reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny ja będę pewnie jakiś czas mniej albo wcale nieobecna na forum , dziś zmarła moja teściowa i mąż mnie teraz potrzebuje,nie wiem jak dalej bedzie co tera będzie sama jestem przerazona tym co nas czeka :( dziewczyny jak jest z pogrzebem ?czy kobieta w ciąży może iść? Bo różnie się mówi :(ehh

Wyrazy współczucia :( trzymajcie się, co do pogrzebu to nie mam pojęcia co Ci poradzić niby się mówi że kobieta w ciąży na pogrzeb nie powinna iść ale ty zrobisz jak uważasz.

@Kamiśka :) sama wiesz, że to najlepsza decyzja dla Ciebie! Po Twoich wypowiedziach nie miałabym wątpliwości, że powinnaś iść. Mam wrażenie, że tylko to badanie Ciebie uspokoi, a jestem pewna, jak wszystkie tutaj, że badanie wyjdzie super!! Trzymaj się dzielnie! 😘

@Marynia88 bo właśnie takie rzeczy to tylko zabobony, a jest ich tyle, że człowiek ich wszystkich nie spamięta 😂 u mojego taty w pracy był kierowca, któremu jak przebiegł czarny kot drogę to się zatrzymywał i czekał aż przejadą 3 kolejne auta. A jak nikt nie jechał to zawracał i wolał jechać inną drogą 😂

@magnolia1505 Ty też się nie stresuj! Wszystko musi być dobrze!!

@Kamiśka :) sama wiesz, że to najlepsza decyzja dla Ciebie! Po Twoich wypowiedziach nie miałabym wątpliwości, że powinnaś iść. Mam wrażenie, że tylko to badanie Ciebie uspokoi, a jestem pewna, jak wszystkie tutaj, że badanie wyjdzie super!! Trzymaj się dzielnie! 😘

@Marynia88 bo właśnie takie rzeczy to tylko zabobony, a jest ich tyle, że człowiek ich wszystkich nie spamięta 😂 u mojego taty w pracy był kierowca, któremu jak przebiegł czarny kot drogę to się zatrzymywał i czekał aż przejadą 3 kolejne auta. A jak nikt nie jechał to zawracał i wolał jechać inną drogą 😂

@magnolia1505 Ty też się nie stresuj! Wszystko musi być dobrze!!
Mam nadzieję że to nie był kierowca autobusu😂😂😂

Mama Antosia bardzo współczuję i wiem co czujesz bo my jutro żegnamy teścia..... Ja na pogrzeb idę... Nie wyobrażam sobie nie iść.... Dziewczyny 8i6 lat bierzemy dzisiaj tylko na różaniec do kaplicy. Teściu zmarł w wieku 65 lat po ponad 2 latach walki z rakiem....😭
Eh.. Również wyrazy współczucia dla was,, dużo sił, 😥

Hej dziewczyny, mnie tak wczoraj głowa bolała ze musiałam wziąść paracetamol, naszczescie pomógł, czuje się do dupy od wczoraj, dziś niby lepiej ale czuję strasznie ciepły oddech i ogólne rozbicie, mam nadzieję że to zwykle przeziębienie,bo myślę że już by mnie rozłożyło co innego.. Pije kawkę i zabieram się za robienie tortu, tylko musimy polecieć do sklepu, 🤣, jak zrobię o ile nie zmienie planu to się pochwalę 🤩miłego dnia i trzymam kciuki za wizytujące i czekam na foocie bobasów u mnie zostały niecałe trzy tyg do polowkowego nie mogę się doczekać 😜

@Martxx1 przecież ja dopiero jutro 😂 tylko panikuję na zapas 😂

@Czarna 36 w sumie u mnie nigdy nie było problemu z urlopem, zawsze dało się iść na 2 tyg (co prawda przed trzeba było często posiedzieć). Ale jak potrzeba było wolnego to bez problemu. Mi teraz pasuje biuro, bo mogę wyjść kiedy chcę i odrobić kiedy chcę. Jak był lockdown to mogłam przychodzić albo na 14 albo na 16. Tym bardziej, że czasem z dnia na dzień dziecko chore i trzeba zostać w domu zanim mąż zorganizuje wolne. Ale z drugiej strony zawsze jest z tyłu głowy, że i tak to trzeba wszystko zrobić, no i nie można zachorować kiedy się chce 😂
Faktycznie, kuźwa teraz to mnie dopiero stres złapał haha 😜

Hej dziewczyny, mnie tak wczoraj głowa bolała ze musiałam wziąść paracetamol, naszczescie pomógł, czuje się do dupy od wczoraj, dziś niby lepiej ale czuję strasznie ciepły oddech i ogólne rozbicie, mam nadzieję że to zwykle przeziębienie,bo myślę że już by mnie rozłożyło co innego.. Pije kawkę i zabieram się za robienie tortu, tylko musimy polecieć do sklepu, 🤣, jak zrobię o ile nie zmienie planu to się pochwalę 🤩miłego dnia i trzymam kciuki za wizytujące i czekam na foocie bobasów u mnie zostały niecałe trzy tyg do polowkowego nie mogę się doczekać 😜
Czekam na fotke tego cudownego torta

reklama
Tu pracuje 4 rok, wcześniej bym sobie na to nie pozwoliła, ale moja Szefowa jest za dobra dla wszystkich, a później odbija się to na Niej i na nas. Prosty przykład- duża firma, pełne księgi i nagle przestają płacić. Miesiąc, drugi, trzeci. W końcu zbutnowałyśmy się i nagadałyśmy szefowej, że dlaczego mamy robić pracę, za którą nikt nie płaci? Nie jesteśmy fundacją przecież. Teraz czeka max 2 faktury nie zapłacone, i wysyła pismo z upomnieniem o zapłacie oraz, że nie będę wysyłane deklaracje, w ogóle nie księgowane dokumenty. Dwie firmy się obraziły i zerwały umowy, a całkiem niedawno dzwonią,że chcą wrócić bo gdzieindziej to tak drogo :D Mogą wrocić pod warunkiem podwójnej faktury. Uczymy szefowej szacunku do samej siebie i coraz lepiej nam idzie z klientami. Oni są ważni bo dają nam pracę, ale coś za coś...Nie jesteśmy niewolnikami!!
Ostatani raz dłużej siedziałyśmy w zeszłym roku na bilansach :) Można ? Można:)
Super tylko pozazdrościć,tez bym tam została😊Duzo zalezy od szefa.Ja tyle szczescia nie mialam bardzo zle wspominam ten okres 😊klienci biur to trudny orzech do zgryzienia.Im mniejszy klient tym bardziej roszczeniowy. U mnie to jeszcze bylo tak,ze jak szefozo zobaczyli ze dobrze pracuję,dawali wiecej i jeszcze więcej. Robota dodatkowa....oni za wyprowadzenie KPIR brali np 10 000.Wszystko robilam ja i nie dostalam grosza😔

Do góry