reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Tak tak pamiętam, że z 3.5 do 3 tak? :) no to tak chyba na tym etapie to tylko więcej odpoczywać i po tym wpisie Twoim to też zaczelam więcej odpoczywać :)
Aha no to faktycznie nieciekawie! Ale wszystko dobrze się zakończyło?
Mi się skróciła z 3,5 na 2,5 cm w ciągu 3 tygodni. Leżałam 2 tygodnie plackiem i wydłużyła się do 3 cm, dziecko niestety tak już leżało główką w dół i musiałam cały czas na siebie uważać. Ostatecznie urodziłam po trzech masażach szyjki i mega przeforsowaniu ( myłam podłogi, ćwiczyłam fitness itp) w ostatnim tygodniu ciąży ;) więc na koniec już tej szyjki nie szło tak łatwo skrócić i otworzyć ;)

reklama
Tu macie fajny wpis odnośnie metod przewidywania płci dzidziusia 😁 mimo to zawsze fajnie się pobawić 😁 mi w pierwszej ciąży nic się nie sprawdziło.. nie mogłam patrzeć na słodycze, wyglądałam świetnie a urodziła się córeczka, teraz mam kompletnie na odwrót i na 90% synuś 😊 jedyne co widzę to,że z małą miałam brzuch taki bardziej "rozlany", a teraz taki bardziej spiczasty
To ja mam teraz jak Ty słodycze nie ciągnie mnie, cera Ok, a 70% Córcia na USG ❤!

Mi się skróciła z 3,5 na 2,5 cm w ciągu 3 tygodni. Leżałam 2 tygodnie plackiem i wydłużyła się do 3 cm, dziecko niestety tak już leżało główką w dół i musiałam cały czas na siebie uważać. Ostatecznie urodziłam po trzech masażach szyjki i mega przeforsowaniu ( myłam podłogi, ćwiczyłam fitness itp) w ostatnim tygodniu ciąży ;) więc na koniec już tej szyjki nie szło tak łatwo skrócić i otworzyć ;)
O kurka nieźle, zapomniałam że szyjka może się wydłużyć :)
Ja miałam w 33tyg malutkie rozwarcie i też skrócona szyjkę poleżałam w szpitalu tydzień i urodziłam też po czasie z masażem szyjki balonikiem oxy itp
Pamiętam słowa lekarza, że te kobiety które mają gdzieś w 30 tyg już "rodzic" zawsze przenoszą 🤔🤔
no ta teoria mnie mocno zaskoczyła 😁 u mnie brak zgagi a chłopiec jest - ale tez jeszcze była teoria ze zgaga to włosy rosną
To bardzo ciekawa teoria z tym chłopcem 🤔🤔🤔 ja mialam okropna z moim synem teraz też mam okropna niby dziewczynka poki co ale jakoś moje przeczucia ostatnio szwankują i coś ostatnio myślę o chłopcu nawet mi się śnilo to dziś ze z dziewczynki zrobił się chłopak :)

To ja mam teraz jak Ty słodycze nie ciągnie mnie, cera Ok, a 70% Córcia na USG ❤!
Ja w ciąży z synem jadlam drożdżowki na potęgę, słodycze też nie były mi obce :) teraz nie mam zachcianek, nie ciągnie mnie do słodyczy nawet mam na nie zgage a w ciąży z synem mialam brzuch wielki i rozlany a teraz 🤔 nie mam brzucha, co się pochwalę ze mi się pokazuje to się chowa taki mały żartowniś 🤪🤪 na usg dziewczynka ale tak naprawdę dowiem się 1 grudnia bardziej 🙃 i ciekawe kto tam mieszka 🙃🙃🙃
Robilam kilka razy test obraxzkowy i zawsze kółeczko 🤪

reklama
Jestem chodzącym przykładem, że może się wydłużyć ;) a też czytałam, że to niemożliwe. Ale i na usg mu tak wyszło i po sprawdzeniu palcem, mówił, że trochę jest dłuższa niż oststnio ;)
Mój ginekolog sceptycznie podchodzi do wydłużenia się szyjki. Wiadomo, im dziecko i macica cięższe tym trudniej ma się szyjka.

Do góry