reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

Jestem już po badaniach i tyle się dowiedziałam że wszystko ok żadnych konkretów badanie trwało góra 15 min [emoji853] jestem mega rozczarowana babka miała minę jak by za kare robiła to USG nawet żadnego zdjęcia nie mam a nie nie powiedziała czy coś widac kto tam mieszka ,szczerze już więcej mi mówi mój gin [emoji85] a tu wizyta dopiero 2.11[emoji849]

reklama
Cześć, jestem tu nowa i wczoraj miałam prenatalne 🙂 również polecam wziąć albo zjeść coś słodkiego przed badaniem. Ja nie zjadłam nic rano ze stresu i dzidziuś w ogóle nie chciał współpracować i lekarz sam stwierdził ze nie dostał wystarczającej ilości glukozy. W pewnym momencie małe obróciło się plecami i nie chciało się odwrócić . Ostatecznie lekarz dokończył badanie przepochwowo. U mnie wszystkie parametry sa w normie, jedynie obwód główki jest przy dolnej granicy, ale oboje z partnerem mamy małe głowy 😂wiec na razie nie panikuje.
Właśnie to samospbie pomyslalam o tym słodkim...ja wizytę miałam o 19 i cały dzień słabo było z jedzeniem przez stres...no nie mogłam wszystko mi rosło w buzi...I małe leżało spokojnie rączki do buzi wkładało i nogą jedna tak śmiesznie machało. Raz odwróciło się plecami...

@Kropka29 czytam to co napisałaś i sama mega się zestresowałam... ale musi być dobrze! Tak jak mówiłam Wam kiedys, znam osobiście 2 osoby, którym pappa wyszła zle, jedna robila taki drogi test a jedna amniopunkcję i dzieci są zupełnie zdrowe. U Ciebie tez tak musi być!! Poza tym na usg mowili ze wszystko jest bardzo dobrze..

Jejku teraz to sama mam stresa a dzis mam te badania... 🥺

@Kropka29 czytam to co napisałaś i sama mega się zestresowałam... ale musi być dobrze! Tak jak mówiłam Wam kiedys, znam osobiście 2 osoby, którym pappa wyszła zle, jedna robila taki drogi test a jedna amniopunkcję i dzieci są zupełnie zdrowe. U Ciebie tez tak musi być!! Poza tym na usg mowili ze wszystko jest bardzo dobrze..

Jejku teraz to sama mam stresa a dzis mam te badania... 🥺
Na pewno u Ciebie będzie wszystko dobrze, zobaczysz 😊 Nie stresuj się niepotrzebnie bo podobno stres też może wpłynąć na wyniki krwi a co za tym idzie wpłynąć na statystykę ☺️

Jestem już po badaniach i tyle się dowiedziałam że wszystko ok żadnych konkretów badanie trwało góra 15 min [emoji853] jestem mega rozczarowana babka miała minę jak by za kare robiła to USG nawet żadnego zdjęcia nie mam a nie nie powiedziała czy coś widac kto tam mieszka ,szczerze już więcej mi mówi mój gin [emoji85] a tu wizyta dopiero 2.11[emoji849]
Najważniejsze, że powiedziała ze wszystko w porzadku :) Ale to dziwne ze żadnych zdjec ani opisu nie dostałaś… może po wynikach z krwi dostaniesz pełny opis i zdjęcia. Ja dostałam kilkanaście zdjęć i opis wszystkiego już po samym usg.

Właśnie to samospbie pomyslalam o tym słodkim...ja wizytę miałam o 19 i cały dzień słabo było z jedzeniem przez stres...no nie mogłam wszystko mi rosło w buzi...I małe leżało spokojnie rączki do buzi wkładało i nogą jedna tak śmiesznie machało. Raz odwróciło się plecami...
a na ile wczesniej mam zjesc cos słodkiego? Godzina dwie czy na 10 min przed ?? Zeby tez nie było problemu ze bedzie dzidzia tak skakała ze nic nie zbadają 🤣
Dobrze ze piszecie by bym nawet o tym nie pomyslala... już poprosiłam lubego o zakup małego batonika w drodze do domu 🙈

Na pewno u Ciebie będzie wszystko dobrze, zobaczysz 😊 Nie stresuj się niepotrzebnie bo podobno stres też może wpłynąć na wyniki krwi a co za tym idzie wpłynąć na statystykę ☺️

Skoro tak mówisz o tym stresie to faktycznie musze się uspokoić tak jak bylam spokojna rano przed wejściem na forum zeby sobie potem nie wyrzucać, że przez stres mi zle wyszło a co gdyby...

Musze wrocic do tego uczucia wewnętrznego spokoju...

A za Ciebie mocno trzymam kciuki i wiem ze tez wszystko będzie dobrze tak jak u moich koleżanek ✊🍀

a na ile wczesniej mam zjesc cos słodkiego? Godzina dwie czy na 10 min przed ?? Zeby tez nie było problemu ze bedzie dzidzia tak skakała ze nic nie zbadają 🤣
Dobrze ze piszecie by bym nawet o tym nie pomyslala... już poprosiłam lubego o zakup małego batonika w drodze do domu 🙈
Tego niestety Ci nie powiem, mi tylko lekarz powiedział ze jak od środka nie zobaczy tego co chce, to wyśle mnie do sklepu po banana 😂. Myśle ze jak zjesz coś przed wyjściem z domu to powinno wystarczyć bo mnie się pytał czy coś jadłam na śniadanie, a ja niestety nie wiedziałam ze lepiej coś zjeść a badania miałam na 8 wiec stwierdziłam ze na spokojnie zjem jak wrócę od lekarza.

Jestem po! Jest Wszytsko ok z dzidziusiem na 80% dziewczynka 😁 zdjęcie wrzucę jak wrócę do domu 😁
Pani doktor mówiła że dzidzia strasznie zwinięta w kuleczkę i ciężko było ja odwrócić 🤣

Załączniki

• IMG_20211014_102333.jpg
    IMG_20211014_102333.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 83
  • IMG_20211014_102352.jpg
    IMG_20211014_102352.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 77
reklama
Kropka29 przytulam ❤️
Ja znowu żałuję że zrobiłam tą pappe.. Bo wcale tego nie planowałam..ale przez tą niedomykalność stwierdzoną w pierwszym usg lekarz wpisał mnie do jakiegoś programu i nawet po drugim już prawidłowym usg polecił na nią iść..
Niby człowiek wie że to statystyka itd ale stres jest.. Tym bardziej jestem w szoku, bo jesteś młoda, miałaś idealne usg a tu proszę.. 🤔

Do góry