reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Miłego dnia wszystkim☺️ Samych dobrych przeżyć i wiadomości😉 Moja wizyta 20 września. Jeszcze trochę… Czas w domu inaczej płynie niż w pracy, a od prawie tygodnia jestem na zwolnieniu. Ale co tam…damy radę😁
Ja myję po jednym oknie dziennie jak mam ochotę...wiecie ja nie z tych pucujących jakoś dokładnie więc się nie przemęczam...pranie to się wylewa a piorę co 3 dni...do pracy nie chodzę a czas leci szybko

reklama
I mnie 6+4 i miał tylko 5,4mm a później 7+4 1,07cm zastanawiam się czy to nie mało 🤔

Raczej nie za mało :) Zarodek rośnie sobie w różnym tempie - mówi się, że ok 1mm na dobę, ale patrząc na wyniki bardzo dużych badań, to może to być od 0.3 do 1.2mm na dobę ze średnią 0.6mm :) u Ciebie 1.07cm wskazuje na 7t1d/2d, ale równie dobrze to mogło być 1.15cm lub 1.20cm bo to jednak kwestia wstawienia "krzyżyka" na monitorze :) z każdym pomiarem wychodzi właściwie troszkę inaczej.

Raczej nie za mało :) Zarodek rośnie sobie w różnym tempie - mówi się, że ok 1mm na dobę, ale patrząc na wyniki bardzo dużych badań, to może to być od 0.3 do 1.2mm na dobę ze średnią 0.6mm :) u Ciebie 1.07cm wskazuje na 7t1d/2d, ale równie dobrze to mogło być 1.15cm lub 1.20cm bo to jednak kwestia wstawienia "krzyżyka" na monitorze :) z każdym pomiarem wychodzi właściwie troszkę inaczej.
Dokładnie, u mnie lekarz dłuższą chwilę nie mógł się zdecydować czy zarodek ma 17 mm czy 19 mm bo jak minimalnie przesunął ręką to od razu mu się wymiar zmieniał 😅

Powiem Wam, że w tej ciąży stan mojego umysłu to "nienawidzę życia" 😫 nic mi się nie chce, tylko bym spała, pies mnie wkurza 🤣 nie wspominając o mężu 😂 zmuszam się, żeby wychodzić do ludzi. zdaję sobie sprawę, że to pewnie te hormony mnie pokonały, ale czekam, aż wróci mi jakiś ułamek dobrego samopoczucia :D Wiecie, ja narzekam a wiele z Was ma jeszcze dzieci, tyle do ogarnięcia. Podziwiam Was, to inny level dla mnie 🤯

Powiem Wam, że w tej ciąży stan mojego umysłu to "nienawidzę życia" 😫 nic mi się nie chce, tylko bym spała, pies mnie wkurza 🤣 nie wspominając o mężu 😂 zmuszam się, żeby wychodzić do ludzi. zdaję sobie sprawę, że to pewnie te hormony mnie pokonały, ale czekam, aż wróci mi jakiś ułamek dobrego samopoczucia :D Wiecie, ja narzekam a wiele z Was ma jeszcze dzieci, tyle do ogarnięcia. Podziwiam Was, to inny level dla mnie 🤯
O jak dobrze wiedzieć, że nie jestem z tym sama! Z chęcią bym przeleżała cały dzień w łóżku z telefonem, ciężko mi się zmusić do wyjścia choćby po chleb do sklepu czy po warzywa na targ🙈

Nie róbcie tego...nie porównujcie, że ta miała w tym tygodniu taka wielkość a ta taką a ja mam inną...prosta droga do wariatkowa...skoro lekarz nic nie mówi że za małe czy coś to nie rozkminiajcie
Zgadzam się. Ja już przestałam tez czytać i doszukiwać się jak opętana. Pamietam po pierwszej wizycie jak zarodek miał 6mm to ja przewertowałem pół internetu, czy to dobrze, czy źle, jak inne dziewczyny miały w danym tygodniu. A przecież lekarz powiedział ze wszystko w porządku. Teraz już to odpuściłam zupełnie. Mam wizytę za tydzień i mam tylko nadzieje ze serce bije i fasolka rośnie. Pewnie trochę przy prenatalnych znowu się zestresuje, ale co zrobić…

Dziękuję 😘, ale już czuję się jak słonica, a to dopiero niespełna 9 tydzień. 8+5
Masakra jakaś, taki mam ten brzuch rozlany, no ale to sadełko 🙈 plus wywaliło mi żołądek 🤦😱
Jestem ciekawa czy tylko ja tak mam czy Wy też tak macie 🤔
Ja jeszcze nic dokładnie nie wiem, wizyta we wtorek ale brzuch mam okropny... W ciągu ostatnich 3 tygodni schudłam 4kg a brzuch mam większy, ciągle wzdęty, rozlany...

Spoko d iewczyny, ja tez nie mam ochoty na nic, wieczne wkurzenie na wszystko a do tego wygladam jak strach na wroble, od glowy rosnie mi milion nowych wlosow ktore stercza kazdy w inna strone i nic sie z tym nie da zrobic 😂 jakby mnie piorun pierdylnal.

Co do poronien mialam duzo. Na etapie od 6 do 13tc. Zawsze mialam objawy do samego konca. Jak same widzicie ani wystepowanie objawow ani ich brak nie jest zadnym wyznacznikiem.

reklama
Spoko d iewczyny, ja tez nie mam ochoty na nic, wieczne wkurzenie na wszystko a do tego wygladam jak strach na wroble, od glowy rosnie mi milion nowych wlosow ktore stercza kazdy w inna strone i nic sie z tym nie da zrobic 😂 jakby mnie piorun pierdylnal.

Co do poronien mialam duzo. Na etapie od 6 do 13tc. Zawsze mialam objawy do samego konca. Jak same widzicie ani wystepowanie objawow ani ich brak nie jest zadnym wyznacznikiem.
Kurczę, a jakie były przyczyny poronień? Badalas zarodki?

Do góry