reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Jestem już po badaniach i tyle się dowiedziałam że wszystko ok żadnych konkretów badanie trwało góra 15 min [emoji853] jestem mega rozczarowana babka miała minę jak by za kare robiła to USG nawet żadnego zdjęcia nie mam a nie nie powiedziała czy coś widac kto tam mieszka ,szczerze już więcej mi mówi mój gin [emoji85] a tu wizyta dopiero 2.11[emoji849]

reklama
Cześć, jestem tu nowa i wczoraj miałam prenatalne 🙂 również polecam wziąć albo zjeść coś słodkiego przed badaniem. Ja nie zjadłam nic rano ze stresu i dzidziuś w ogóle nie chciał współpracować i lekarz sam stwierdził ze nie dostał wystarczającej ilości glukozy. W pewnym momencie małe obróciło się plecami i nie chciało się odwrócić . Ostatecznie lekarz dokończył badanie przepochwowo. U mnie wszystkie parametry sa w normie, jedynie obwód główki jest przy dolnej granicy, ale oboje z partnerem mamy małe głowy 😂wiec na razie nie panikuje.
Właśnie to samospbie pomyslalam o tym słodkim...ja wizytę miałam o 19 i cały dzień słabo było z jedzeniem przez stres...no nie mogłam wszystko mi rosło w buzi...I małe leżało spokojnie rączki do buzi wkładało i nogą jedna tak śmiesznie machało. Raz odwróciło się plecami...

@Kropka29 czytam to co napisałaś i sama mega się zestresowałam... ale musi być dobrze! Tak jak mówiłam Wam kiedys, znam osobiście 2 osoby, którym pappa wyszła zle, jedna robila taki drogi test a jedna amniopunkcję i dzieci są zupełnie zdrowe. U Ciebie tez tak musi być!! Poza tym na usg mowili ze wszystko jest bardzo dobrze..

Jejku teraz to sama mam stresa a dzis mam te badania... 🥺

@Kropka29 czytam to co napisałaś i sama mega się zestresowałam... ale musi być dobrze! Tak jak mówiłam Wam kiedys, znam osobiście 2 osoby, którym pappa wyszła zle, jedna robila taki drogi test a jedna amniopunkcję i dzieci są zupełnie zdrowe. U Ciebie tez tak musi być!! Poza tym na usg mowili ze wszystko jest bardzo dobrze..

Jejku teraz to sama mam stresa a dzis mam te badania... 🥺
Na pewno u Ciebie będzie wszystko dobrze, zobaczysz 😊 Nie stresuj się niepotrzebnie bo podobno stres też może wpłynąć na wyniki krwi a co za tym idzie wpłynąć na statystykę ☺️

Jestem już po badaniach i tyle się dowiedziałam że wszystko ok żadnych konkretów badanie trwało góra 15 min [emoji853] jestem mega rozczarowana babka miała minę jak by za kare robiła to USG nawet żadnego zdjęcia nie mam a nie nie powiedziała czy coś widac kto tam mieszka ,szczerze już więcej mi mówi mój gin [emoji85] a tu wizyta dopiero 2.11[emoji849]
Najważniejsze, że powiedziała ze wszystko w porzadku :) Ale to dziwne ze żadnych zdjec ani opisu nie dostałaś… może po wynikach z krwi dostaniesz pełny opis i zdjęcia. Ja dostałam kilkanaście zdjęć i opis wszystkiego już po samym usg.

Właśnie to samospbie pomyslalam o tym słodkim...ja wizytę miałam o 19 i cały dzień słabo było z jedzeniem przez stres...no nie mogłam wszystko mi rosło w buzi...I małe leżało spokojnie rączki do buzi wkładało i nogą jedna tak śmiesznie machało. Raz odwróciło się plecami...
a na ile wczesniej mam zjesc cos słodkiego? Godzina dwie czy na 10 min przed ?? Zeby tez nie było problemu ze bedzie dzidzia tak skakała ze nic nie zbadają 🤣
Dobrze ze piszecie by bym nawet o tym nie pomyslala... już poprosiłam lubego o zakup małego batonika w drodze do domu 🙈

Na pewno u Ciebie będzie wszystko dobrze, zobaczysz 😊 Nie stresuj się niepotrzebnie bo podobno stres też może wpłynąć na wyniki krwi a co za tym idzie wpłynąć na statystykę ☺️

Skoro tak mówisz o tym stresie to faktycznie musze się uspokoić tak jak bylam spokojna rano przed wejściem na forum zeby sobie potem nie wyrzucać, że przez stres mi zle wyszło a co gdyby...

Musze wrocic do tego uczucia wewnętrznego spokoju...

A za Ciebie mocno trzymam kciuki i wiem ze tez wszystko będzie dobrze tak jak u moich koleżanek ✊🍀

a na ile wczesniej mam zjesc cos słodkiego? Godzina dwie czy na 10 min przed ?? Zeby tez nie było problemu ze bedzie dzidzia tak skakała ze nic nie zbadają 🤣
Dobrze ze piszecie by bym nawet o tym nie pomyslala... już poprosiłam lubego o zakup małego batonika w drodze do domu 🙈
Tego niestety Ci nie powiem, mi tylko lekarz powiedział ze jak od środka nie zobaczy tego co chce, to wyśle mnie do sklepu po banana 😂. Myśle ze jak zjesz coś przed wyjściem z domu to powinno wystarczyć bo mnie się pytał czy coś jadłam na śniadanie, a ja niestety nie wiedziałam ze lepiej coś zjeść a badania miałam na 8 wiec stwierdziłam ze na spokojnie zjem jak wrócę od lekarza.

Jestem po! Jest Wszytsko ok z dzidziusiem na 80% dziewczynka 😁 zdjęcie wrzucę jak wrócę do domu 😁
Pani doktor mówiła że dzidzia strasznie zwinięta w kuleczkę i ciężko było ja odwrócić 🤣

Załączniki

• IMG_20211014_102333.jpg
    IMG_20211014_102333.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 90
  • IMG_20211014_102352.jpg
    IMG_20211014_102352.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 88
reklama
Kropka29 przytulam ❤️
Ja znowu żałuję że zrobiłam tą pappe.. Bo wcale tego nie planowałam..ale przez tą niedomykalność stwierdzoną w pierwszym usg lekarz wpisał mnie do jakiegoś programu i nawet po drugim już prawidłowym usg polecił na nią iść..
Niby człowiek wie że to statystyka itd ale stres jest.. Tym bardziej jestem w szoku, bo jesteś młoda, miałaś idealne usg a tu proszę.. 🤔

Do góry