reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Hej dziewczyny 🌺
W tych internetowych kalkulatorach do liczenia przyrostu bety, nawet jak próbuję przeliczyć sobie wzrost 72h, to i tak pokazuje średnią na 48h.
Jutro chciałabym zrobić ostatnią betę przy okazji kilku badań na tarczycę i nie wiem jak to interpretować.
Mimo tego, że podam wynik na 72h, to przyrost w tych kalkulatorach powinien być min.66%, a nie 114%?

reklama
Hej dziewczyny 🌺
W tych internetowych kalkulatorach do liczenia przyrostu bety, nawet jak próbuję przeliczyć sobie wzrost 72h, to i tak pokazuje średnią na 48h.
Jutro chciałabym zrobić ostatnią betę przy okazji kilku badań na tarczycę i nie wiem jak to interpretować.
Mimo tego, że podam wynik na 72h, to przyrost w tych kalkulatorach powinien być min.66%, a nie 114%?

Spróbuj tutaj może: Link do: hCG Levels Chart and Calculator | babyMed.com
Można wpisać ile godzin minęło od jednego badania do drugiego.

Ja strzelilam z 5 i na kazdym ledwo widoczna kreska, po 3 dniach przyrost bety i wtedy test robilam i wyszla juz mocna.
Ja też narobilam tych testów jak głupia, tłumaczę to tym że to moja pierwsza wyczekana ciąża i chciałam się nacieszyc widokiem robiącej się 2 kreski 😂😂tu test przy becie 706

Załączniki

• IMG_20210816_170758.jpg
    IMG_20210816_170758.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 84
Jak tam dziewczyny samopoczucie?
Mnie złapało jakieś przeziebienie, rano jestem jak fabryka flegmy i ratuję się płukankami z sody oczyszczonej na gardło i wodą morską do nosa, ale chyba dzisiaj spytam w aptece czy w ciąży mogę dostać jakieś leki. Dobrze, że chociaż nie mam temperatury.

Dodatkowo w sobotę mamy wesele i jeszcze nie wiem czy mąż ze mną pojedzie, bo w sobotę ma turbo ważne wdrożenie w pracy, które miało być tydzień wcześniej, ale nie wie jeszcze o której godzinie, a jechać z laptopem to bez sensu, lepiej żeby został jeśli będzie wieczorem. 🙄

Hejka. Też zgłaszam się do kwietniowych mam niespodziewanie. W tamtym tygodniu zrobiłam test ciążowy i tylko dlatego, że mnie coś tknęło i wróciłam się do kasy w aptece. Wyszły dość wyraźnie kreski, a przed tym dość długo czułam się jakbym miała dostać okres. Najdziwniejsze jest to, że udało się zajść w ciążę w okresie największych wahań hormonalnych , w niedługim czasie przeszłam z nadczynności tarczycy do niedoczynności. W momencie robienia bety miałam rekordowe TSH coś około 13,56 :o . Na dodatek karmię piersią prawie 7 miesięcznego głodomora, który w nocy potrafi jeść co 2 godziny ;D dzisiaj na USG widać było pęcherzyk ciążowy w macicy, prawdopodobnie 5 tydzień. Ładny przyrost bety z 300 w czwartek na 2100 w poniedziałek. W związku z tym, że mam nieciekawe te hormony chciałam jak najszybciej odwiedzić ginekologa i endokrynologa. Byłam jeszcze wcześniej nawet u jednej pani ginekolog , która mnie postraszyła ciążą pozamaciczna. Okazało się, że po prostu beta była za niska , żeby coś zobaczyć , a ta dziwna struktura , którą zobaczyła, to był wg mojej obecnej pani doktor ślad po owulacji ... Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku . Ciąża się rozwija, mam nadzieję, że biorę odpowiednią dawkę hormonów . Dopiero się dowiem za jakiś czas.

Jak tam dziewczyny samopoczucie?
Mnie złapało jakieś przeziebienie, rano jestem jak fabryka flegmy i ratuję się płukankami z sody oczyszczonej na gardło i wodą morską do nosa, ale chyba dzisiaj spytam w aptece czy w ciąży mogę dostać jakieś leki. Dobrze, że chociaż nie mam temperatury.

Dodatkowo w sobotę mamy wesele i jeszcze nie wiem czy mąż ze mną pojedzie, bo w sobotę ma turbo ważne wdrożenie w pracy, które miało być tydzień wcześniej, ale nie wie jeszcze o której godzinie, a jechać z laptopem to bez sensu, lepiej żeby został jeśli będzie wieczorem. 🙄
Mnie złapało w piątek, z tym że u mnie to był zatkany nos i ból gardła. Ratuję się od piątku herbatą z goździkami, imbirem, miodem i duuuuużą ilością cytryny. Teraz już pozostał tylko przytkany nos po nocy a tak to jest okej 😊
Jeśli chodzi o samopoczucie to czuję się bardzo dobrze, jedynie w nocy przeokrutnie bolą mnie piersi. Ale za to mdłości które pojawiły się w poniedziałek szybko przeszły i mam nadzieję, że prędko nie wrócą ☺️

reklama
Do góry