reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Wiesz musisz kierować sie swoimi odczuciami a co radzi ci partner ? Rozumiem doskonale twoja sytuację nie ta praca, to inna. A denerwowac sie tez bez sensu, skoro zarys planow masz. Zreszta nie zawszę w pracy by mysleli o tobie, ,niestety troche trzeba byc egoista. Kwestia dojrzec do tych planow i sama podejmiesz racjonalną decyzje. 😊 3mam kciuki, aby jak najbardziej pomyslna dla ciebie.
Mąż to od maja mówił, żebym rzuciła tę robotę jak mnie wkurza, ale ja zaciskałam zęby, bo przecież staramy się o ciążę i pójdę na L4 jak zajdę, a jak pójdę do nowej pracy to głupio zaraz być w ciąży.
A teraz jak się udało zajść to mam jakieś wyrzuty sumienia, że chcę na to L4 iść.

Widzę, że na razie większość dziewczyn ma termin na koniec marca. 😄

+ja też się szczepiłam 26 czerwca, potem 5 lipca miałam okres i w tym cyklu się udało 😊

Ja właśnie z racji kontaktu z uczniami nie będę ryzykować. Zdrowie ważniejsze, we wcześniejszej ciąży, która zakończyła się 9tc pracowałam cały czas.
Patrzę na ta kartę ciąży i jeszcze nie dowierzam 🙈

rozumiem. To jeśli jesteś obstawiona lekami to oby było już dobrze! U mnie to tez 3cia ciąża i tez jedyne dziecko jakie mam to psi syn 🙈

O to tez kontakt z ludźmi nieustanny 🙈 mnie najbardziej to stresuje.. ze mi znów ktoś coś „sprzeda”

Będzie dobrze!! Czekamy jutro na Twoje wyniki ✊✊✊

Dlatego ja w tym trudnym czasie nie oceniam czy ktoś szczepiony czy tez nie, czy idzie na l4 czy nie, to decyzja kazdej z nas, jednak uwazam, ze lepiej wykorzystać na maksa możliwości jakie mamy, niz prosic sie o złapanie czegos, tym bardziej, ze szczepionki nie chronia.
Dziekuje dam znac jutro jak beda wyniki. 😁

Mąż to od maja mówił, żebym rzuciła tę robotę jak mnie wkurza, ale ja zaciskałam zęby, bo przecież staramy się o ciążę i pójdę na L4 jak zajdę, a jak pójdę do nowej pracy to głupio zaraz być w ciąży.
A teraz jak się udało zajść to mam jakieś wyrzuty sumienia, że chcę na to L4 iść.

Widzę, że na razie większość dziewczyn ma termin na koniec marca. 😄

+ja też się szczepiłam 26 czerwca, potem 5 lipca miałam okres i w tym cyklu się udało 😊

Ja tez sie zwalniam, tak czy siak. Tylko czekalam czy uda mi zajsc do września, teraz zaplanowalam ze byle do porodu macierzyński i albo rok wychowawczego, albo zlobek i zmieniam prace. 😉 takze ja sentymentów nie mam, biore odrazu l4

Ja pracuje jako asystentka w firmie ktora produkuje wnetrza do wiatrakow. W grudniu przez COVID musieli mnie zwolnic. W marcu jak zaszłam w ciaze zatrudnił mnie moj partner a ze sie nie udalo dalej jestem u niego zatrudniona i od kwietnia wrocilam do poprzedniej firmy na umowe zlecenie i tak przedłużam co miesiac. Mam nadzieje ze nie bede juz musiala przedłużać na wrzesień :)

Ja pracuje jako asystentka w firmie ktora produkuje wnetrza do wiatrakow. W grudniu przez COVID musieli mnie zwolnic. W marcu jak zaszłam w ciaze zatrudnił mnie moj partner a ze sie nie udalo dalej jestem u niego zatrudniona i od kwietnia wrocilam do poprzedniej firmy na umowe zlecenie i tak przedłużam co miesiac. Mam nadzieje ze nie bede juz musiala przedłużać na wrzesień :)
A to nie jest tak, ze musza do porodu ci wydłużyć umowe, wlasnie jak to jest na zleceniu ?
Ja to umowa o prace, to ja tak czy siak bezpieczna jestem.

A to nie jest tak, ze musza do porodu ci wydłużyć umowe, wlasnie jak to jest na zleceniu ?
Ja to umowa o prace, to ja tak czy siak bezpieczna jestem.
jesli jestes w ciazy i konczy aie umowa zlecenie to niestety ale prawo do przedłużenia cie nie obowiązuje wtedy dostajesz jakis zasiłek Z tego co sie orientuje. Ogolnie wszystkie składki zdrowotne odprowadza za mnie partner wiec w jego firmie bedzie widnieć L4.

reklama
jesli jestes w ciazy i konczy aie umowa zlecenie to niestety ale prawo do przedłużenia cie nie obowiązuje wtedy dostajesz jakis zasiłek Z tego co sie orientuje. Ogolnie wszystkie składki zdrowotne odprowadza za mnie partner wiec w jego firmie bedzie widnieć L4.
Rozumiem, to o tyle dobrze, ze mozesz liczyc na partnera

Do góry