reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Dużo zależy od lekarza. Mi ta lekarka z przypadku nic nie mówiła, żadnych badań, bo dla niej było oczywiste, ze poronie. A ten na raty mi daje, ale z racji, ze ja nie lubie pobierania krwi, dla mnie to dramat, boje sie igieł to dziękuję bardzo, mniej ze mnie pobiorą na raz. 😅 u nas zazwyczaj jest tak, ze musi być echo serca dają już skierowanie na badania,niestety różnie może być i tak, bo to wczesny etap, ale trzeba być dobrej myśli. A ty w ktorym tyg bylas ?
U nas znaczy w Polsce ? Jeśli tak to nie musi być echa serca żeby skierowali na wszystkie badania. Ja takie skierowanie dostałam po pierwszej wizycie 4+6, nie było wtedy serduszka tylko pęcherzyk :)

reklama
Ja mam 17 września ! Robicie test Pappa czy samo USG ? A może jakiś inny test ?
Ja będę robiła Pappa z krwi+ usg, dostałam skierowanie od lekarza profilaktycznie. USG mam na rano a po południu pobiorę krew :) już nie mogę się doczekać to będzie równy 12TC, podobno jeśli dzidziuś ładnie się ułoży na tym etapie można wstępnie oszacować płeć :D kosmos !
tylko niestety czas strasznie mi się dłuży… na ostatniej wizycie byłam 17 sierpnia :p
Dajcie znać koniecznie który tydzień będzie u was na genetycznych !
Ja zrobię genetetyczne i Nifty...pappa sobie daruję, nasłuchałam się od znajomych ze cuda im wychodziły a finalnie było ok

U nas znaczy w Polsce ? Jeśli tak to nie musi być echa serca żeby skierowali na wszystkie badania. Ja takie skierowanie dostałam po pierwszej wizycie 4+6, nie było wtedy serduszka tylko pęcherzyk :)
Bardzo szybko to akurat z czymś takim się nie spotykałam. Niee u nas miałam na myśli mojego ginekologa, czy jego żonę źle sformułowałam.

No to na pewno, przecież to by było bez sensu gdyby nie zrobił. Musi wiedzieć czy wszystko ok i dobrze umiejscowione także trzymam kciuki ! Moja lekarka pytała czy robiłam beta hcg i potem przeszła do usg odrazu :) który to tydzień u ciebie ?
Aktualnie 6+2, wizytę mam równo za tydzień 🙈
Ja bym na zawał zeszła idąc na 2 wizyty, usg i zwykla wizyta. 😅
Obawiam się że może się tak skończyć jeśli nie zrobi mi od razu 🤣🤣🤣

Dużo zależy od lekarza. Mi ta lekarka z przypadku nic nie mówiła, żadnych badań, bo dla niej było oczywiste, ze poronie. A ten na raty mi daje, ale z racji, ze ja nie lubie pobierania krwi, dla mnie to dramat, boje sie igieł to dziękuję bardzo, mniej ze mnie pobiorą na raz. 😅 u nas zazwyczaj jest tak, ze musi być echo serca dają już skierowanie na badania,niestety różnie może być i tak, bo to wczesny etap, ale trzeba być dobrej myśli. A ty w ktorym tyg bylas ?
4+0 także No naprawdę sam początek ale potrzebowałam pilnie potwierdzenia ciąży do pracy, dlatego szok był nie mały, że od razu tyle badań 😅

Powiem wam że niby rzeczywiście strasznie dłuży się czas do wizyty. I został mi jeszcze tydzień a mam wrażenie jakby to wieczność była. Ale tak sobie dzisiaj pomyślałam, że równo 2 tygodnie temu dowiedziałam się o tym że jestem w ciąży i wtedy to się w ogóle wydawało że do tego usg to taki szmat czasu, a dzisiaj się zastanawiam gdzie i kiedy zleciały te 2 tygodnie 😅 Więc mimo że mam poczucie że tak długo już czekam i że jeszcze dużo mi zostało to totalnie nie wiem gdzie uciekły te 2 tygodnie 😅 Jakoś mam wrażenie jakby to były dwie odrębne rzeczywistości - jedna ciążowa i druga normalna. W ciążowej czas leci wolno a w tej normalnej leci tak szybko że zaraz się okaże że jest Boże Narodzenie 🤣

Ja zrobię genetetyczne i Nifty...pappa sobie daruję, nasłuchałam się od znajomych ze cuda im wychodziły a finalnie było ok

Ja w sumie robię to badanie 27 września. Koszt u mnie to 400 zł.

Załączniki

• 09d588ce-ed88-4ad7-95f3-4402587a119a.jpg
    09d588ce-ed88-4ad7-95f3-4402587a119a.jpg
    167,2 KB · Wyświetleń: 57
reklama
Aktualnie 6+2, wizytę mam równo za tydzień 🙈

Obawiam się że może się tak skończyć jeśli nie zrobi mi od razu 🤣🤣🤣
No to bedziesz na usg mniej więcej w tym samym momencie co ja byłam :) było serduszko i było wszystko ok tylko ja już byłam na tym usg w szpitalu poniżej 10 tygodnia. Myśle że będziesz miała te same odczucia co ja po wizycie w szpitalu, tam sprzęt do usg to naprawdę sprzęt :p nie jakieś małe monitorki ze się trzeba obracać tylko czy gabinet do tego przystosowany. Te aparaty w placówkach tez są ok moim zdaniem, ale po wizycie w szpitalu chciałabym chodzić tylko tam :p a że boje się trochę szpitali na NFZ to co raz poważniej rozważam czy tam nie rodzic :p

Do góry