reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Miałam to samo. Tydzień po porodzie na wadze 2kg mniej tylko. A kilka dni po porodzie chodziłam taka opuchnięta że w życiu tak nie wyglądałam. Twarz jak balon, nogi jak stara babka, masakra jakaś😅

tylko 2 kg na minusie po porodzie ? Faktycznie wolno.. waga samego dziecka, łożysko.. płyny itd... to 7 kg... hmmm

reklama
Zdaje się że nie tylko ja jestem słodyczowym potworem😅 codziennie musiałam zjeśç po obiedzie coś słodkiego. Czasem zdarzało się i przed obiadem. Teraz gdzieś mi te ciągotki przeszły, chociaż nie moge też powiedzieć że nie jem słodyczy. W pierwszej ciąży też miałam chwilowe odrzucenie od słodyczy, ale za to pod koniec musiałam raz w tygodniu zjeść duże tofifee, zawsze na weekend mi mąż kupował😂 wtedy miałam w dzień porodu 13kg na plusie. Ciekawe ile będzie teraz🤔
Oj ja mam to samo🙈jak zawsze wolalam slone przekaski-chipsy to moja slabosc od dawna... tak teraz moga lezec otwarte i w ogole nie chce mi sie nawet sprobowac. Za to slodkie....🤦🏽‍♀️

Dziewczyny jakie herbaty pijecie?
Bardzo unikacie tych z hibiskusem?
Poszłam w ziółka, mięta, melisa, rumianek. Oczywiście czyste, ale też i smakowe, np. Meliska z pomarańcza z lidla jest super. O i roibos, w Lidlu też fajny pomarańcza cynamon. Od czarnej herbaty mnie odrzuca od kilku dni, a tak ją kocham 😭 co do hibiskusa. Jak mam ochotę to wypije, nie unikam. Ale ostatnio mi chemia waliła moja ulubiona malinowa 😂 jedyne czego nie pije to zielona herbata.

13 kg to ładna waga😉 ja miałam ostatecznie jakies 15-16kg😕 nie zapowiadało sie, ze tak wyjdzie, ale na sam koniec po prostu kilogramy same sie pojawiały, może woda nie wiem... w każdym razie urodziłam 10 dni po terminie, były upały, wiec może i woda. Ale o dziwo spuchnięta nie byłam, dopiero po wyjściu ze szpitala, po kroplowkach wyglądałam jakbym chlala przez 2 tygodnie i po urodzenie dziecka 4kg, stanęłam na wagę, a tam tylko 2 kg mniej😂 poryczalam sie aż.
Ja prawie 25kg w dzien porodu... a bylam tak opuchnieta, ze az ust nie umialam domknac. Normalnie jak bym sobie za duzo botoksu zaaplikowala:p stopy jak balony... tylko jedne klapki umialam na nie wcisnac(a normalnie zawsze wszystkie buty mam z luzne)... na szczescie po porodzie wszystko zaczelo schodzic.

Poszłam w ziółka, mięta, melisa, rumianek. Oczywiście czyste, ale też i smakowe, np. Meliska z pomarańcza z lidla jest super. O i roibos, w Lidlu też fajny pomarańcza cynamon. Od czarnej herbaty mnie odrzuca od kilku dni, a tak ją kocham 😭 co do hibiskusa. Jak mam ochotę to wypije, nie unikam. Ale ostatnio mi chemia waliła moja ulubiona malinowa 😂 jedyne czego nie pije to zielona herbata.
Dziewczyny nie ma co brav do glowy... nawet jak jest hibiskus... to umowmy sie-ile go tam moze byc w herbacie? Jak czytam czesto w sklepie sklady herbat, to wiekszosc owocowych ma jakies 30%owocow w sobie i to z tych niby “lepszych”, to samego hibiskusa ile bedzie 2%?:p jezeli nie jest to jedyny plyn jaki sie pije w ciagu dnia, to mysle, ze nie ma co panikowac:)

