reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Idź, ale poproś o USG przez brzuch. Jest mniej dokładne w pierwszych tygodniach ciąży, więc pewnie nie zmierzą Ci CRL co do milimetra, ale zobaczysz serduszko i spytasz innego ginekologa co on myśli o infekcji. Zawsze lepiej poznać opinie kilku lekarzy.
Właśnie tak myślałam, żeby wspomnieć o infekcji na początku wizyty i zobaczyć co na to powie lekarz. Co do opinii to podejrzewam że żadnej nie wygłosi bo niestety w Medicoverze jest tak że wizyta polega tylko na usg i lekarz wtedy tylko komentuje to co widzi na badaniu 🤦‍♀️

reklama
Mam dylemat i nie wiem co zrobić 🙄 Przypałętała się do mnie infekcja grzybicza, byłam wczoraj na wizycie i mam zalecenie żeby próbować zaleczyć to probiotykiem z kwasem mlekowym i do tego podmywać się jakimś tam specjalnym płynem, bo do 12 tygodnia niezbyt wiele jesteśmy w stanie z tym zrobić, jak nie przejdzie to po 12 tygodniu można już włączyć jakieś leczenie. No i okej, liczę że się uda i że przejdzie albo chociaż się uspokoi. Z tym, że na jutro jestem zapisana na usg i teraz nie wiem czy iść czy nie… aktualnie wszystko tam na dole mam mega opuchnięte i boli więc trochę obawiam się usg dopochwowego. Z drugiej strony zastanawiam się czy nie zacisnąć zębów i jakoś tego nie przetrwać, bo w Medicoverze mam skierowanie na usg poniżej 10 tygodnia a jutro już będzie 9+3. Wątpię, że tak łatwo przepiszę wizytę na początek kolejnego tygodnia, tym bardziej że dopiero wracam z urlopu i od razu wolnego nie wezmę 😏 Jak myślicie, iść jutro na to usg? Sama infekcja podobno nie jest przeciwwskazaniem.
Ja bym chyba poszła... zależy jak bardzo Cię boli. USG raczej stanu nie pogorszy, a jeśli lekarz odpowiednio nawilży głowice to powinno pójść w miarę sprawnie. Ja bardzo lubię basen, ale niestety praeie zawsze mam infekcje. Nie chciałam z niego rezygnować e ciąży, więc lekarz doradzil mi właśnie priobiotyki. Póki co działają, więc może i Ciebie szybciutko wyleczą.

Właśnie tak myślałam, żeby wspomnieć o infekcji na początku wizyty i zobaczyć co na to powie lekarz. Co do opinii to podejrzewam że żadnej nie wygłosi bo niestety w Medicoverze jest tak że wizyta polega tylko na usg i lekarz wtedy tylko komentuje to co widzi na badaniu 🤦‍♀️
Ja byłam wczoraj na usg do 10 tyg w medicover i robiła je Pani ginekolog i powiedziała, że jest ok
Skomentowała co widzi 😁

Ja bym chyba poszła... zależy jak bardzo Cię boli. USG raczej stanu nie pogorszy, a jeśli lekarz odpowiednio nawilży głowice to powinno pójść w miarę sprawnie. Ja bardzo lubię basen, ale niestety praeie zawsze mam infekcje. Nie chciałam z niego rezygnować e ciąży, więc lekarz doradzil mi właśnie priobiotyki. Póki co działają, więc może i Ciebie szybciutko wyleczą.
Właśnie ja też byłam na basenie i starałam się zapobiegać probiotykiem a i tak dupa z tego wyszła, teraz już się nie prędko wybiorę 😅

reklama
Hej dziewczyny. Na początku chciałam Wam serdecznie pogratulować;) czytam Was od początku ... ja mam termin na 27.04. Jednak pojawił się problem... mam krwiaka i torbiel. Od kilku dni leżę i leżę. Powiedzcie czy któraś z Was miała taki problem ? Co mówił lekarz ? Jaki tryb życia prowadziłyście ? Ja do 8 tyg żadnych objawów nie miałam ... Od wtorku mdłości okropne .

Do góry