reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Z tego co czytałam to często nie daje żadnych objawów a jest niebezpieczna dla dziecka, widocznie Niemcy bardziej się jej boją niż toksoplazmozy skoro chlamydia jest wykonywana rutynowo a toksoplazmoza wedle "życzenia" pacjentki
Ja na tokso mam dostac skierowanie za tydzień jak bedzie wszystko na usg, narazie mam grupe krwi przyniesc i porobic wstepnych malo badań, moze chce zebym na raty to robila a nie odrazu wszystko na hura, tez bym tak wolala

Ja na tokso mam dostac skierowanie za tydzień jak bedzie wszystko na usg, narazie mam grupe krwi przyniesc i porobic wstepnych malo badań, moze chce zebym na raty to robila a nie odrazu wszystko na hura, tez bym tak wolala
Ja się właśnie zdziwiłam podczas pierwszej wizyty, bo bylam tylko potwierdzić ciążę a od razu pełen pakiet badań krwi, waga, ciśnienie, choć było tak wcześnie

Kochana, nic się nie przejmuj, ja na drugiej wizycie dostałam skierowanie na prenatalne i na usg i miałam takie, wow, to już ? Tak szybko ? :D
Zleci, twoja wizyta też już niedługo :) a jak w końcu się umowilas do ginekologa czy do szpitala ?
Do ginekologa, udało mi się ustrzelić wizytę u lekarza, który ma same dobre opinie. I kiedyś jak byłam u niego na wizycie to przede mną miał pacjentkę w ciąży i na bank robił jej usg bo jeszcze sprzęt był odpalony. Więc liczę na to, że trafię na gabinet w którym będzie usg i mi też od razu zrobi 😁

Ja się właśnie zdziwiłam podczas pierwszej wizyty, bo bylam tylko potwierdzić ciążę a od razu pełen pakiet badań krwi, waga, ciśnienie, choć było tak wcześnie
Dużo zależy od lekarza. Mi ta lekarka z przypadku nic nie mówiła, żadnych badań, bo dla niej było oczywiste, ze poronie. A ten na raty mi daje, ale z racji, ze ja nie lubie pobierania krwi, dla mnie to dramat, boje sie igieł to dziękuję bardzo, mniej ze mnie pobiorą na raz. 😅 u nas zazwyczaj jest tak, ze musi być echo serca dają już skierowanie na badania,niestety różnie może być i tak, bo to wczesny etap, ale trzeba być dobrej myśli. A ty w ktorym tyg bylas ?

Do ginekologa, udało mi się ustrzelić wizytę u lekarza, który ma same dobre opinie. I kiedyś jak byłam u niego na wizycie to przede mną miał pacjentkę w ciąży i na bank robił jej usg bo jeszcze sprzęt był odpalony. Więc liczę na to, że trafię na gabinet w którym będzie usg i mi też od razu zrobi 😁
No to na pewno, przecież to by było bez sensu gdyby nie zrobił. Musi wiedzieć czy wszystko ok i dobrze umiejscowione także trzymam kciuki ! Moja lekarka pytała czy robiłam beta hcg i potem przeszła do usg odrazu :) który to tydzień u ciebie ?

reklama

Ja bym na zawał zeszła idąc na 2 wizyty, usg i zwykla wizyta. 😅

Do góry