reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Ja zrobię genetetyczne i Nifty...pappa sobie daruję, nasłuchałam się od znajomych ze cuda im wychodziły a finalnie było ok
Ja mam taki sam zamiar. Nifty chciałabym już wykonać w 11tc. U paru moich koleżanek tez wychodziły takie dziwactwa w pappa, które się potem w ogóle nie potwierdziły wiec sobie chyba daruje yes stres.
Cześć dziewczyny,
Ja niestety malo sie udzielam bo od jakis 5-6 dni cierpie na tak okrutne mdlosci ze nie jestem w stanie sobie z nimi poradzić. Nie potrafie normalnie funkcjonować bo te mdlosci sa caly czas w tle, a przy zapachu jedzenia czy czegokolwiek po prostu sa silniejsze.
Męczą mnie od rana od wieczora, mdli mnie na wszystko, nawet na wode.
Jedyne co jestem w stanie w siebie wmusic to zimna wode z cytryna ale to tez nie duzo.
Prawie nic nie jem. Jestem trochę zaskoczona siłą tego objawu i nic nie dziala na mnie ani suchar na czczo ani imbir...nic...plakac mi sie chce
Mi niestety tez nic nie pomaga, a na prawdę próbowałam już wszystkiego. Trwają już 3 tygodnie, z których 2 całe dni przepłakałam z niemocy. Masakra, tak bym już chciała drugi semestr, żeby poczuć się lepiej i fizycznie i jakoś tak psychicznie po badaniach prenatalnych…

Witam imienniczkę i gratuluję 🙃🙃

No hej 😘
Zdecydowanie liczę na córeczkę 😍 te chłopy mnie wykończą, muszę mieć jakieś jajniki w pobliżu 🤣🤣🤣 solidarność i te sprawy ✊😎😁 wszystkie ciążę miałam młodsze niż z om dlatego zobaczymy z USG. A pierwsza wizyta w sobotę rano 😃

Ja to bym chyba chciała trzeciego chłopa 😂🙈 ale będzie co będzie, najważniejsze żeby było zdrowe 😁

Konsultowałam z ginekologiem moje wyniki toksoplazmozy, dowiedziałam się tylko tyle że raczej świadczą one tylko o tym że niedawno przeszłam toksoplazmozę, ale ze względu na to że wynik IgM jest niejednoznaczny to mam skonsultować to jeszcze z lekarzem chorób zakaźnych, który ewentualnie zleci dalsze badania. Próbowałam od razu umówić się na wizytę ale w Medicoverze jest jakaś porażka jeśli chodzi o dostępność wizyt, najbliższa teleporada na 20.09 🤦‍♀️🤬 Będę próbować jakoś umówić się na wcześniejszy termin, może coś się zwolni.

A nie powinni cie szybciej wcisnąć, ze względu na ciążę?

Ja mam taki sam zamiar. Nifty chciałabym już wykonać w 11tc. U paru moich koleżanek tez wychodziły takie dziwactwa w pappa, które się potem w ogóle nie potwierdziły wiec sobie chyba daruje yes stres.

Mi niestety tez nic nie pomaga, a na prawdę próbowałam już wszystkiego. Trwają już 3 tygodnie, z których 2 całe dni przepłakałam z niemocy. Masakra, tak bym już chciała drugi semestr, żeby poczuć się lepiej i fizycznie i jakoś tak psychicznie po badaniach prenatalnych…

Nie pocieszę, ale w poprzedniej ciąży mdłości trwały u mnie do prawie 20 tygodnia 🙈 i jezu jakie to było straszne 🤦‍♀️

reklama
Cześć Dziewczyny, odebrałam moje wyniki z rfana (narazie tylko podstawowa morfilogia krwi i mocz), wszytko jest w normie poza białymi krwinkami, które są dośc podwyższone.
Krwinki białe (WBC)17,49 x10´3/ul (norma 3,50 - 10,00). Czy ktoraś z Was miala podobne wyniki i skonsultowala je z lekarzem?

Do góry