze zycie 202117.wrz
UniCat20.wrz
ancyssko21.wrz
Ann8101.paź
Sandra230707.paź
Kropka2908.paź
M_imi12.paź
Paolx14.paź
Anuuula14.paź