reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny, wyszłam od ginekologa. Udało mi się o 17 zrobić betę i po godzinie miałam wynik - ponad 3400.
Ginekolog mnie przebadała i powiedziała, że na razie pęcherzyk na 7 mm i ona żadnej krwi nie widzi. Pęcherzyk jest tak mały, że nie może nawet określić, który to tydzień i poleca mi pójść do ginekologa za co najmniej tydzień. Przepisała mi też duohaston, ale dwa razy dziennie.

Martwi mnie bardziej wzrost bety, który zahamował, ale jak to stwierdziła ginekolog: na tak wczesnym etapie nie mamy na nic wpływu.

Dziewczyny, wyszłam od ginekologa. Udało mi się o 17 zrobić betę i po godzinie miałam wynik - ponad 3400.
Ginekolog mnie przebadała i powiedziała, że na razie pęcherzyk na 7 mm i ona żadnej krwi nie widzi. Pęcherzyk jest tak mały, że nie może nawet określić, który to tydzień i poleca mi pójść do ginekologa za co najmniej tydzień. Przepisała mi też duohaston, ale dwa razy dziennie.

Martwi mnie bardziej wzrost bety, który zahamował, ale jak to stwierdziła ginekolog: na tak wczesnym etapie nie mamy na nic wpływu.
Czyli trzeba być dobrej myśli 😊✊✊

Cześć dziewczyny!
U mnie dziś beta 201. Cykle mam takie mało regularne bo od 28-37 dni. Urodziłam syna w czerwcu 2020, okres dostałam w styczniu i tak miałam go mniej lub bardziej regularnie… wiec ciąża raczej wczesna. Trochę mnie martwi beta ze za niska, ale w sumie skoro wczesna ciąża to chyba ok? Prawdopodobnie minęło 2 tyg od zapłodnienia z moich obliczeń. W środę zrobię kolejne badanie bety czy jest przyrost, ale jakoś przeżywam… z synem robiłam jakoś bete ok 6 tyg i była ponad 5000… ale tez wtedy miałam bardziej regularne cykle i jednak później wtedy test zrobiłam.

To nadal trzymam kciuki aby na kolejnej wizycie był już piękny zarodek z serduszkiem❤️ Będziesz powtarzać betę?

Cześć dziewczyny!
U mnie dziś beta 201. Cykle mam takie mało regularne bo od 28-37 dni. Urodziłam syna w czerwcu 2020, okres dostałam w styczniu i tak miałam go mniej lub bardziej regularnie… wiec ciąża raczej wczesna. Trochę mnie martwi beta ze za niska, ale w sumie skoro wczesna ciąża to chyba ok? Prawdopodobnie minęło 2 tyg od zapłodnienia z moich obliczeń. W środę zrobię kolejne badanie bety czy jest przyrost, ale jakoś przeżywam… z synem robiłam jakoś bete ok 6 tyg i była ponad 5000… ale tez wtedy miałam bardziej regularne cykle i jednak później wtedy test zrobiłam.
Mi zawsze lekarz mówił że, na początku jest ważny przyrost😊

reklama
To nadal trzymam kciuki aby na kolejnej wizycie był już piękny zarodek z serduszkiem❤️ Będziesz powtarzać betę?

Zastanawiam się właśnie. Co lekarz, to inna opinia. Ta lekarka stwierdziła, że betę robi się tylko raz, żeby potwierdzić ciążę.
Planowałam zrobić betę w środę, bo akurat będę jeździć po mieście, to może...

Do góry