Gisiaczek 86
Fanka BB :)
3.11.. Dłuży mi się strasznie.. A wcześniej tak nie byłoA kiedy wizyta? Ja za tydzień a już tez sie nie moge doczekać.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
3.11.. Dłuży mi się strasznie.. A wcześniej tak nie byłoA kiedy wizyta? Ja za tydzień a już tez sie nie moge doczekać.
Chodziło o wymiar 26 dni urlopu a nie o zwolnienia lekarskie.
tez o to mi chodziło. Miałam na myśli ze jak ludzie sami stają w obliczu takiej sytuacji ( a wcześniej mieli odmienne zdanie) to nagle okazuje się ze to prawo jest ok bo chroni ich samych. Ja mam taka sytuacje w bliskim otoczeniu a mianowicie przeciwniczkę invitro - i w momencie kiedy sama stanęła przed faktem problemu z ciąża to nagle sama jest już po dwóch próbach. W rozmowie ze mną przyznała się ze się teraz wstydzi za to co robi. A ja uważam ze nie ma w tym wstydu jeśli człowiek walczy o dziecko i o własne szczęście. Także ja rozumiem ze to są zawsze ogromnie trudne wybory tylko niech one będą naszymi wyboramiW sieci zawsze jest głośno gdy chodzi o kontrowersyjne tematy. Ja spokojnie sobie czekam bo nie wierzę że to przejdzie.
Tu właśnie chodzi o to by mieć wybór. Ja np nie wiem jak bym postąpiła w pewnych wypadkach ale chcę mieć wybór.
Nie wierzę jednak by ta ustawa przeszła więc spokojnie sobie żyję.
ja właśnie tez nie mam przeciwciał. A czytałam ze ok. 60% / 80% populacji przechodziło cytomegalie. To gdzie ja się chowałam ?! Ale fakt tez czytałam ze często od dzieci można się zarazić :/ mnie lekarz od razu uczulał ze mam uważaćTeż bym swojego najchętniej posłała do żłobka.. widzę jak się że mną nudzi w domu i jak uwielbia inne dzieci... Ale okazuje się, że nie mam przeciwciał na cytomegalie, bo tego nigdy nie przechodziłam i tyle się na ten temat naczytałam, że teraz się boje żłobka ...
To się robi w tych wszystkich badaniach napoczatku ciąży?ja właśnie tez nie mam przeciwciał. A czytałam ze ok. 60% / 80% populacji przechodziło cytomegalie. To gdzie ja się chowałam ?! Ale fakt tez czytałam ze często od dzieci można się zarazić :/ mnie lekarz od razu uczulał ze mam uważać
to jest zwykle przeziębienie. Tzn. Takie są objawy u osób dorosłych i nie jest groźne. Ale jeśli się zachoruje w ciąży to jest groźne dla dziecka. Robią się wyniki z krwi i oznacza przeciwciała tak jak przy różyczce i toxo. Alee spokojnie ja czytałam dużo intymności forach i no tez niebiescy tak łatwo się zarazić. Zreszta od wieków kobiety maja dzieci i są w ciąży i nie jest to aż tak powszechne. No ale trzeba uważać. Z tego co tez JesCze czytałam to nie każdy lekarz zleca to badanie.Co to wgl jest i skąd wiesz ze nie masz przeciwciał? Ja nawet nie wiem
No właśnie czytam teraz z zaciekawieniem to, co piszecie bo ja nie miałam zleconego tego badania.to jest zwykle przeziębienie. Tzn. Takie są objawy u osób dorosłych i nie jest groźne. Ale jeśli się zachoruje w ciąży to jest groźne dla dziecka. Robią się wyniki z krwi i oznacza przeciwciała tak jak przy różyczce i toxo. Alee spokojnie ja czytałam dużo intymności forach i no tez niebiescy tak łatwo się zarazić. Zreszta od wieków kobiety maja dzieci i są w ciąży i nie jest to aż tak powszechne. No ale trzeba uważać. Z tego co tez JesCze czytałam to nie każdy lekarz zleca to badanie.
dokładnie tez nie zgłębiłam tego ale w Polsce do tej pory obowiązuje prawo ze tylko po potwierdzonym wyniki amiopunkcji jest możliwość terminacji ciąży. I tu chodzi o to ze tego chcą również zabronić. Nie ma możliwości wykonać przerwania ciąży na życzenie w Polsce i może tak niech zostanie. Ale w obliczu wad i zagrożenia życia już tak.Nie mam zielonego pojęcia. Nie zgłębiałam tematu. Przytoczyłam jedynie treść news’a, który mi wyskoczył.
Ja bym sie wstrzymala osobiscie z przedszkolem ze wzgledu na chorobyHejka dziewczyny, my byliśmy wczoraj w żłobku do którego może dać małego, tylko dwa razy w tygodniu na 4-5 godzin, no i wszystko fajnie pomyśleliśmy że będzie miał kontakt z dziećmi i wgl,a od kwietnia będzie mógł cały tydzień już chodzić jako przygotowanie pod szkołę, ale oczywiście w nocy naszlo mnie pytanie, czy to dobry pomysł puszczać go w listopadzie? Przecież jest sezon na grype i covida, on nigdy wcześniej nie był w żłobku, to jest chyba nie uniknione ze zaczną się choroby? Czy któraś miała że jej dziecko nie chorowało? Mój jeszcze ani razu nie był chory no ale nie był w żłobku.. I teraz mnie to męczy, czy to dobry moment na zaczęcie żłobka? Pomozcie