reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Tak nadrabiam wszystko z dziś, ale powiem wam, że mi nogi w dupę wchodzą. Jak pomyślę, że jeszcze 2,5 miesiąca pracy przede mną... 🥱 Na początku ciąży bardzo panikowałam,bo tu boli, tam rwie i że świeżo po poronieniu w sumie to miałam jazdy dzień i noc czy dobrze robię. Ale względy finansowe zwyciężyły, dostałam sporą podwyżkę od września i tak głupio sobie nie dokoptować trochę grosza do macierzyńskiego 🤷 ale ta praca zmianowa w handlu mnie dobija, dobrze, że jako kieras czasem mogę sobie nogi wyłożyć na zapleczu 🥴

Tak nadrabiam wszystko z dziś, ale powiem wam, że mi nogi w dupę wchodzą. Jak pomyślę, że jeszcze 2,5 miesiąca pracy przede mną... 🥱 Na początku ciąży bardzo panikowałam,bo tu boli, tam rwie i że świeżo po poronieniu w sumie to miałam jazdy dzień i noc czy dobrze robię. Ale względy finansowe zwyciężyły, dostałam sporą podwyżkę od września i tak głupio sobie nie dokoptować trochę grosza do macierzyńskiego 🤷 ale ta praca zmianowa w handlu mnie dobija, dobrze, że jako kieras czasem mogę sobie nogi wyłożyć na zapleczu 🥴
Doskonale rozumiem bo sama mam pracę stojąca tylko jak weszłam o 9 to siadłam o 18 w samochodzie jak wracałam do domu... Z tym że ja od początku jestem na zwolnieniu bo tak zasugerował lekarz że względu na bolący brzuch. Tule mocno ❤️

O widzisz to super lekarz, ja chodzę do Wilka który jest właśnie zastępca ord. W tym szpitalu :) a leżałam tam przy łyżeczkowaniu w tamtym roku i fakt bardzo dobra opieka.😁Tez jestem z Sosnowca tylko milowice w druga stroje ;D a termin mam na 21.03 z tym że z usg 15.03. A siadłam na kwietniowkach bo tu jest dużo mam które mają pojęcie co mówią i naprawdę na początku dużo mi to pomogły:) na marcu jakos nie umiem się odnaleźć 🤣🤣🤣🤣
Ja mam termin om 29.03 i też wolę kwiecień.
Dzisiaj byłam na badaniach krwi przed wizytą w Czwartek , Pani z recepcji odrazu zauważyłam że ciąża.. mowi PANU WCHODZI POZA KOLEJNOSCIA, .... I sie zaczęło 🤣🤣🤣 babki złapały się klamki i ni huhu nie puszczą "Ja też jestem chora" - Ja mówię że ja nie tylko głodna 🤣... suma sumarum weszłam normalnie bo przecież nie zabiorę miejsca chorym 😄
Baby są straszne. Mi w zimę kazały stać z dzieckiem rocznym w kolejce nas dworzu. Co za znieczulica w tych ludziach. Ja zawsze jak widzę kobietę w ciąży to mi miło się robi.
Ale my jesteśmy głupie nie? Ja też tak miałam teraz znow.jak czuje ruchy i nagle w dniu nie czuje to znów się martwię 😅🤣🤣..... Czy to kiedyś minie?😂
Może jak pójdzie na studia. Może
O kurczę! Zakładam, że można, ale wspomnienie mleka z czosnkiem to mój koszmar z dzieciństwa... o matko :D
Mleko, miód i masło ile łez nad tym wylałam. W dorosłym życiu zastąpiłam to grzanym winem 😊
Mowia ze słodkie to właśnie ja dziewczynkę...ciekawe...bo ja wczesniej bylam w ciąży z chłopcami to chipsy, paluszki, ogóreczek kiszony, pasztecik, kiełbaski....a teraz jak pasztecik to z sosem slodko-kwaśnym, a cukiereczki takie dobre, ciasteczka Kinder Bueno mogłabym jesc i jesc...prognozowana dziewczynka ciekawe czy się sprawdzi....
U mnie się sprawdziło. Na córki słodycze teraz ogórki i jest ogórek 🤣
W pierwszej ciąży miałam straszne parcie na snikersy. Koleżanka znów na marsy. Ona urodziła chłopaka ja dziewczynkę.
U mnie dziś też gar kapuśniaku ugotowany 😁
Ja wszędzie czuje ogórkową.

