reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
A dziekuje juz lepiej. Beta niska wczoraj mialam 72, wiec dobrze spada. Hmmm zaraz 3 tyg bedzie już. Mam wyniki i mam mutacje układ heterozygotyczny, homozygotyczny (mthfr, pai 1, fv r2). Reszta wyników spoko, także wydaje mi sie, ze znalazlam przyczynę tych niepowodzeń.
Mam te same mutacje i znalezienie lekarza, który się na tym zna i chce przepisać heparynę graniczyło u mnie z cudem 🤦🏽‍♀️

Dziewczyny, właśnie zmieniłam termin badań prenatalnych na tydzień później, teraz będzie to 12t2d wg USG i 12t5d wg OM.
Powiedzcie mi jak wytrzymać i nie zwariować do 12 października bez żadnej wizyty pomiędzy 🤣
I miłego dzionka życzę, ja zaraz muszę uciekać na zajęcia...zachciało mi się jeszcze do szkoły iść 😅

Dziewczyny, właśnie zmieniłam termin badań prenatalnych na tydzień później, teraz będzie to 12t2d wg USG i 12t5d wg OM.
Powiedzcie mi jak wytrzymać i nie zwariować do 12 października bez żadnej wizyty pomiędzy 🤣
I miłego dzionka życzę, ja zaraz muszę uciekać na zajęcia...zachciało mi się jeszcze do szkoły iść 😅
Ja czekam od 17.09 do 08.10 😅 więc łącze się w bólu 😂

A dziekuje juz lepiej. Beta niska wczoraj mialam 72, wiec dobrze spada. Hmmm zaraz 3 tyg bedzie już. Mam wyniki i mam mutacje układ heterozygotyczny, homozygotyczny (mthfr, pai 1, fv r2). Reszta wyników spoko, także wydaje mi sie, ze znalazlam przyczynę tych niepowodzeń.

Super, że już lepiej :) A wiesz co z tym zaśniadem (o ile dobrze pamiętam, to wspominałaś że była to ciąża zaśniadowa), masz jakieś zalecenia? ile czasu musisz to kontrolować?

Ja mam wizyty co 3 tyg z tym ze ja sie ciesze i moglabym chodzic nawet raz na 2 miesiace bo dla mnie wlasnie to dodatkowe obciazenie czasowe i zadaniowe a jeszcze skombinowac opieke do dzieci na czas zeby zrobic kilka dni wczesniej badania krwi a potem na czas wizyty rowniez to jest ogromny stres i obciazenie bo nie bardzo mam kogo prosic o takie przyslugi 😂 ale ja to juz sto razy mowilam ze jestem inna tym razem pod tym wzgledem. Jeszcze kilka lat temu tez sie nie moglam doczekac kolejnych wizyt a juz nie wspomne z pierwszym dzieckiem.

Dziewczyny a z jakich powodów lekarz przepisał wam luteinę? Ja w poprzedniej ciąży ze względu na skracającą się szyjkę brałam niestety nie pamiętam jaka występowała wydzielna:/ myślałam, że lekarz przepisze mi ją zapobiegawczo ale nie...
Badałam progesteron już w tym cyklu ciążowym i był dość niski oraz miałam dwa poronienia więc myślę, że tak zapobiegawczo przyjmuje. Lekarka powiedziała, że nie zaszkodzi a jakby poronienia były z powodu niskiego progesteronu to tym razem do tego nie dojdzie.

reklama
Do góry