reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

A ja chodzę wokół mojej puszki i się zdecydować nie mogę. Otwieram szafkę, patrzę, zamykam i w kółko 🤦‍♀️
Makrele tez mam ochotę i myśle nad tym wędzeniem. We wcześniejszej ciąży o niczym nie wiedziałam i byłam spokojna i szczęśliwa.
No ja tak samo, nawet by mi do głowy nie przyszło żeby takich rzeczy nie jeść, a tu pisały dziewczyny, ja wpisuje swojego tunczyczka a tu niespodzianka, bo ma rtęć, ale pisze ze te w konserwach to są z małych tuńczyków zresztą wiadomo ile tych tuńczyków tam jest w tej puszce, nie oszukujmy się 😜i tak go zjem😜

reklama
Dla mnie to trochę pozbawione logiki ale pewnie myślały nad tym tęższe mózgi niż ja.
Wiesz... zasada stara jak swiat. Jezeli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniadze😂 jak dziecko poslali na kwarantanne, to oboje rodzice(jezeli pracuja) byli zdrowi, uziemieni w domu i nalezalo im sie z zusu 100%wyplaty. Teraz jeden normalnie popyla do roboty, a drugi moze ewentualnie wziasc opieke, ktora jest 80%platna😛. Przy ilosci dzieci jaka w Polsce jest na kwarantannie to mega duze pieniadze.

@Patii_666
Dziwi mnie szczerze że opiekunki czy pedagodzy zaproponowali sami dwa razy w tygodniu :o
Bo mają tylko tak miejsce, od 2,5i tak bym musiał go dać bo od 4jest szkoła i wtedy jest przygotowanie żeby dzieci zagraniczne nie odstawały od holenderskich.. Bardziej chce teraz aby miał kontakt z dziećmi i językiem, trudno zobaczymy, od kwietnia mógłby czuć się odrzucony, dzidzia by się urodziła a on nagle do żłobka..

Wiesz... zasada stara jak swiat. Jezeli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniadze😂 jak dziecko poslali na kwarantanne, to oboje rodzice(jezeli pracuja) byli zdrowi, uziemieni w domu i nalezalo im sie z zusu 100%wyplaty. Teraz jeden normalnie popyla do roboty, a drugi moze ewentualnie wziasc opieke, ktora jest 80%platna😛. Przy ilosci dzieci jaka w Polsce jest na kwarantannie to mega duze pieniadze.
No i mi rozjaśniłaś w głowie😉

Dziewczyny, odbierałam właśnie wyniki moczu i mam bardzo liczne bakterie oraz leukocyty 50-70 😱😱 naczytałam się w internecie, że to jest bardzo poważna infekcja i się popłakałam az.. wizytę u lekarza prowadzącego mam dopiero w czwartek... Myślicie że powinnam jechać na ostry dyżur? Próbuje się dodzwonić do opieki nocnej ale cały czas zajęte 😠

Dziewczyny, odbierałam właśnie wyniki moczu i mam bardzo liczne bakterie oraz leukocyty 50-70 😱😱 naczytałam się w internecie, że to jest bardzo poważna infekcja i się popłakałam az.. wizytę u lekarza prowadzącego mam dopiero w czwartek... Myślicie że powinnam jechać na ostry dyżur? Próbuje się dodzwonić do opieki nocnej ale cały czas zajęte 😠
A nie masz możliwości kontaktu telefonicznego z lekarzem? Bo mi wyszły bardzo liczne bakterie w moczu i leukocyty 10-15. Zadzwoniłam do mojej Gin i wystawiłabym mi eRECEPTe na duomax i monural saszetki

Wal w jakąś teleporade i się uspokoisz... IP nie ma co raczej..

reklama
A nie masz możliwości kontaktu telefonicznego z lekarzem? Bo mi wyszły bardzo liczne bakterie w moczu i leukocyty 10-15. Zadzwoniłam do mojej Gin i wystawiłabym mi eRECEPTe na duomax i monural saszetki
Wal w jakąś teleporade i się uspokoisz... IP nie ma co raczej..
Dodzwoniłam się od opieki nocnej i lekarz zalecił mi, żebym wypiła 3 litry wody żeby się to wszystko wypłukało i 3 razy dziennie nospa i neofuragina, sok z żurawiny, mam powtórzyć w środę badania i jeśli się nie poprawią to wtedy antybiotyk.. trochę się uspokoiłam ale wiecie jak to jest , nie ma co czytać tych artykułów w internecie bo tam to oczywiście same najgorsze scenariusze 😉

Do góry