reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

Nie będę ukrywać że wlasnie od kilku dni zaczełam wiecej pezegladac forum i sie okazuje ze nawet w 8 tygodniu mozna sie dowiedziec ze jajo plodowe jest puste a objawy ciazy nadal sie utrzymuja. O wielu z tych rzeczy nawet nie wiedzialam a nawet jak wiedzialam to myslalam ze sa statystycznie bardzo rzadkie.
Czytajac internety zaczynam przymierzac do siebie te wszystkie historie ajkby nie wiadomo jak bylo to czeste i prawdopodobne.
Bardzo sie utożsamiam z tym co wlasnie napisałyście.
Jak teraz przeczytalam co napisalas to uświadomiłam sobie że bede sie trzymac wiedzy lekarza, swojej intuicji, wsparcia męża i Waszego a odcinam sobie przegladanie internetów bo to zabija we mnie radosc z tego na co tak czekałam.
A to do mnie takie niepodobne... jednak ciaza zmienia myslenie 😜

Zgadzam się z Tobą w 100% i mam dokładnie takie same odczucia! Wczesniej nawet nie wiedziałam że są takie historie a teraz człowiek się nakręca że a co jak pojde na USG i lekarz powie te słowa.. szok jak to działa na nas i odbiera radość a potęguje obawy i mega strach.
100% prawdy w tym co mówisz. Dobrze, ze nie tylko ja mam takie odczucie w tym temacie a jednak jest nas więcej 🙂 w grupie siła i do przodu 🍀✊

reklama
dziewczyny potrzebuje porady

1 beta 19.08 46,6
2 beta 21.08 153 (termin @)

przyrost wyglada ok ale wczoraj po poludniu po becie miałam lekkie plamienie (na papierze) czy miałyście taką sytuację w terminie @?
zbadać jutro znowu przyrost? może progresteron jest niski? czekać cierpliwie na rozwój sytuacji?
jak pisałyście w poprzednich postach czytając historie niektórych dziewczyn ciężko się nie nakręcać 🙃

pierwsza ciąża, 26lat

1 beta 19.08 46,6

przyrost wyglada ok ale wczoraj po poludniu po becie miałam lekkie plamienie (na papierze) czy miałyście taką sytuację w terminie @?
zbadać jutro znowu przyrost? może progresteron jest niski? czekać cierpliwie na rozwój sytuacji?
jak pisałyście w poprzednich postach czytając historie niektórych dziewczyn ciężko się nie nakręcać 🙃

pierwsza ciąża, 26lat
Ja Teraz plamilam w terminie @. I zbadalam prog i tez nie jest za wysoki

1 beta 19.08 46,6

pierwsza ciąża, 26lat

Zgadzam się z Tobą w 100% i mam dokładnie takie same odczucia! Wczesniej nawet nie wiedziałam że są takie historie a teraz człowiek się nakręca że a co jak pojde na USG i lekarz powie te słowa.. szok jak to działa na nas i odbiera radość a potęguje obawy i mega strach.
100% prawdy w tym co mówisz. Dobrze, ze nie tylko ja mam takie odczucie w tym temacie a jednak jest nas więcej 🙂 w grupie siła i do przodu 🍀✊
Powiem Wam, że ja to nawet wczoraj sobie nieźle popłakałam przez te niespokojne myśli... Jeszcze jak mnie wyjątkowo bolały opuszki palców od glukometru, a wstrzyknięcie insuliny było wyjątkowo bolesne, to już nie dałam rady 😭 Na szczęście mąż mnie wspiera i cały czas powtarza, że tym razem musi być dobrze (w lutym straciliśmy córeczkę) i razem odganiamy czarne myśli. Wszystko okaże się za dwa tygodnie, to będzie pierwsze USG, 8 tydzień, ale niby dlaczego nie ma być dobrze😊🤗 Przecież tyle cudownych maluszków rodzi się na świecie, że i my wkrótce przytulimy naszego Skarbeczka♥️♥️♥️🥰🥰🥰 Myślmy pozytywnie 🤗

reklama

1 beta 19.08 46,6

pierwsza ciąża, 26lat
Plamienia się zdarzają. Ale zawsze najlepiej skonsultować z lekarzem. Bądź dobrej myśli 😊

Do góry