reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

To ja dziś po wizycie. Serduszko ładnie biło. USG 17 listopada

Załączniki

• IMG_20201022_120221.jpg
    IMG_20201022_120221.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 60
reklama
Ja szczepiłam 5w1 + pneumokoki +rotawirusy. Dodatkowo zmieniałam małemu szczepienie WZW B (pierwsze, które dostaje po porodzie) z EUVAX na Engerix.

Co to wgl jest i skąd wiesz ze nie masz przeciwciał? Ja nawet nie wiem 🤷🏼‍♀️🤔
W pierwszej ciąży na NFZ nikt mi tego nie badał, a teraz prywatnie lekarz zlecił no i wyszło, że nie przechodziłam. Naczytałam się, że 70% dzieci chodzących do żłobka/przedszkola to przechodzi, często bezobjawowo no i teraz strach lekki jest ;) mógł mi nie zlecać tych badań :D

a wy nie szczepicie dzieci na choroby zakaźne takie jak ospa, odra, czy świnka? 🤔 mój ma rok i jest na wszystko zaszczepiony, bo te choroby można złapać wszędzie, nie tylko w żłobku, czy przedszkolu
Tak na to szczepimy masz racje ale niektorzy nie szczepia,no i np na ospew wietrzna tez tu sie nie szczepi obowiazkowo.pamietam jak filipinka z mojej pracy panikowala ze ona w ciazy a moze zlapac ospe a nigdy nie miala

My szczepiliśmy 6w1 i trochę żałowałam teraz będę szczepić 5w1
No ale temat szczepień jest jak temat karmień piersia i porodów ile ludzi tyle opinii :)
no mój synek też miał te 5w1 właśnie i ogólnie ma szczepienia na wszystko poza grypą, ale u mnie moja mama szczepi dzieci w naszej całej rodzinie, więc mam do niej zaufanie i wiem, że krzywdy by nie zrobiła nikomu 😊

Tak na to szczepimy masz racje ale niektorzy nie szczepia,no i np na ospew wietrzna tez tu sie nie szczepi obowiazkowo.pamietam jak filipinka z mojej pracy panikowala ze ona w ciazy a moze zlapac ospe a nigdy nie miala
no my mamy to szczęście, że u nas to pilnuje tego moja mama, bo jest pielęgniarką i szczepi od lat, także tylko dzwoni, że trzeba przyjechać z małym na szczepienie 😉 no i plus dzięki temu też taki, że nie płacimy za szczepienia, a wiem, że nie jest to tania "rozrywka"

Polskie Towarzystwo ginekologiczne nie rekomenduje tego badania, dlatego mi lekarz Luxmedzie nie zleciła, mimo ze mam w pakiecie i prosilam, ale nie ma ich karcie ciąży, ale lekarka prywatna jak najbardziej zlecila. Nie chorowalam nigdy, nawet nie wiem do końca co oznacza i jak sie zarazić 🤷‍♀️, oprocz od dzieci.
Ja w ogóle o tym nie słyszałam 🤷‍♀️ Zresztą tyle tego jest, że głowa mała...

reklama
Do góry