reklama
kasza_lotek
Zaangażowana w BB
U mnie wszystko ok, zdj nie mam ale lekarz (calkiem mily ufff) pokazywal mi skaczacego bobasa na ekranie. Maly ma juz okolo 6 centymetrow i wiek ciazy jak to okreslil lekarz by sie zgadzal, wymiarowo odpowiada cytuje "dwanascie tygodni i kilka dni". Pytal czy bede decydowac sie na prenatalne i kolejna wizyta za 3 tyg. Morfologia i mocz na kolejna wizyte.
Ola0207
Fanka BB :)
Kalafior kochamA mi teściowa sok z buraka zakisiła i właśnie popijam...no pycha w punkt. A na obiadek kalafior z tartą bułeczką na maselku i jajo sadzone
Super Ostatnio trochę dobrych wiadomości po paru przykrych. Oby tak już zostało u wszystkich do końcaU mnie wszystko ok, zdj nie mam ale lekarz (calkiem mily ufff) pokazywal mi skaczacego bobasa na ekranie. Maly ma juz okolo 6 centymetrow i wiek ciazy jak to okreslil lekarz by sie zgadzal, wymiarowo odpowiada cytuje "dwanascie tygodni i kilka dni". Pytal czy bede decydowac sie na prenatalne i kolejna wizyta za 3 tyg. Morfologia i mocz na kolejna wizyte.
Super! Czekałam od 10 na wieści z wizyt. Super, że ostatnio same dobre wiadomości! To już było Twoje USG prenatalne (11-14 tydzień) czy idziesz na nie prywatnie?U mnie wszystko ok, zdj nie mam ale lekarz (calkiem mily ufff) pokazywal mi skaczacego bobasa na ekranie. Maly ma juz okolo 6 centymetrow i wiek ciazy jak to okreslil lekarz by sie zgadzal, wymiarowo odpowiada cytuje "dwanascie tygodni i kilka dni". Pytal czy bede decydowac sie na prenatalne i kolejna wizyta za 3 tyg. Morfologia i mocz na kolejna wizyte.
@Paolx a jak u Ciebie?
TePati_95
Wspaniałe wiadomościU mnie wszystko ok, zdj nie mam ale lekarz (calkiem mily ufff) pokazywal mi skaczacego bobasa na ekranie. Maly ma juz okolo 6 centymetrow i wiek ciazy jak to okreslil lekarz by sie zgadzal, wymiarowo odpowiada cytuje "dwanascie tygodni i kilka dni". Pytal czy bede decydowac sie na prenatalne i kolejna wizyta za 3 tyg. Morfologia i mocz na kolejna wizyte.
Marta_1991
Cudowna wiadomośćU mnie wszystko ok, zdj nie mam ale lekarz (calkiem mily ufff) pokazywal mi skaczacego bobasa na ekranie. Maly ma juz okolo 6 centymetrow i wiek ciazy jak to okreslil lekarz by sie zgadzal, wymiarowo odpowiada cytuje "dwanascie tygodni i kilka dni". Pytal czy bede decydowac sie na prenatalne i kolejna wizyta za 3 tyg. Morfologia i mocz na kolejna wizyte.
kasza_lotek
Zaangażowana w BB
Super! Czekałam od 10 na wieści z wizyt. Super, że ostatnio same dobre wiadomości! To już było Twoje USG prenatalne (11-14 tydzień) czy idziesz na nie prywatnie?
@Paolx a jak u Ciebie?
Nie to nie bylo prenatalne. Wlasnie ostatnio duzo nad tym myslalam. Chcialam test nifty, ale potem stwierdzilam ze chyba zrobue podstawy a na sam koniec zastanawialam sie czy nie isc jedynie w 20 tyg na polowkowe. Nie bede sie rozpisywac szczegolowo bo nie chce nakrecac innych kobietek ale u mnie sytuacja jest o tyle inna ze mam juz jedno dziecko z wada genetyczna (nie dziedziczna, losowa) i do czasu dopuki sie synek nie urodzil mial byc zdrowy. Jedynie mniejszy byl. Kazde badanie usg, pappa wychodzilo pieknie i ksiazkowo a mimo to taka niespodzianka. Najpierw wlasnie dlatego rozwazalam nifty ale doszlam do wniosku ze wiekszosci wad i tak mi nie pokaze (jak u synka ultra rzadka i nawet amniopunkcja by nie pokazala bo nawet z jego wlasnej krwi nie wychodzilo co to i musial miec biopsje skory). Dlatego powanie rozwazam przeskoczenie pierwszych prenatalnych i zrobienie poprostu polowkowe zeby sprawdzic juz wtedy dokladnie serduszko itp.
TePati_95
Jestem zdania, ze każda z nas - obecna już mama czy dopiero swiezynka - wie co najlepsze dla naszego maleństwa Najważniejsze, żeby to była Twoja decyzja i żebyś Ty się z nią dobrze czuła bez względu na to co uważają inne mamy. Nie w naszej kwestii oceniać decyzje innych. Przesyłam dużo zdrówka dla synka i przyszłego rodzeństwa bo to najważniejsze moim zdaniemNie to nie bylo prenatalne. Wlasnie ostatnio duzo nad tym myslalam. Chcialam test nifty, ale potem stwierdzilam ze chyba zrobue podstawy a na sam koniec zastanawialam sie czy nie isc jedynie w 20 tyg na polowkowe. Nie bede sie rozpisywac szczegolowo bo nie chce nakrecac innych kobietek ale u mnie sytuacja jest o tyle inna ze mam juz jedno dziecko z wada genetyczna (nie dziedziczna, losowa) i do czasu dopuki sie synek nie urodzil mial byc zdrowy. Jedynie mniejszy byl. Kazde badanie usg, pappa wychodzilo pieknie i ksiazkowo a mimo to taka niespodzianka. Najpierw wlasnie dlatego rozwazalam nifty ale doszlam do wniosku ze wiekszosci wad i tak mi nie pokaze (jak u synka ultra rzadka i nawet amniopunkcja by nie pokazala bo nawet z jego wlasnej krwi nie wychodzilo co to i musial miec biopsje skory). Dlatego powanie rozwazam przeskoczenie pierwszych prenatalnych i zrobienie poprostu polowkowe zeby sprawdzic juz wtedy dokladnie serduszko itp.
Ja aż wstyd się trochę przyznać, ale absolutnie nie ogarniam tych prenatalnych badań. Mam nadzieje, ze na przyszłej wizycie z moim lekarzem prowadzącym, wytłumaczy mi dokładnie wszystko co i jak bo ta wizyta właśnie wypada na te badania prenatalane. Muszę chyba się trochę doinformować w tym temacie bo pierwszy raz dzisiaj spotkałam się z „testem nifty” na przyklad... Z dzisiejszej wizyty niestety nic się nie dowiedziałam, ponieważ lekarz z NFZ był ciut oschły a ja chciałam odebrać wyniki i sprawdzić czy wszystko ok z maleństwem i szczerze mieć to z głowy.. Całe szczęście to była ostatnia wizyta u niego
reklama