reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja jutro placuszki ziemniaczane przy piatku. Ja za to z samym cukrem, od dzieciaka tak jem 😊 ta odlozona wizyta o 8 dni uczy mnie mega cierpliwości bo od poczatku ciazy wizyty mam srednio co 10 dni bo najoierw byl sam pecherzyk, potem szybko wizyta zeby spr czy bije serduszko, potem mega nasuwal mnie brzuch z dołem plecow to szybko kontrola u nie mojego lekarza aby od ręki. I tak... Potem prenatalne.. A teraz mam czekania az 16 dni a dla mnie to juz mega duzo.. Mialam miec kontrolowana szyjke bo w 1 ciazy mialam porod w 33 tc przez szyjke.. 2 porod w 32 tc przez infekcje dróg rodnych.. Takze kontrole musze miec często. W tamtycg ciazach mialam srednio co 3 tyg ale cos nie na bardzo lekarzy trafialam bo posiewow nie chcieli robic a czulam ze coś jest nie tak i sie skonczyl9 jak juz pisalam

reklama
Hehe ja gulasz z karkówki robiłam wczoraj, a ja placki też uwielbiam że śmietana i cukrem, ale mój nie i wtedy trzeba robić koniecznie jakiś gulasz lub leczo i wtedy to się odechciewa tych placków 😂
A dzisiaj nie mam pojęcia co na obiad, jak nie wymyślę to też polecę na łatwiznę i zrobię spaghetti

Mamy małych dzieciaczków, czy wasze dzieci też są takie owsiki? Mój nie wysiedzi w miejscu nawet 5sekund, do tego wiecznie mnie męczy, ciągle mnie dotyka,ciagle się łasi, nawet jak się bawimy to i tak musi mnie chociaż noga dotknąć, jakby dalej był pępowina połączony 😂 a mi normalnie hormony buzują i mam dosyć, wiecznego jego dotyku, no wszędzie pchła jest ze mną wiecznie musi mnie dotykać, opierać, cokolwiek 🤦‍♀️🤷🏼‍♀️
Ja mam 3 latka i roczniaka. Wiem o czym mowisz;)

@sad1717 ja jem placki bez niczego :) Dawniej jadałam z samym cukrem. Za to mój musi mieć z gulaszem. Ja ogólnie nie lubię gulaszu, więc wolę bez, a poza tym gulasz rozmiękcza mi placki, a ja uwielbiam chrupiące :p Pamiętam jak na studiach chodziłam na stołówkę i jak były placki to zawsze z gulaszem i jak za każdy razem mówiłam, że chcę same placki to się mnie babki pytały, czym ja się chce najeść i zamiast gulaszu dawały mi dodatkowy placek 😂

@Patii_666 też się zastanawiam, czy młoda nie ma owsików, bo wierci się jakby sama była owsikiem, non stop w ruchu ;)

Dziewczyny a powiedzcie mi czy macie tak jak ja.. Czesto szczegolnie do poludnia mam mega zawroty glowy, chodzę jak pijana a cisnienie wtedy srednio 90/60. Wczoraj chcialam zagadac o tym z lekarz3m ale szans nie mialam. Kawa, jedzenie i duze ilości wody nie pomagaja. Lezenie tez nie

Mój brzdąc to nawet jak śpi to turla się po całym łóżku...co do dotyku to nie jest źle, potrafi się zająć sobą, nie chyba nie mamy tego problemu. Jedyne co to nerw mnie łapie jak mnie złapie za cyca - masakrator dla mnie.
Śpię z młodszym. Duze wyro a zawsze wpycha sie podemnie ze 20 razy w nocy musze go przekładać co wiadomo w ciąży proste nie jest

Dziewczyny a powiedzcie mi czy macie tak jak ja.. Czesto szczegolnie do poludnia mam mega zawroty glowy, chodzę jak pijana a cisnienie wtedy srednio 90/60. Wczoraj chcialam zagadac o tym z lekarz3m ale szans nie mialam. Kawa, jedzenie i duze ilości wody nie pomagaja. Lezenie tez nie
Ooo też tak parę razy miałam, i wtedy akurat byłam u położnej i ona sprawdziła ciśnienie a tam 100/60, mówiła żebym rosół sobie wtedy robiła, no ale mi to nie wychodzi, nagle się w rosół bawic😂

Śpię z młodszym. Duze wyro a zawsze wpycha sie podemnie ze 20 razy w nocy musze go przekładać co wiadomo w ciąży proste nie jest
Mam to samo - tatusia wygnał już dawno do innego pokoju, wyro 2m×2m a dla mnie często z 50 cm wolnego miejsca...mój nie wpycha się pode mnie ale kładzie się na mnie...ech...dzisiaj obudził mnie po 2ej w nocy żeby zrobić mi "pa pa" - dosłownie mnie obudził powiedział "pa pa" i pomachał rączką🤦🏻

U mnie dzisiaj gulasz i ziemniaki puree + jeszcze nie wiem czy ogórek konserwowy czy papryka, mięsko już się gotuje :)
A powiedzcie mi jak jecie placki ziemniaczane? U mnie koniecznie ze śmietaną i cukrem, mój się patrzy jak na UFO jak tak jem 😂
tylko śmietana i cukier !!!! Ewentualnie jogurt naturalny

U mnie naleśniki tylko na słodko. Na słono jedynie do krokietów albo buritto. U nas dziś spagetti :D w planach na ten tydzień tez mam placki ziemniaczane z sosem miesno grzybowym. Obudziłam się z bólem.gardła, a to zły znak bo u mnie każde przeziębienie się tak zaczyna. Oby mnie nie rozłożyło :(
to pij dużo wody i herbaty wiadomo cytryna miód. Ale tez jak mnie brało gardło to tez piłam gorąca wodę z wyciśniętymi sokami: grejpfrut pomarańcze cytryny imbir

reklama
Do góry