reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Same dobre wiadomości z dzisiejszych wizyt 🥰

Ja już po rozmowie z położną w sprawie TSH. Powiedziała, że troszkę przekracza normy i mam umówić się do endokrynologa i najprawdopodobniej za tydzień na pierwszej wizycie dostane skierowanie. Możliwe, że trzeba będzie wprowadzić leki i zrobić szersze badania bo powinno być niższe ale tez mam się nie martwić bo nie jest też jakieś gigantyczne. Wszystko da się lekami wyprowadzić 🙂
Akurat od września mam już większy pakiet i mam endo i te wszystkie badania bez kosztów także poczekam z umówieniem wizyty te 6 dni. Nic nie powinno się stać 🤞
Co do cukrzycy to jej nie mam ale mam unikać węglowodanów prostych dla bezpieczeństwa bo ten cukier na czczo był na granicy 🙈🙂

Połowa z nas zniosła by jajko na Twoim miejscu heheh niektóre kobiety odrazu jak się dowiedzą idą do lekarza. Ja już w 9 tygodniu i 2 wizyta 7 września 🙂🙂🙂
Jajko znosilam jeszcze do zeszlego tygodnia 🤣 Teraz juz sie bardzo uspokoilam i nie mam napadow paniki jak wczesniej. Z dnia na dzien jest coraz lepiej. Z drugiej strony nasze fundusze sa okrojone, bo odkladamy ile sie da i za bardzo nie moge sobie pozwolic na prywatne usg. Moze za 3 tygodnie po wyplacie sie uda 😉

To jak u mnie w Irlandii, pierwsza wizyta po 12 tygodniu, teraz jestem w Polsce wiec porobilam wszystkie badania prywatnie. Właśnie się pakuje do irl i przede mna 30h podróży z takimi mdlosciami 🤢
O nie, jedziecie autem? 😭 Ja i bez ciazy mam mdlosci w aucie 😖 Oby Ci podroz w miare szybko minela ♥️

Konsultowałam z ginekologiem moje wyniki toksoplazmozy, dowiedziałam się tylko tyle że raczej świadczą one tylko o tym że niedawno przeszłam toksoplazmozę, ale ze względu na to że wynik IgM jest niejednoznaczny to mam skonsultować to jeszcze z lekarzem chorób zakaźnych, który ewentualnie zleci dalsze badania. Próbowałam od razu umówić się na wizytę ale w Medicoverze jest jakaś porażka jeśli chodzi o dostępność wizyt, najbliższa teleporada na 20.09 🤦‍♀️🤬 Będę próbować jakoś umówić się na wcześniejszy termin, może coś się zwolni.

reklama
Do góry