reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Rozumiem Was... dziś w pracy ogarniałam wszystko na spotkania i latałam przez 40 minut i tak sie zmęczyłam ze o 9 musialam juz usiąść i odpoczac 🤣 do tego mnie glod złapał i brzuch bolal a tu trzeba czekać 30 min zanim moge w spokoju zjesc 🤣🙈
Ogólnie dzis również czuje się lepiej, nie jest mi tak niedobrze rano. 🙂 ciekawe to wszystko..

W ogóle co ide na siku i się wycieram to zawsze tak spoglądam na ten papier z ogromna nadzieja w sercu, ze nadal jest bialy 😀 któraś też tak ma??
Tak, pewnie jestem nienormalna haha.. 🙃
Tak, oglądanie papieru w toalecie to u mnie już chyba nawyk...;-)

reklama
Rozumiem Was... dziś w pracy ogarniałam wszystko na spotkania i latałam przez 40 minut i tak sie zmęczyłam ze o 9 musialam juz usiąść i odpoczac 🤣 do tego mnie glod złapał i brzuch bolal a tu trzeba czekać 30 min zanim moge w spokoju zjesc 🤣🙈
Ogólnie dzis również czuje się lepiej, nie jest mi tak niedobrze rano. 🙂 ciekawe to wszystko..

W ogóle co ide na siku i się wycieram to zawsze tak spoglądam na ten papier z ogromna nadzieja w sercu, ze nadal jest bialy 😀 któraś też tak ma??
Normalna 🙊😆

Mam dokładnie to samo... i też za jakieś 3 miesiące przeprowadzamy się do nowego domku. Ciężko mi sobie wyobrazić moje możliwości za te 3 miesiące biorąc pod uwagę to, że już teraz sapię przy najprostszych czynnościach :p
To my na szczęście już na dniach, więc w przyszłym tygodniu wykorzystam część urlopu na sprzątanie i cieszę się, że nie będę musiała tego robić jak już się brzuszek zacznie pojawiać :D

Zastanawia mnie czy ktoś tak nie robi 🙈

Powiem Wam, że to czytanie forum zdecydowanie mi się służy.
Naczytałam się tutaj o tych objawach ciążowych, ich braku, zanikaniu itd. Sama podchodzę do tego z dystansem, bo tylko lekarz jest wyznacznikiem, czy jest ok, a nie forum, ale mnie samą dopada czasami panika.
Mąż już dzisiaj chyba miał dość, jak mu wypaliłam, że "wczoraj standardowo brzuch mnie pobolewał po spacerze, a dzisiaj przeszłam z 500 metrów szybkim krokiem i nic nie czuję - pewnie mi objawy ciążowe zanikają" 🙈
Ja się staram rozmawiać z kolezanka która miała cała ciąże bezobjawowa i to mnie uspokaja. Skoro ona się dobrze czuła, jej koleżanki się dobrze czuły to czemu ja mam się zle czuć ? I nie czytam jakiś negatywnych historii już. Będzie dobrze! Musi być 😊najbardziej się chyba bałam miedzy pierwsza a druga wizyta. Na pierwszej było serduszko i się bałam czy na drugiej nadal będzie No i było :) wiec ja tam się już szykuje na bujanie wózka w kwietniu, nie dopuszczam myśli ze może być inaczej

Już myślałam że tylko ja świruje że za każdym razem oglądam papier 😃 uff nie jestem sama 😃

U mnie za to kondycja siada 🙈 30 minut sprzątałam sobie na spokojnie samochód i tak mnie to zmęczyło, że ledwo żyje i musiałam się chwile położyć. Jak się kładłam to serducho mi waliło jak cholera, teraz mnie tak znużyło że spać bym poszła 😅 A miałam w planach jeszcze uprać siedzenia 🙈😂 I wcale nie narzuciłam sobie jakiegoś mega tempa przy tym sprzątaniu 😅 Przeraża mnie to, że lada moment się przeprowadzamy i trzeba jeszcze w nowym domu wszystko doprowadzić do porządku 😂 Ale na szczęście będę mogła sobie działać na spokojnie i często robić przerwy 😁
My właśnie kończymy budowę domu, we wtorek wylali posadzki, w przyszłym tygodniu wchodzi glazurnik do łazienki, potem płytki podłogowe, mam nadzieję, że w listopadzie się przeprowadzimy i mam wrażenie, że to jeszcze lata świetlne. 😂 Nie wiem kto mi okna umyje przed przeprowadzką, ale na pewnie nie ja. 🤣

My właśnie kończymy budowę domu, we wtorek wylali posadzki, w przyszłym tygodniu wchodzi glazurnik do łazienki, potem płytki podłogowe, mam nadzieję, że w listopadzie się przeprowadzimy i mam wrażenie, że to jeszcze lata świetlne. 😂 Nie wiem kto mi okna umyje przed przeprowadzką, ale na pewnie nie ja. 🤣
Ja właśnie jestem na takim etapie i domycie tych okien po budowie to jakaś masakra 😱😱😱 jedno okno 2h 🤯 No ale z brudnymi oknami też przecież można mieszkać to się nie spieszę 🤣

reklama

Ja mam bardzo podobnie z tymi wizytami w łazience 🙈 Ale grunt to pozytywne nastawienie 😁😁😁 Moje mdłości też już minęły prawie. Pojawiają się sporadycznie co któryś dzień. Moja lekarka powiedziała, że to bardzo dobrze 😉

Do góry