reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

Co do ruchów, to mogę powiedzieć dziewczynom, które spodziewają się swojego pierwszego dziecka, że ja pierwsze ruchy poczułam około 14 tygodnia i jest to takie łaskotanie po drugiej stronie brzucha. Niektóre kobiety określają to jako łaskotanie motyla 🤷 W każdym bądź razie ja odczuwałam to właśnie tak, jakby maluszek mnie miział w środku "hej kobieto, próbuje nawiązać z Tobą kontakt" 😇🤰
To za miesiąc być może poczuje to łaskotanie motyka, nie mogę się doczekać 🙈🙈

reklama
U mnie chyba nie jest dobrze. Jest tylko pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe a to już 7+5

Podejrzenie pustego jaja. 😭 Mam kontrolę mieć i potem nie wiadomo co dalej.
Dziewczyny co jest dalej przy pustym jaju?

Ogólnie chyba jestem w szoku raz płacze, a raz chwytam się nadziei że nie dołączę grona z aniołami 😞
Ja bym próbowała się umówić do innego lekarza jeszcze jak najszybciej żeby to skonsultować.

Czy którejś z was popsuła się cera? Do tej pory nigdy nie miałam z nią problemów a teraz cały czas mi coś wyskakuję. Czuję się jak nastolatka 🙈

Kurczę szkoda ze nie zmierzył bo może się okazać ze zarodek za dzien-dwa już będzie widoczny. Ale cykle masz tak 28 dni czy dłuższe ? Bo jeśli np cykle koło 33 dni to już masz prawie tydzień młodsza ciąże 🤔 kiedy teraz idziesz do lekarza? Trzymam kciuki żeby jednak maluszek się pojawił ✊✊✊
Za tydzień. Niestety ja mam co 26-27 dni okres. Beta wyszła pozytywna w 25 DC a testy w 23 i 24. 😞

Kurczę szkoda ze nie zmierzył bo może się okazać ze zarodek za dzien-dwa już będzie widoczny. Ale cykle masz tak 28 dni czy dłuższe ? Bo jeśli np cykle koło 33 dni to już masz prawie tydzień młodsza ciąże 🤔 kiedy teraz idziesz do lekarza? Trzymam kciuki żeby jednak maluszek się pojawił ✊✊✊
Wydaje mi się że nie mierzył bo skupił się na tym co jest w środku. Pokazywał mi gdzie pscherzyk, gdzie ciałko. Starał się doszukiwać. Powiększać. 🤷
Nie wiem jak wytrzymam do następnego tygodnia, ale w tym nie mam możliwości na wizytę

reklama
Do góry