reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
U mnie mąż od rana do wieczora w pracy, dzisiaj też więc muszę sama ogarniać 😉 poza tym w domu jeszcze dwójką dzieci i pies ktoś musi to wszystko utrzymać w ryzach 😁

Super 😍

Mnie też coś zaczynają łapać zaparcia 🤦‍♀️ muszę zacząć jeść więcej rzeczy z błonnikiem. Daj znać koniecznie jak smakowała lazania 😁

To faktycznie wesoło macie. No mój akurat ma tylko 1 zmiany i weekendy wolne. A jesli juz w sobote pracuje to też ma 1 zmiane i więcej placone, ale rzadko. Jeszcze chwila to praktycznie do 14 bede sama, bo cora do szkoly wraca. Chociaz pewnoe na chwile, bo znowu beda lekcje przed komputerem.

No i u mnie się zaczęło.... 6+4 od rana mi niedobrze, śpiąca jestem tak że chyba usnę na siedząco w pracy.., 🙈plus nerwy przed poniedziałkową wizyta robią swoje. Jak usłyszę serduszko to mam nadzieję że mi się polepszy samopoczucie. W pracy kazali iść na L4 od września także będę odpoczywać o ile u lekarza wyjdzie że wszystko ok.

Spokojnie kochana, rozumiem doskonale twoj stres. Miałam to samo. Ja jeszcze nie słyszałam serduszka, tal jak dziewczyny pisały tak szybko nie włączają, aby posłuchać. Z córką dopiero w 8 tyg słuchałam a dziewczyny niektóre pisały, ze pozniej dopiero słyszały. No ja to miałam stres, serducho bije i znowu lekka adrenalina, bo teraz będę myśleć czy serducho dalej bije 😅no ale do 3 mc nie mamy wpływu na nic niestety

Kochana ale to tak nie działa ze test wczoraj miał gruba kreskę a dziś była bledsza. Beta by Ci nie spadała w takim tempie. Bardziej obstawiam ze inna partia testu, bardziej rozcieńczony mocz itp :) a objawy ja tez raz mam a raz nie mam ale to o niczym nie świadczy! Byłaś już u lekarza na usg czy w poniedziałek masz mieć pierwsza ciążowa wizytę ?
Byłam już na wizycie bylo widac pęcherzyk ciążowy z zarodkiem w poniedzialek kolejna wizyta, pojechałam dzisiaj na betę i czekam na wyniki może będę koło 17 🙂

Spokojnie kochana, rozumiem doskonale twoj stres. Miałam to samo. Ja jeszcze nie słyszałam serduszka, tal jak dziewczyny pisały tak szybko nie włączają, aby posłuchać. Z córką dopiero w 8 tyg słuchałam a dziewczyny niektóre pisały, ze pozniej dopiero słyszały. No ja to miałam stres, serducho bije i znowu lekka adrenalina, bo teraz będę myśleć czy serducho dalej bije 😅no ale do 3 mc nie mamy wpływu na nic niestety
Dziękuję za wsparcie jest to moja pierwsza ciąża więc nie wiem jakie bóle i ogólne samopoczucie jest normalne a jakie nie.

U mnie mąż od rana do wieczora w pracy, dzisiaj też więc muszę sama ogarniać 😉 poza tym w domu jeszcze dwójką dzieci i pies ktoś musi to wszystko utrzymać w ryzach 😁

Super 😍

Mnie też coś zaczynają łapać zaparcia 🤦‍♀️ muszę zacząć jeść więcej rzeczy z błonnikiem. Daj znać koniecznie jak smakowała lazania 😁

Ojej, to jesteś ogarniacz! ja naprawdę mam szacunek do kobiet, które potrafią tyle ogarnąć i jeszcze podchodzą do tego pozytywnie :D

Taak, z tym błonnikiem to chyba nie ma wyjścia. Nie ma co, ostatnio moja dieta była tragiczna - same bułki, chleby, drożdżówki, jedzenie na mieście no i frytki z mcdonalda, bo strasznie mnie na nie wzięło ... :D raz wyszłam z domu na pocztę i mijałam lodziarnię - niestety nie kupiłam loda, bo obok było kfc i wzięłam bsmarta z longerem. muszę się ogarnąć :p

Ojej, to jesteś ogarniacz! ja naprawdę mam szacunek do kobiet, które potrafią tyle ogarnąć i jeszcze podchodzą do tego pozytywnie :D

Taak, z tym błonnikiem to chyba nie ma wyjścia. Nie ma co, ostatnio moja dieta była tragiczna - same bułki, chleby, drożdżówki, jedzenie na mieście no i frytki z mcdonalda, bo strasznie mnie na nie wzięło ... :D raz wyszłam z domu na pocztę i mijałam lodziarnię - niestety nie kupiłam loda, bo obok było kfc i wzięłam bsmarta z longerem. muszę się ogarnąć :p
Mnie właśnie odrzuciło od makusiów, kfc 😁 nie podchodzą mi

reklama
Każda ma inne, ciężko to przewidzieć i porównać. Dlatego skup się na tym, ze nie masz plamień, krwawienia i jest dobrze. 😉
A ja głupia myślałam że po zobaczeniu 2 kresek jest super i człowiek już nie ma czym się stresować 😂🙈 najpierw nerwy przy staraniach a potem jak już się udało to czy rośnie i ma się dobrze xd
Na ukojenie nerwów zamówię sobie w pracy pyszny obiadek

Do góry