reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Co do rozstepow to na pewno kwestia genow i indywidualna kazdego z nas. Ja po zadnej ciazy nia mialam ani jednego rozstepu a nigdy przenigdy nie smarowalam sie niczym. Potem duzo schudlam i przytylam i znow schudlam (nie w ciazy) i wtedy pojawilo sie kilka rozstepow na udach ale to takie raczej bruzdy wglebieniowe ktore widac jak jestem chuda bo jak sie rozciagna jak przytyje to ich nie ma 😂. Nigdy nie mialam czerwonych rozstepow. Natomiast brzuch w 2 ciazach mialam wielki i nie mam ani jednego rozstepu na nim.

Co do preferencji to ja juz sie okreslilam 😂 mam 4 synow, juz po 1 synu nie marzylam o niczym innym jak o corce ale marzenia dawno poszly w zapomnienie i nadzieja umarla rowniez dawno we mnie 🤣 w 2 i 3 ciazy mimo ze czulam ze bedzie znow chlopak to baaardzo sie ludzilam. W 4 bylam bez zludzen, tez od poczatku jakos wiedzialam i w 16 tyg lekarz potwierdzil ze kolejny meski osobnik. W tej tez jestem pewna ze jest bez zmian 😅.

reklama
Co do rozstepow to na pewno kwestia genow i indywidualna kazdego z nas. Ja po zadnej ciazy nia mialam ani jednego rozstepu a nigdy przenigdy nie smarowalam sie niczym. Potem duzo schudlam i przytylam i znow schudlam (nie w ciazy) i wtedy pojawilo sie kilka rozstepow na udach ale to takie raczej bruzdy wglebieniowe ktore widac jak jestem chuda bo jak sie rozciagna jak przytyje to ich nie ma 😂. Nigdy nie mialam czerwonych rozstepow. Natomiast brzuch w 2 ciazach mialam wielki i nie mam ani jednego rozstepu na nim.

Co do preferencji to ja juz sie okreslilam 😂 mam 4 synow, juz po 1 synu nie marzylam o niczym innym jak o corce ale marzenia dawno poszly w zapomnienie i nadzieja umarla rowniez dawno we mnie 🤣 w 2 i 3 ciazy mimo ze czulam ze bedzie znow chlopak to baaardzo sie ludzilam. W 4 bylam bez zludzen, tez od poczatku jakos wiedzialam i w 16 tyg lekarz potwierdzil ze kolejny meski osobnik. W tej tez jestem pewna ze jest bez zmian 😅.
O a moja ciocia z wujkiem mieli 5 córek, pewnie marzyli o synu 😄

Cześć dziewczyny, ja już po wizycie, Wszytsko jest ok, ciśnienie tylko zbyt wysokie mam sobie mierzyć 3 razy dziennie. Dzidziuś sobie rośnie ma już 4,30cm dziś 10+6. Kolejna wizyta to prenatalne 14.10 a kontrolna 23.10. 😊

Załączniki

• IMG_20210929_095609.jpg
    IMG_20210929_095609.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 90
O a moja ciocia z wujkiem mieli 5 córek, pewnie marzyli o synu 😄
U mnie ciocia z wujkiem mają 5 synów i 6 wyszła w końcu córa 😌
Apropo płci 😁 macie jakieś przeczucia?😊 ( ja wiem, ze najważniejsze żeby było zdrowe)
Ale później mogłybyśmy skonfrontować czy nas intuicja nie zawiodla😉
Całe życie wyobrażałam sobie siebie z córą, a jednak czuje ze to będzie chłopak ☺
Ja czuję dziewczynkę i moja mama i córka też mówią, że to będzie dziewczyna 🤗🥰 zobaczymy czy się sprawdzi. Mam już i dziewczynkę i chłopca także w sumie jest mi obojętne byle by było zdrowe.
Ja przez całą pierwszą ciążę z córką nie miałam rozstępów ale nie urodziłam w terminie tylko dwa tygodnie po i w te dwa tygodnie wyszły mi dosłownie wszędzie na brzuchu 😟 a w drugiej z synkiem tylko się powiększały jak rósł brzuch. Teraz są blade i jakoś się już chyba do nich przyzwyczaiłam 🤷😌

Ooo taką kanapeczke to bym zjadła, narobiłaś mi smaka 😂 Jeszcze zauważyłam, że jak wcześniej prawie codziennie mogłam jeść jajka na śniadanie, a mam takie od dziadka, od swoich kurek, to teraz patrzeć na jajecznicę nie mogę 😅
No ciekawe, czy się u Ciebie sprawdzi, że jak smaki inne, to i płeć może 😄
Musze poczekać do 4 może będzie coś widać, a jak nie to tydzień później będę wiedziała po nifty...

Apropo płci 😁 macie jakieś przeczucia?😊 ( ja wiem, ze najważniejsze żeby było zdrowe)
Ale później mogłybyśmy skonfrontować czy nas intuicja nie zawiodla😉
Całe życie wyobrażałam sobie siebie z córą, a jednak czuje ze to będzie chłopak ☺
Ja mam syna...w dwóch poprzednich ciążach, które straciłam byli synowie...maz mowi, że będzie corka...syn chce pierwszy raz siostrę we wcześniejszych ciążach chciał brata...ja trochę czuje ze będzie dziewczynka...a z drugiej strony mam z tyłu głowy ze może znowu jednak syn i tak sobie wmawiam ze jednak córka 🤪 ostatecznie myślę jednak co będzie to będzie byle zdrowe...chłopcy chyba maja w życiu łatwiej trochę, teraz te dziewczynki tak się czasem zachowują jak patrzę u syna w szkole to chłopcy grzeczniejsi, dziewczyny się hejtuja itd. Nie mówię że wszystkie...a jednak ciut mnie ciągnie zrby kupować sukieneczki, ładne bluzeczki, lalki, a nie znowu ciężarówki i ciągniki 🤪

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny smarujecie brzuchy już? Bo ja nigdy w życiu się nie balsamowalam, nie nawidze tego poprostu. Nie mam suchej skóry więc nie musiałam. I nie wiem czy mam kupować coś do smarowania czy to jest zależne od genów, moja mamuśka urodziła 3 dzieci nigdy się nie smarowała i nie ma ani jednego rozstępu na ciele 🙃
Ja po pierwszej ciąży nam delikatne rozstępy na brzuchu i na piersiach...teraz smaruję tak raz dziennie, jak mi się przypomni. Miałam z palmersa jakiś balsam do brzucha bo był w promocji i wzięłam, teraz kupiłam mustele i kupiłam sobie emolium do mycia. Nie wiem czy to coś da...

Do góry