reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Wlasnie to ona sama wyliczyła mi, ze to juz 6 tydzien z om, a usg pokazuje jak próbowałam zmierzyc pęcherzyk ze 5. Tak czy siak martwi mnie ten nieregularny kształt
@Chocolate1 u mnie na pierwszym usg też mam adnotację, że pęcherzyk ma nieregularny kształt - lekarz nie mógł przez to podać jego dokładnych wymiarów, ale mówił żeby się tym zupełnie nie przejmować. Było widać już wtedy ciałko żółtkowe i zarodek (5+5) więc totalnie to olałam.
Trzymam mocno kciuki, żeby u Ciebie na kolejnym usg też było wszystko dobrze widać! [emoji173]

reklama
@Chocolate1 u mnie na pierwszym usg też mam adnotację, że pęcherzyk ma nieregularny kształt - lekarz nie mógł przez to podać jego dokładnych wymiarów, ale mówił żeby się tym zupełnie nie przejmować. Było widać już wtedy ciałko żółtkowe i zarodek (5+5) więc totalnie to olałam.
Trzymam mocno kciuki, żeby u Ciebie na kolejnym usg też było wszystko dobrze widać! [emoji173]
Dziękuję podniosłaś mnie trochę na duchu... może szansa jest. U mnie tez jakby ciaza mlodsza albo sprzet slaby. W kazdym razie odczekam ten tydzień.

A jeszcze cie podpytam a ten ksztalt moze sie zmienic czy nie ?

Ja jestem po wizycie, niestety poki co tylko pęcherzyk ciążowy bez zarodka, bez pęcherzyka żółciowego. Uslyszalam, ze ma nieregularne kształty wiec roznie moze byc, a moze byc puste jajo. Kontrol mam za tydzien. Mam zalecone dalej leki do brania i mam lezec.
Trzymamy kciuki, zeby wszystko bylo ok . To bedzie dlugi tydzien ❤️
Cześć dziewczyny 😊 Witam się z Wami i nieśmiało dołączam, jeśli pozwolicie 😉 U mnie 6t+1d wg OM. Jesteśmy z mężem po jednej stracie w lutym. Teraz w lipcu dwie kreski, rosnąca beta i radość mieszana ze strachem. Wizyta u doktor 6 września, zatem też późno, ale co ma być, to będzie. Na razie sporo leków: progesteron, sterydy, metformina, Zaax... Czekanie jest trudne, ale pozostaje wiara, że będzie dobrze 🤗
Witamy :)

A jeszcze cie podpytam a ten ksztalt moze sie zmienic czy nie ?
Tydzien później miałam kolejne usg u innego mega specjalisty z certyfikatami i nie mówił nic o kształcie (ja też nie dopytywałam, bo nie wiedziałam że ten nieregularny kształt może wskazywać coś złego). Wręcz przeciwnie, mówił że wszystko jest OK, a najważniejsze było że serduszko już biło i dzidzia dobrze rosła :) jutro mam kolejne usg (u 3 lekarza [emoji2]) więc o to dopytam [emoji846]

Dziewczyny moje pytanie z wyzej ucielko. Czy ktoras z Was miala obnizona wartosc plytek krwi na badaniu krwi ? Bo jak czytam google to juz mam czarne scenariusze.

Dziewczyny moje pytanie z wyzej ucielko. Czy ktoras z Was miala obnizona wartosc plytek krwi na badaniu krwi ? Bo jak czytam google to juz mam czarne scenariusze.

Nie można interpretować pojedynczego wyniku w morfologii krwi w izolacji od innych :) Mam tę samą przypadłość więc wiem co mówię bo już nie raz google mnie uśmiercał. Umów się na konsultację z lekarzem :)

Tydzien później miałam kolejne usg u innego mega specjalisty z certyfikatami i nie mówił nic o kształcie (ja też nie dopytywałam, bo nie wiedziałam że ten nieregularny kształt może wskazywać coś złego). Wręcz przeciwnie, mówił że wszystko jest OK, a najważniejsze było że serduszko już biło i dzidzia dobrze rosła :) jutro mam kolejne usg (u 3 lekarza [emoji2]) więc o to dopytam [emoji846]

O fajnie by bylo gdybys spytala. Dziękuję 😍 moze w takim razie zmotywuje mnie twoja sytuacja, ze wszystko sie udalo. 🥰

reklama
Do góry