reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

A czy jest tu ktoś kto nie odczuwa wogole brzucha? Żadnych ciagnieć kłuć itp? Mi kurcze nic nie jest. Mam jedynie wzdęcia okropne i co zjem to takie dziwne uczucie na żołądku że nie wiem czy to głód czy co... Wczoraj zjadłam kluski śląskie z sosem i myslalam że się wykończę nachyliłam się tylko nad toaleta i samo poszło 😅
Ja 🙂 mnie zupelnie nic nie boli w brzuchu.. jedynie jak leze na plecach i mam kichnąć lub się zaczynam śmiać to łapie mnie taki jakby skurcz mięśni brzucha na samym dole gdzie jest macica 🙈 zawsze wtedy biorę nogi do góry zgięte aby te mięśnie nie zabolały 🤣 tzn to chyba mięśnie 🤔

reklama
Ja 🙂 mnie zupelnie nic nie boli w brzuchu.. jedynie jak leze na plecach i mam kichnąć lub się zaczynam śmiać to łapie mnie taki jakby skurcz mięśni brzucha na samym dole gdzie jest macica 🙈 zawsze wtedy biorę nogi do góry zgięte aby te mięśnie nie zabolały 🤣 tzn to chyba mięśnie 🤔
Też tak mam jak czuje ze mam kichnąć to od razu wstaje krzyżuje nogi lub siadam i to pomaga 😅

Oo wiem co czujesz bo mam tak przy wychodzeniu z auta. Mięśnie skośne brzucha tak jakby się naciągały? Nieprzyjemne uczucie.

Mnie tez nic nie boli w brzuchu, czasami raz na tydzien moze rzadziej zakluje prawy jajnik ale ja mam tam jakas cyste wiec to od tego a nie od ciazy. Muli mnie jedynie ale to tez zadne odczucia w zoladku, brzuchu czy cokolwiek. Poprostu typowe ciazowe mdlosci.

A powiedzcie kochane co pijecie w ciąży? Na wodę nie mogę patrzeć, bo mnie muli na sam widok, herbat nie pijam, miałam przez pewien czas fazę na gazowane słodkie napoje typu cola fanta i piłam bez opamiętania aż w końcu mi to koleżanka z głowy wybiła. Później przeniosłam się na piwo bez alkoholu, na które teraz nie mogę patrzeć. Jestem na etapie soków z kartonu bo tylko te przechodzą mi przez gardło ale one to chyba nie nawadniają dobrze i są bombą kaloryczną. Dajcie znać jak u Was z tym piciem w ciąży?

A powiedzcie kochane co pijecie w ciąży? Na wodę nie mogę patrzeć, bo mnie muli na sam widok, herbat nie pijam, miałam przez pewien czas fazę na gazowane słodkie napoje typu cola fanta i piłam bez opamiętania aż w końcu mi to koleżanka z głowy wybiła. Później przeniosłam się na piwo bez alkoholu, na które teraz nie mogę patrzeć. Jestem na etapie soków z kartonu bo tylko te przechodzą mi przez gardło ale one to chyba nie nawadniają dobrze i są bombą kaloryczną. Dajcie znać jak u Was z tym piciem w ciąży?
Ja piję wodę Żywiec Zdrój tak mi zaleciła ginekolog ale też na nią patrzeć już nie mogę i dodaje sobie do szklanki plasterek cytryny bo inaczej nie wypije tak mi się już obrzydzila a od czasu do czasu napije się soku

Mam dni kiedy włącza mi się totalny wodowstręt.. I też mam mega dylematy co pić
Kiedyś był żywiec Zdrój gazowany pomarańczowy i cytrynowy ale wygląda na to że wycofali, a tak za mną chodzi🤷‍♀️
Ostatnio kupiłam wodę gazowana i dodaję do niej soku z malin
Nawet, nawet mi smakuje też lemoniada chyba z Tymbarku, ale to raz kiedyś wypije jak już mam mega pragnienie

Oo wiem co czujesz bo mam tak przy wychodzeniu z auta. Mięśnie skośne brzucha tak jakby się naciągały? Nieprzyjemne uczucie.
nie wiem dokładnie co to za mięśnie ale to jest miejsce idealnie na środku, na samym dole brzucha, jak pęcherz i właśnie macica chyba 🤣 zastanawiam się, czy to ze względu na słabe mięśnie brzucha tak się dzieje czy po prostu przez te wszystkie zmiany i rozciąganie itd 🤔
@Paolx ja jak stoję i mam kichnąć to się w pól zginam haha prawie do przysiadu 🤣

może woda z sokiem? O dobrym składzie, bez cukru, malinowy, żurawinowy, z aronii. Do kupienia w aptece albo bio sklepie/ półce ze zdrową żywnością

reklama
Jak miałam etap kiedy nawet woda powodowała mdłości piłam właśnie soki z kartonu bo nic innego nie chciało mi przejść przez gardło🙈 Teraz jak mdłości mi przeszły to wróciłam do picia wody czasami jak mam jej dość to dodaje do niej sok malinowy, zrobiony przez teściową 🙈

Do góry