reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny. Dawno mnie nie było, więc nawet nie próbuję Was nadrobić 😅 Przychodzę do Was z pytaniem. Czy któraś z Was miewa w ciąży migreny? Jakoś tydzień temu miałam bardzo silny atak, zanik części pola widzenia, drętwiały mi ręce, nie mogłam się wysłowić, wymiotowałam i była generalna masakra. Trwało to dobre kilka godzin. Położna powiedziała że to mogło być wywołane stresem bo dzień wcześniej faktycznie bardzo się zdenerwowałam a dodatkowo tego dnia miałam powtórne badanie połówkowe więc martwiłam się czy tym razem uda się w 100% zbadać dzidzię. Od tamtego momentu przyszła jeszcze dwa razy bez żadnego konkretnego powodu. Leczyłam się kiedyś na migrenę, więc myślałam że już więcej nie będę musiała się z nią męczyć a tu niespodzianka :( Jeśli któraś z Was też to przechodzi, jak sobie radzicie bez możliwości wzięcia jakichkolwiek leków? To życie w ciągłym strachu że za chwilę znowu może wrócić mnie wykończy 🥺
Ja miałam migreny w poprzednich ciążach i tylko sen w cichym, ciemnym pokoju mi pomagał no i unikanie stresów.
W tej ciąży jeszcze nie miałam i oby nie było.

Dziewczyny czy była któras z was teraz na leczeniu kanałowym? Jak jest ze znieczuleniem ? I jak wygląda to cenowo? Bo ponoć w ciąży przysługuje za darmo

@Wolfgirl bardzo się cieszymy 🥰🥳🥳
Byłam ostatnio u dentysty, ale prywatnie. Robiłam dwa zęby ale bez znieczulenia. Podobno jakieś znieczulenie w ciąży można dostać, ale nie wiem czy każdy gabinet ma takie. Musi być chyba bez jakiegoś składnika.
Musisz podzwonić i się popytać.

Dobre wieści wiek ciąży się unormował.❤️❤️ Moje różańce zadziałały. Różnica 3 dni ❤️❤️❤️
Super bardzo się cieszymy 😘😘😘😘

A co u nas.
Od świąt mało śpie, w drugi dzień świąt spędziłam 3,5godz u weterynarza. Niby zapalenie od zębów dostał ósmy leki zero poprawy. Więc we wtorek znowu wizyta ale u innego weta i inne widzi powody, dostał ósmy inne leki i jest trochę lepiej, jutro znowu wizyta u wet. A na dodatek dzisiaj z młodym byłam w dwóch przychodniach nikt nas nie chciał przyjąć z bólem zęba 😞( a on z bólu aż plakał) nasza na nfz też nie ma miejsc. W końcu po 10 telefonach po różnych miejscach udało się prywatnie. Nie dawno wrocilismy. Okazało się że zepsuty ząb od dołu który był plombowany u naszej :😞 i nie wiadomo czy kanałowo nie będzie trzeba 🥺 za 2-3tyg się okaże.
I jeszcze od dwóch dni łapią mnie w środku nocy skurcze łydek 🥺🥺 tak krzyczę z bólu aż mąż się budzi, ale za to masuje mi nogi. Dzisiaj nie mogłam się do położonej dodzwonić ale jutro dalej będę próbować - żeby mi powiedzieli jakie dawki magnezu mam brać.
Także jakoś ta końcówka roku nie za dobra 😞

reklama
Do góry