reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Ja mam znów pytanie: dziś miałam stresujący dzień za sprawą szkoły córki, nieźle mnie wkur..... Prawie wyszłam z siebie aż mnie brzuch bolał w dole i ryczałam nauczycielce do słuchawki 🙈🙈a teraz leżę już zrelaksowana brzuchem do góry i czuję normalnie jakby dziecko mnie uciskalo delikatnie z prawej strony. 10+1 dopiero więc wątpliwe to jest ale czuję tam coś ewidentnie. Może to skurcze macicy? Miałam podobne uczucie przed porodem ale w większym natężeniu. Takie napinanie brzucha od środka. Miała któraś tak??????
w tym miejscu co często ma się kolkę? Bo mnie ostatnio tak kuło jakbym miała kolkę

reklama
Ja mam znów pytanie: dziś miałam stresujący dzień za sprawą szkoły córki, nieźle mnie wkur..... Prawie wyszłam z siebie aż mnie brzuch bolał w dole i ryczałam nauczycielce do słuchawki 🙈🙈a teraz leżę już zrelaksowana brzuchem do góry i czuję normalnie jakby dziecko mnie uciskalo delikatnie z prawej strony. 10+1 dopiero więc wątpliwe to jest ale czuję tam coś ewidentnie. Może to skurcze macicy? Miałam podobne uczucie przed porodem ale w większym natężeniu. Takie napinanie brzucha od środka. Miała któraś tak??????
Ja mam całe spektrum "odczuwania brzucha": ciągnięcie w dole (takie trochę jak na okres), kłucie jakby w okolicy jajników (raz z jednej, raz z drugiej strony), kłucie w pachwinach i kroczu (że tak powiem 🙈), a wczoraj w nocy zaczęły nawet boleć mnie biodra przy leżeniu na boku. Oczywiście nie cały czas, te kłucia/ciągnięcia pojawiają się i znikają (czasem na kilka dni). Ale jak coś porobię, w sensie poruszam się trochę (czego zasadniczo unikam), to zdecydowane nasilenie odczuwam. Stresuje mnie wszystko i jak czuję te powyższe dolegliwości i jak chwilowo zanikają. 🙈

Ja mało się odzywam bo mój syn ostatnio daje do wiwatu.. Aż się boję co będzie jak pojawi się drugie dziecko 🙈🙈
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 😊
Miałam dziś głupi sen, że serduszko przestalo bić...

Ja :) o 10:30 po 4 tygodniach 🥺
Trzymam kciuki!! Będzie dobrze ✊ już zobaczysz fajny obraz na usg mini człowieka a nie fasolki 😊

Ja mało się odzywam bo mój syn ostatnio daje do wiwatu.. Aż się boję co będzie jak pojawi się drugie dziecko 🙈🙈
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 😊
Miałam dziś głupi sen, że serduszko przestalo bić...
Ojej biedna! Dobrze ze to tylko sen! Mi się znów śniło, ze wypiłam lampkę wina i się skroilam po niej ze nie mogłam, aż się zestresowałam 😅

Ja już po dzisiajszej wizycie;) Wszytsko dobrze i wyniki badań i dzidzius;)
Prenatalne na 13.10💪 i już nie mogę się doczekać;)
Co to może być ten prcherzyk widoczny na zdjęciu? Z tego wszystkiego nie zwróciłam uwagi na to na wizycie, p. Doktor tez nie skomentowała.

Załączniki

• 3ba13698-2c61-47ea-81e4-7a1089da4be9.jpg
    3ba13698-2c61-47ea-81e4-7a1089da4be9.jpg
    57,9 KB · Wyświetleń: 107
Ja już po dzisiajszej wizycie;) Wszytsko dobrze i wyniki badań i dzidzius;)
Prenatalne na 13.10💪 i już nie mogę się doczekać;)
Co to może być ten prcherzyk widoczny na zdjęciu? Z tego wszystkiego nie zwróciłam uwagi na to na wizycie, p. Doktor tez nie skomentowała.
A to chyba pęcherzyk żółtkowy :)

reklama
U mnie na wczorajszej wizycie doktor pokazał tylko, że serduszko pracuje, nic nie mierzył i nie mam żadnych zdjęć. Kazał jeszcze miesiąc brać duphaston, więc aż do 16 tygodnia, wydaje mi się, że to strasznie długo.
A spokoju miałam pół dnia, bo mój syn zdecydował wieczorem skoczyć na mój brzuch jak leżałam i odpoczywałam, zabolał mnie strasznie i się od razu zestresowałam, że coś się mogło stać, także tak. 😏

Do góry