reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Dziekuje... 😉 wlasnie w ciąży poprzedniej, w dnou @ mialam ladne krechy i tydzien po mialam bete na poziomie 2 tys, a teraz taki niski start, oby zle nie wrozylo.
Wystarczyło zagnieżdżanie nie w 6 dniu po owu tylko w 10tym i już całkiem inaczej to wyglada :) z reszta nie z takich małych bet rodzą się piekne różowe bobasy 😄 będzie dobrze!!

reklama
Wróciłam właśnie od ginekologa i dopiero teraz zauważyłam, że ma on tak stary sprzęt 🙈
Oczywiście powiedział, że wcisnie mnie między numerkami za dwa tygodnie (czyli da się), bo dopiero wtedy będzie widać zarodek i słychać serce.
Spróbuję też uwumówić się do tego innego, polecanego ginekologa.

Dziewczyny, czy dostałyście już skierowania na badania (morfologia, mocz, toxoplasmoza, kiła, HIV itd.)?
Zastanawiam się, czy mam je zrobić w ciąg tych dwóch tygodni, czy na spokojnie.
I inna sprawa, że mój pakiet medyczny nie pokrywa nic więcej poza krwią, moczem i glukozą, co mi się średnio uśmiecha robić prywatnie...

Wróciłam właśnie od ginekologa i dopiero teraz zauważyłam, że ma on tak stary sprzęt 🙈
Oczywiście powiedział, że wcisnie mnie między numerkami za dwa tygodnie (czyli da się), bo dopiero wtedy będzie widać zarodek i słychać serce.

Dziewczyny, czy dostałyście już skierowania na badania (morfologia, mocz, toxoplasmoza, kiła, HIV itd.)?
I inna sprawa, że mój pakiet medyczny nie pokrywa nic więcej poza krwią, moczem i glukozą, co mi się średnio uśmiecha robić prywatnie...
Moze poczekaj az gin da ci skierowanie jak wolisz. Ja pewnie dostane na 1 wizycie skierowanie na badania.

Na spokojnie czekaj aż lekarz zaleci. Przed serduszkiem nie ma sensu robić badan, one w ogóle chyba są do 10tc.
A co do wydawania kasy to ja będę chodzic do swojego gine prywatnie i zamierzam tez chodzic do kogokolwiek na NFZ żeby tylko wystawiał skierowania 😅

Na spokojnie czekaj aż lekarz zaleci. Przed serduszkiem nie ma sensu robić badan, one w ogóle chyba są do 10tc.
A co do wydawania kasy to ja będę chodzic do swojego gine prywatnie i zamierzam tez chodzic do kogokolwiek na NFZ żeby tylko wystawiał skierowania 😅
Madrze.. Tez tak kombinuje, zeby troche te badania nie daly po kieszeni
Wtedy Chyba 2 karty ciąży sa, nie ?

W poniedziałek na wizycie pewnie dostane i będę miła je zrobić przed kolejną wizytą. Tylko jeszcze nie wiem kiedy ona będzie🙈 Oczywiście jeśli wszystko będzie ok😊

Madrze.. Tez tak kombinuje, zeby troche te badania nie daly po kieszeni
Wtedy Chyba 2 karty ciąży sa, nie ?
Chyba tak. Mój ginekolog przyjmował u mnie w szpitalu ale przeniósł się do szpitala do miasta obok, wiec nie mam problemu „która kartę pokazać” w razie czego 🙈 zostaje u niego bo jest fajny i zawsze pod telefonem a na NFZ to już naprawdę bylejaki gamoń bo chodzi mi tylko o te skierowania na krew :)

Moze poczekaj az gin da ci skierowanie jak wolisz. Ja pewnie dostane na 1 wizycie skierowanie na badania.

Ja już właśnie dostałam, ale na takim świstku z Diagnostyki. Podliczyłam w koszyku badania i będzie to ponad 400 zł.
Ten drugi ginekolog jest za to położnikiem w szpitalu, to wydaje mi się, że on mógłby mi chyba wystawić skierowanie na NFZ. Chyba, że się mylę?

reklama
Powtarzam w sobote, jak będzie dobry przyrost to umowie sie na wizyte prywatnie, nie wiem dokładnie na kiedy, bo lekarka przepisała mi juz duphaston 2x1 i luteine 2x1, takze musze obserwować na ile leki mi starczą
Dziewczyny podobno duphaston najlepiej 3x1 ponieważ on działa 8h

Do góry