reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Hej dziewczyny, mogłaby mi któraś pomóc zinterpretować wyniki badania na toksoplazmozę i różyczkę... Nic z tego nie rozumiem, zwariuje do wizyty [emoji26]
Nie masz się czego obawiać. [emoji846] W przypadku różyczki mogłaś być na nią szczepiona (jak chyba większość kobiet) lub mogłaś ją przejść - stąd podwyższone igg. W przypadku toksoplazmozy - mogłaś się jej nabawić i stąd przeciwciała, natomiast musiało to być dawno, bo igm masz chyba ujemne (nie widzę norm). U mnie też wyszła toxo w igg i lekarz mówił że to nawet lepiej, bo nie ma zagrożenia że zachoruje na to w trakcie ciąży [emoji848]

Wy już prenatalne a ja nawet nie wiem co dalej. W ktorym tygodniu będziecie podczas tego badania?
Ja też już mam wyznaczony termin (chciałam iść do dobrego genetyka i wolałam wcześniej zarezerwować) na 12.10. To będzie jakoś równo 13 + 0 licząc od ostatniej miesiączki.

Kochane witam się nieśmiało! Co prawda jeszcze terminu lekarz mi nie wyznaczył (pewnie ostrożnościowo, bo ciąża o podwyższonym ryzyku, po dwóch wcześniejszych poronieniach), ale moje wyliczenia wskazują na kwiecień właśnie. Różnie też może z tym kwietniem być, bo w brzuszku bliźniaki ❤️❤️, jednak mimo wszystko przycupnę tutaj z Wami. 🙂 Aktualnie 9 tc. Jutro wizyta i USG i przyznam szczerze, że zaczynam świrować troszkę... Jestem już po perypetiach z krwawieniem, plamieniem, pobyt szpitalu też mam za sobą - na szczęście na strachu się skończyło. Ostatnia wizyta była 2 tyg. temu, oby jutrzejsza też skończyła się pozytywnie.
Hej! 🙂Miło nam Cie witać u nas 🙂 gratuluję podwójnego szczęścia 😍 to będą pierwsze Twoje dzieciaczki? 🙂 Koniecznie daj znać jutro jak u lekarza 🙂

Kochane witam się nieśmiało! Co prawda jeszcze terminu lekarz mi nie wyznaczył (pewnie ostrożnościowo, bo ciąża o podwyższonym ryzyku, po dwóch wcześniejszych poronieniach), ale moje wyliczenia wskazują na kwiecień właśnie. Różnie też może z tym kwietniem być, bo w brzuszku bliźniaki ❤️❤️, jednak mimo wszystko przycupnę tutaj z Wami. 🙂 Aktualnie 9 tc. Jutro wizyta i USG i przyznam szczerze, że zaczynam świrować troszkę... Jestem już po perypetiach z krwawieniem, plamieniem, pobyt szpitalu też mam za sobą - na szczęście na strachu się skończyło. Ostatnia wizyta była 2 tyg. temu, oby jutrzejsza też skończyła się pozytywnie.
Podwójne gratulacje! Trzymam kciuki za wizyte 😉😉😉

reklama
Do góry