Ja mam termin om 29.03 i też wolę kwiecień.

Baby są straszne. Mi w zimę kazały stać z dzieckiem rocznym w kolejce nas dworzu. Co za znieczulica w tych ludziach. Ja zawsze jak widzę kobietę w ciąży to mi miło się robi.

Może jak pójdzie na studia. Może

Mleko, miód i masło ile łez nad tym wylałam. W dorosłym życiu zastąpiłam to grzanym winem 😊

U mnie się sprawdziło. Na córki słodycze teraz ogórki i jest ogórek 🤣
W pierwszej ciąży miałam straszne parcie na snikersy. Koleżanka znów na marsy. Ona urodziła chłopaka ja dziewczynkę.

Ja wszędzie czuje ogórkową.
O widzisz to nie jestem sama tutaj z marca :)🤩.... Daj spokój z tymi ludźmi, wymagają żeby być względem nich wporzadku. A jak Yy potrzebujesz to mają Cię w dupie. Udają że nie widzą łeb odwrócą i "Janią". Przecież w przychodniach są wkolko te same twarze szok🤨.... U mnie z płcią to ciekawe mam te same smaki co kiedyś z synem. Nawet mama mówi że te smaki jej nie graja 🤣 zobaczymy jutro będzie 19tydzien i wizyta ciekawe czy potwierdzi dziewczynkę 🤣🤣 bo ja już miałam raz chłopca stwierdzonego i dwa razy babkę 😆.... Oby się potwierdziło bo tyle co się przestawiłam i chce robić remont w domu wiec dobrze by było wiedzieć jaki pokoik 😁😄

Ehh.. kolejny dzień mi dzis cukier na czczo wyszedl 95... a zjadlam przed spaniem kanapkę z szynka i pomidorem...
Wcześniej zjadlam nalesniki z serem i cukier piekny bo 90.. Zawsze po posiłku, cokolwiek nie zjem, mam super cukier, nigdy więcej niż 110 a najczęściej 90pare. Ale rano ostatnimi dniami mi idzie do góry 🥺🥺🥺
Już mam stres ze mi dadzą insulinę jak tak dalej bedzie...

Ehh.. kolejny dzień mi dzis cukier na czczo wyszedl 95... a zjadlam przed spaniem kanapkę z szynka i pomidorem...
Wcześniej zjadlam nalesniki z serem i cukier piekny bo 90.. Zawsze po posiłku, cokolwiek nie zjem, mam super cukier, nigdy więcej niż 110 a najczęściej 90pare. Ale rano ostatnimi dniami mi idzie do góry 🥺🥺🥺
Już mam stres ze mi dadzą insulinę jak tak dalej bedzie...
Nie denerwuj się bo może z tą insulina będzie w końcu spokojniej😊 ja dzisiaj też 92...bez względu co zjem to mam ponad 90. Jedyna opcja jeszcze zjeść w nocy, muszę to sprawdzić bo może dla naszego organizmu jest za długa przerwa 😊

reklama
A ja mam dzisiaj takiego stresa ze masakra 🙈 moja 5 latka pierwszy raz jedzie na wycieczkę autokarem 🙈😁 co prawda tylko do Warszawy na farmę dyniowa ale ona ma chorobę lokomocyjną więc martwię się bardzo 😔. Dobrze że ciocie znam i mam kontakt z nimi na masenger ale mimo wszytko boję się że będzie się źle czuć 😔 a chciała jechać że wszystkimi 😔

Do góry