tylko 2 kg na minusie po porodzie ? Faktycznie wolno.. waga samego dziecka, łożysko.. płyny itd... to 7 kg... hmmm
No ja byłam w totalnym szoku i sie załamałam. Baby blues oczywiście dodatkowo i ryk murowany😂 u mnie na to miało wpływ zatrzymanie wody w organizmie. Miałam cc i dużo kroplówek i chyba one to spowodowały. Przez ciąże nie puchlam, a po ciazy dramat. W lustro patrzeć nie mogłam, bo za przeproszeniem morda cała pognieciona i opuchnięta😜 jeszcze wtedy były wrześniowe upały, wiec to pewnie tez nie sprzyjało i tez pociłam sie nienaturalnie. Ale jakoś 3 miesiące po ciazy weszłam w swoje spodnie, mimo ze zostały mi jakies 3 kg na plusie. Przy zajściu w druga ciąże miałam 2 kg na plusie wzgledem wagi sprzed pierwszej ciazy. Ale nie ma co ukrywać, nie robiłam tez nic, żeby ta waga spadła😜

Dziewczyny nie ma co brav do glowy... nawet jak jest hibiskus... to umowmy sie-ile go tam moze byc w herbacie? Jak czytam czesto w sklepie sklady herbat, to wiekszosc owocowych ma jakies 30%owocow w sobie i to z tych niby “lepszych”, to samego hibiskusa ile bedzie 2%?:p jezeli nie jest to jedyny plyn jaki sie pije w ciagu dnia, to mysle, ze nie ma co panikowac:)
A ja w domu właśnie mam same takie gdzie tego hibiskusa od zarąbania 😂 ale tak mało ich piję, że nie mam strachu 🙂

Ja prawie 25kg w dzien porodu... a bylam tak opuchnieta, ze az ust nie umialam domknac. Normalnie jak bym sobie za duzo botoksu zaaplikowala:p stopy jak balony... tylko jedne klapki umialam na nie wcisnac(a normalnie zawsze wszystkie buty mam z luzne)... na szczescie po porodzie wszystko zaczelo schodzic.
No woda w organizmie daje duuuzo kilogramów. Pisałam przed chwila o tym jak spuchlam po porodzie. Wiec to naprawdę spokojnie ponad 5kg musiało ważyć. Dziecko ważyło 4kg, wody płodowe, łożysko... pewnie z 8kg powinno zejść, a tu zeszło tylko 2 kg właśnie przez spuchnięcie...
Dlatego wkurzają mnie pytania o wagę. Od razu by podsumowali, ze 25 kg to bardzo przytyłaś, ale juz nie pomyślą, ze nabrałaś wody i potem Ci to szybko zeszło. Sa kobiety, które przytyją 12kg i potem np.3kg zostaną z nimi na zawsze.
Oczywiście nie mam na myśli pytań tu na forum, ale ludzie dają sobie prawo do takich pytań, żeby po prostu zagadać. Zamiast spytać „jak sie czujesz w ciazy?” To spytają:”a ile juz przytyłaś?” Aż miałoby sie ochotę spytać :”a ch.. cię to obchodzi?” Albo „a Ty ile ważysz”?

reklama
Nie ma co sie stresowac waga po porodzie:) najlepiej zwazyc sie dopiero po pologu. Dac sobie troche czasu-potem czlowiek niepotrzebnie sie doluje...
Dokładnie! Święte słowa! Także weźcie je sobie dziewczyny do serca! Ja po pierwszej ciazy nie miałam o tym pojęcia... myslalam, ze od razu wejdę na wagę i minimum 10kg mniej będzie😟 za dużo celebrytek epatuje w internecie swoimi cudownymi poporodowym figurami... trzeba dać sobie czas, 9 miesięcy sie rosnie, wiec w tydzień sie tego nie uda pozbyć

Do góry