reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

Daj znać z tym ciachem:) ja jak byłam na diecie o niskim ig to słodkie wypieki w ogóle mi nie wychodziły 🙈
Czekam na wynik jak poszło a później proszę o przepis 🙏.... Miłego dnia, u nas pogoda niby ładna słonko ale wiatr głowę wyrywa 😑💛💛
Ciasto wyszło. :) Takie najzwyklejsze na szybko: 3 jajka miksujemy z 3/4 szkl. erytrytolu/ksylitolu (ja daję mniej bo nie lubię takiego słodkiego), później dodajemy 3 szkl. mąki (ja dałam 2 orkiszowej pełnoziarnistej i 1 owsianej), łyżeczkę proszku do pieczenia, 3/4 szkl. mleka, 3/4 szkl. oleju - wszystko miksujemy i już. :) Ja cisto zrobiłam w keksówce - wlalam 3/4 a 1/4 wymieszalam z kakao i to wylałam na wierzch reszty. To ciasto (przynajmniej w wersji z normalną mąką ale tu też powinno) sprawdza się ze wszystkimi owocami: śliwki, jabłka, borówki+maliny, wiśnie etc. Za godzinę dam znać jak cukier po. 😅

reklama
Hej, najpierw miłej niedzieli ❤️
Dla mnie zaczęła się niepokojąco.. Obudziłam się już po 6 z mega bólem gardła, na jednej stronie widziałam biały nalot na migdał i cały czas teraz się denerwuje 🥺 wygląda mi to na angine, gdzie w większości przypadków potrzebny jest antybiotyk.. Teraz nie boli ale zabrałam apap.. Od początku coś.. Najpierw przeziębiłam pęcherz, potem byłam przeziębiona a teraz to.. 😭 W ciąży wszystko jest takie skomplikowane bo trzeba myśleć jeszcze o dzidziusiu 🥺 powinni odciąć mi neta bo za dużo czytam i jeszcze więcej przeżywam 😭😭😭 8 lat temu byłam okazem zdrowia, żadnych choróbsk, żadnej heparyny, żadnych leków na podtrzymanie a teraz jak nie urok to sraczka 😭
Przepraszam ale musiałam komuś powiedzieć, komuś kto rozumie ten stan i wie co czuję..
Chcę jak najlepiej dla mojego bobaska ❤️ Boże już się rozryczałam..
Rozumiem Cie doskonale jak byłam w ciąży z synem 11 lat temu to nawet nie kichnęłam a teraz a to smyra gardło, a to co chwilę głowa boli, zatoki, plecy, jeszcze ta heparyna i acard...dlatego zdecydowałam że na zwolnienie ide odrazu...po pierwsze nie musze rano wychodzić na dwor a teraz to już zimno rano, wstaje bo syna szykuje do szkoły, po drugie w pracy nie kichają na mnie, bo u mnie to trzeba mieć 40 stopni gorączki dopiero się nie przychodzi, po trzecie mniej stesu przynajmniej tego związanego z pracą a po czwarte chce spać to ide spać nie nadwyręża się...
na gardło argentin z tantum verde na zmianę spróbuj, albo jak dasz radę płukanki...mój mąż nie lubi leków więc wymyślił ze jak go gardło bolało to oprócz psikania argentinem płukał gardło płynem do zębów...nie pytajcie...przeszlo mu...ale to facet pewniehgo tylko smyralo a on ze ból nie do zniesienia 😂
Spróbuj kupic tez sól hipertoniczną ja mam często tak że przez to co z nosa spływa gardło boli...a może dla świętego spokoju wybierz sue do lekarza z tym że ja bym na izbę nie pojechała...szukałabym kogoś prywatnie...mniej ludzi i wszelakiej zarazy...my mamy dwie lekarki takie wrazie co...maz mowi ze teraz w szpitalu dużo dzieci z zapaleniem wirusowym oskrzeli przynajmniej u nas...taki sezon...zawsze o tej porze roku armagedon

trzymaj się i nie poddawaj 😘😘😘😘😘😘

Ostatnia edycja:
Ciasto wyszło. :) Takie najzwyklejsze na szybko: 3 jajka miksujemy z 3/4 szkl. erytrytolu/ksylitolu (ja daję mniej bo nie lubię takiego słodkiego), później dodajemy 3 szkl. mąki (ja dałam 2 orkiszowej pełnoziarnistej i 1 owsianej), łyżeczkę proszku do pieczenia, 3/4 szkl. mleka, 3/4 szkl. oleju - wszystko miksujemy i już. :) Ja cisto zrobiłam w keksówce - wlalam 3/4 a 1/4 wymieszalam z kakao i to wylałam na wierzch reszty. To ciasto (przynajmniej w wersji z normalną mąką ale tu też powinno) sprawdza się ze wszystkimi owocami: śliwki, jabłka, borówki+maliny, wiśnie etc. Za godzinę dam znać jak cukier po. 😅
Ooo dzięki, zrobiłam screena muszę spróbować 😊

Dziękuję pewnie pychotkaa 😘 za godzinę może być wyzszy po 2h powinien wrócić:) super daj znać 🤗

Też to wszystko od początku przerabiam :) spokojnie nic dzidziusiowi nie będzie wez sobie herbatki pij , mleko z czosnkiem i plukaj gardlo woda z solą , szałwią. Zejdzie nalot... Kup tamtum Verde pomaga :) I tabletki na gardlo dla kobiet w ciąży :) syrop z cebuli i porostu islandzkiego. Ja już mam cała apteczkę 😅😆... Ja też poprzednia ciążę to jeszcze w 9mies pomagałam w remoncie a teraz jak nie kluje to choruje ;) tragedia teraz cukrzyca Oj starość 🤣
Ta sól to zwykła czy specialna? Islandzki to syrop? 🙂

Mnie przeziębienie również mocno wystraszyło 😔ale jakoś w miarę udało mi się je opanować domowymi sposobami.. Choć nie powiem katar wciąż delikatny mam 😔ale to od zatok więc podejrzewam że jeszcze chwilę mnie pomęczy
A nie chorowałam jakieś dobre 2 lata..
Parszywy mamy czas

Jak sobie radzisz psychicznie na tej diecie? Ja jestem załamana... Ciągle mam mdłości i niesmak i niczym nie mogę zagryźć bo nie pora na jedzenie... Pilnuje diety, już nie mogę patrzeć na to jedzenie... Dla mnie za często, zresztą ja w ogóle jem mało produktów a tu wszytko czego nie lubię... Ciągle jestem głodna jak nigdy bo potrafiłam nie jeść cały dzień i było ok a tu masakra. Wszytko ważę, pilnuje tabeli a rano cukier mam 92-96...po obiedzie też potrafi mi skoczyć a wczoraj zjadłam 6 placków ziemniaczanych i miałam w normie po godz i po 2. Z córką byłam na diecie od 5 miesiąca i dałam radę a tu mam dosyć...

reklama
Do góry