reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Super, że dobrze trafiłaś :) Powodzenia!
jesli to faktycznie zaśniad groniasty (pewnie zobaczysz na 100% w wynikach histopatologicznych), to na 99.9% jest to niestety lub stety - loteria, przypadek. tak czytałam w przeróżnych badaniach i tak dowiedziałam się z centrum Genesis, do którego wysłaliśmy kosmówkę do badania. Dawaj znać :)

Po tylu stratach najwyższa pora 🤣 dobrze, zostawiam wam tutaj kochane, dbajcie o siebie!

reklama
Dziewczyny wiem że u części z Was to już kolejne ciąże, ja jak już wspominałam jestem zielona w temacie stąd moje pytanie, może polecicie mi jakieś książki na temat ciąży? Jestem staromodna wolę wziąć papier do ręki niż szukać w internecie :)
Wychodzę z założenia że sama się nie diagnozuję, zdaję się na mojego ginekologa, dr google nie jest dobrym doradcą :D dlatego ostatnio mało czytam forum bo się niepotrzebne nakręcam i stresuję :)

Podobno mam typ skierowania „zewnętrzne” a nie „wewnętrzne” dlatego mogę je zrobić tylko w Damianie. Na tym 11-14 tydzień już normalnie mam jako wewnętrzne i umówiłam się na szpital 🙄 już mi się nie chce z nimi kombinować, wczoraj ponad 20 minut wisiałam na infolinii i nic się nie dowiedziałam. Zapisałam się na 07.09 prywatnie do fajnej kliniki i później zrobię 17.09 te w Medicoverze. Może chociaż szybciej mi czas do prenatalnych zleci 😅

Ja tak samo pierwsze usg dostałam zewnętrzne do Damiana bo ponoc w medicover jest tak pełno zapisów ze nie idzie się dostać na zwykłe usg i wykupili zewnętrznie. Jak wtedy się umawiałam to od razu miałam termin dogodny. Teraz też kolejne usg mam zewnętrzne więc również muszę zrobić je w Damianie. 🙂 prenatalne zapewne są w szpitalu, tak mówiła mi jedna ginekolog na poradzie.

Powodzenia dziś wszystkim z wizytami 🤞🍀☀️

Dziewczyny wiem że u części z Was to już kolejne ciąże, ja jak już wspominałam jestem zielona w temacie stąd moje pytanie, może polecicie mi jakieś książki na temat ciąży? Jestem staromodna wolę wziąć papier do ręki niż szukać w internecie :)
Wychodzę z założenia że sama się nie diagnozuję, zdaję się na mojego ginekologa, dr google nie jest dobrym doradcą :D dlatego ostatnio mało czytam forum bo się niepotrzebne nakręcam i stresuję :)
Ja kiedyś kupiłam sobie "W oczekiwaniu na dziecko", a kojarzę że moja ciocia miała "Ciężarówką przez 9 miesięcy" :)

Z tego co szukałam to polecane są obydwa tomy "Mamy dla mamy", pewnie sama je kupię 😊

Więc powiem Wam, że po pierwszej wizycie nie jestem zadowolona. USG na szybko. No jest Pani w ciąży. jest pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy. Wszystko ok. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ a takie miał ten lekarz super opinie..

Ahaa 🤨 A patrzyłaś może na opinie na znanym lekarzu? Tam lekarze mają niesamowite opinie, ale większość jest fejkowa, nie warto się tym do końca sugerować, już nie raz się przejechałam.

A i nie wiem co oznacza dla cb leki. Bo z tego co wiem niezbedna jest diagnostyka ktorej mi nikt dotad nie zlecił. Wiec nie wiem po co to piszesz.
Kochana nie przejmuj się głupimi komentarzami a już napewno nie kogoś kto jest "znany" ze swojego taktu, tak delikatnie mówiąc🤦🏻‍♀️
Cieszę się, że trafiłaś na dobrego lekarza. Życzę Ci żeby Cię dobrze pokierował i za jakiś czas przyjdziesz do nas z dobrymi wiadomościami.

Więc powiem Wam, że po pierwszej wizycie nie jestem zadowolona. USG na szybko. No jest Pani w ciąży. jest pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy. Wszystko ok. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ a takie miał ten lekarz super opinie..
Czyli na razie bez zarodka? Który u Ciebie tydzień? U mnie w takiej sytuacji lekarz kazał przyjść za tydzień sprawdzić czy wszystko się pojawiło, ale jak facet beznadziejny to idź do kogoś innego koniecznie.

reklama
Czyli na razie bez zarodka? Który u Ciebie tydzień? U mnie w takiej sytuacji lekarz kazał przyjść za tydzień sprawdzić czy wszystko się pojawiło, ale jak facet beznadziejny to idź do kogoś innego koniecznie.
Z USG powiedział że ciąża młodsza. Z daty ostatniej miesiączki 6+5 a z USG 6+0.
Udało mi się przełożyć wizytę u mojego lekarza z 21.09 na 14.09

Do góry